Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Πύλο: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης γιατί οι αρχές περίμεναν την άδεια ενός καθάρματος να επέμβουν

ΣΥΡΙΖΑ για Πύλο: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης γιατί οι αρχές περίμεναν την άδεια ενός καθάρματος να επέμβουν
«Τα ερωτήματα για την τραγωδία περιμένουν απαντήσεις», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Το ερώτημα «τι εντολές είχαν οι Αρχές και δεν επενέβησαν επειδή δεν τους έδωσε άδεια ένα από τα καθάρματα», θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ενώ σημειώνει ότι «τα ερωτήματα για την τραγωδία περιμένουν απαντήσεις».
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη σήμερα από το Γύθειο ότι οι διακινητές είναι καθάρματα», για να τονίσει:
«Αυτό που ωστόσο δεν έχει απαντήσει κανείς μέσα στις αλλεπάλληλες αντιφάσεις των τελευταίων ημερών, είναι τι εντολές είχαν οι Αρχές και δεν επενέβησαν επειδή δεν τους έδωσε άδεια ένα από αυτά τα καθάρματα- o καπετάνιος- ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είχε αποδράσει από το πλοίο 9 ώρες πριν τη βύθιση».
«Ο αρχηγός του Λιμενικού του κ. Μητσοτάκη και νυν υπουργός Ναυτιλίας άφησε αυτά τα καθάρματα ανενόχλητα μέχρι το τραγικό ναυάγιο 600 ανθρώπων», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιπλέον αναφέρει ότι «θα περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη έστω να αναρωτηθεί, μιας και βρέθηκε στο Γύθειο, γιατί δεν δόθηκε εντολή στο ναυαγοσωστικό, που βρισκόταν στο λιμάνι του Γυθείου, να συνδράμει άμεσα σε επιχείρηση διάσωσης».
«Όπως και να απαντήσει», προσθέτει, «γιατί δεν διανεμήθηκαν σωσίβια όπως διανεμήθηκαν νερά, καθώς και γιατί δεν ζητήθηκε η βοήθεια της FRONTEX».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης