Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η αντιπολίτευση του ΚΚΕ είναι 100% πραγματική λαϊκή και μαχητική

Κουτσούμπας: Η αντιπολίτευση του ΚΚΕ είναι 100% πραγματική λαϊκή και μαχητική
«Το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, αυτό το έγκλημα έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, του "κοινού σπιτιού" όλων των άλλων κομμάτων, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontra News» είπε ότι «το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, αυτό το έγκλημα έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, του "κοινού σπιτιού" όλων των άλλων κομμάτων.
Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να καταργηθεί τώρα η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας κι ο κανονισμός του Δουβλίνου.
Να γίνει σεβαστή η συνθήκη της Γενεύης για τα δικαιώματα των προσφύγων, την οποία ενταφιάζει το αποκρουστικό Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το 'Ασυλο που φτάνει στο σημείο να "κοστολογεί" τους πρόσφυγες με 20.000 ευρώ "το κεφάλι", όπως ακριβώς κάνουν οι διακινητές.
Να στηθούν επιτροπές εξέτασης ασύλου με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ στην Τουρκία και άλλες χώρες για ασφαλή μετάβασή τους στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους».
Ερωτηθείς τι ξεχωρίζει το ΚΚΕ από τα υπόλοιπα κόμματα απάντησε «η ριζικά διαφορετική πολιτική πρόταση εξουσίας - διακυβέρνησης που έχουμε και γι' αυτό μπορεί η αντιπολίτευση του ΚΚΕ να είναι 100% πραγματική λαϊκή και μαχητική».
Πρόσθεσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «θα είναι μια συστημική, συναινετική αντιπολίτευση, γιατί μοιράζονται ίδιες στρατηγικές συγκλίσεις (με τη ΝΔ)».
Χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, πρόκληση για κάθε αριστερό, την «"ανάσυρση" από τον κ. Τσίπρα του εκβιασμού που χρησιμοποιούσε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ απέναντι τόσο στο ΚΚΕ, όσο και παλιότερα στον Συνασπισμό, ότι η ψήφος σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, είναι "χαμένη" και ευνοεί τη ΝΔ.
Οι καιροί αλλάζουν, η σοσιαλδημοκρατία τα βρώμικα κόλπα της, όχι».

Ερωτηθείς για την πρόταση του ΚΚΕ για τις τεράστιες ελλείψεις στο χώρο της Υγείας καταρχήν υπενθύμισε τις 627 Ερωτήσεις που έχει υποβάλλει το ΚΚΕ για τα θέματα Υγείας στην κυβέρνηση της ΝΔ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους διογκώνονται τα προβληματα και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ διεκδικεί πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και των άλλων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
Λύση, όμως, στα προβλήματα αποτελεί η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με την ανάπτυξη ενός ενιαίου, σύγχρονου, αποκλειστικά κρατικού και δωρεάν συστήματος Υγείας, πανελλαδικά αναπτυγμένου, με κεντρικό σχεδιασμό, με κριτήριο την πλήρη και απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη και αποκατάσταση της υγείας του λαού» τόνισε.
Σχολιάζοντας τις υποσχέσεις του Κ. Μητσοτάκη για βασικό μισθό στα 950Euro και μέσο μισθό 1500 Euro είπε «αυτές οι προεκλογικές εξαγγελίες έχουν σαν αστερίσκο το μεγάλο "αν", πάνε όλα καλά στην οικονομία.
Όλοι ξέρουμε ότι το πιθανότερο είναι να μην πάνε, άλλωστε πολλές χώρες της ΕΕ έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν σε ύφεση».
Αναφερόμενος στην πρόταση του ΚΚΕ είπε «κατώτατος μισθός τουλάχιστον στα 850 ευρώ, ως αφετηρία συλλογικών διαπραγματεύσεων, άμεση επαναφορά των τριετιών με αναδρομική ισχύ, που σημαίνει κατώτατο μισθό 935 ευρώ εδώ και τώρα με μία μόνο τριετία, αυτόματη αναπροσαρμογή με βάση των πληθωρισμό και επαναφορά όλων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Αυτά, όμως, δεν πρόκειται να τα χαρίσει καμία κυβέρνηση, μπορεί να τα επιβάλλει το εργατικό κίνημα με τους αγώνες του και γι' αυτό χρειάζεται ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε «να σταματήσουν τώρα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα», και υπενθύμισε τις «διαχρονικές παρεμβάσεις του Τούρκικου Προξενείου, της τουρκικής αστικής τάξης υπέρ υποψηφίων αυτών των κομμάτων».
«Η μειονότητα όμως αντιμετωπίζει φτώχεια, ανεργία, έλλειψη υποδομών, κι αυτά όχι μόνο δεν τα έλυσε καμιά αστική κυβέρνηση, αλλά όλες την εκβίαζαν και ήθελαν να την έχουν υποχείριο τους, όπως κάνουν και τώρα στελέχη της ΝΔ.
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ από τη μουσουλμανική μειονότητα δεν μπήκαν ποτέ σε τέτοια παιχνίδια, αντίθετα προβάλλουν την ανάγκη κοινών αγώνων των εργαζομένων ανεξάρτητα από θρησκεία, χρώμα, καταγωγή και άλλους διαχωρισμούς, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική που βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματά μας» τόνισε καταλήγοντας ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης