Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Στηρίζουμε δημόσια τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία - Στο πλευρό της και ο ελληνικός λαός

Λαφαζάνης: Στηρίζουμε δημόσια τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία - Στο πλευρό της και ο ελληνικός λαός
«Το κόμμα μας, που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, είναι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που έχει λάβει σαφή και δημόσια θέση υπέρ της Ρωσίας», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός
Σχετικά Άρθρα
Το Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗΚΕΑ) είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που υποστηρίζει δημόσια τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο TASS ο Έλληνας πρώην υπουργός Ενέργειας, επικεφαλής της ΔΗΚΕΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Το κόμμα μας, που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, είναι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που έχει λάβει σαφή και δημόσια θέση υπέρ της Ρωσίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και υποστηρίζει ανοιχτά τους BRICS και τον αγώνα τους για έναν νέο, δίκαιο, πολυπολικό κόσμο.
Το κόμμα μας έχει ξεκαθαρίσει ότι η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία πραγματοποιείται για αμυντικούς λόγους, για την προστασία των Ρώσων πολιτών της Ουκρανίας από τη γενοκτονία του καθεστώτος του Κιέβου, καθώς και για την προστασία της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας της Ρωσίας από την Ουκρανία , η οποία είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να αναπτύξει αμερικανικούς πυρηνικούς πυραύλους είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ενωτικό εθνικό μέτωπο

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΗΚΕΑ είναι «το μόνο κόμμα που καλεί όλους τους Έλληνες πατριώτες, ανεξαρτήτως πολιτικής αναφοράς να δημιουργήσουν ένα μεγάλο ενωτικό εθνικό μέτωπο με την υλοποίηση των σημαντικών στόχων της δημιουργίας μιας ανεξάρτητης και ενωμένης Ελλάδας, που θα πάψει να είναι οικονομικό και στρατιωτικό προτεκτοράτο μεγάλων δυτικών κέντρων (Ε.Ε., Βερολίνο, Ουάσιγκτον, ΝΑΤΟ).
«Κυρίως λόγω αυτής της θέσης και πολλών άλλων, οι δραστηριότητες του κόμματός μας στερούνται κάθε κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος στην Ελλάδα και των βαρώνων που τα ελέγχουν, και ταυτόχρονα δεν έχουμε στοιχειώδεις οικονομικούς πόρους για την κάλυψη των απαραίτητων λειτουργικών αναγκών για τη συμμετοχή στις εκλογές.
Επομένως, χωρίς τους οικονομικούς πόρους για να προωθήσουμε απλώς τις θέσεις του κόμματός μας, ακόμη και χωρίς χρήματα για να τυπώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας, αποφασίσαμε τελικά να μην συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκλογές 25 Ιουνίου », είπε ο Έλληνας πολιτικός.
«Η άρνησή μας να συμμετάσχουμε στις εκλογές, φυσικά, βλάπτει τις προσπάθειές μας, αλλά δεν τις ακυρώνει.
Αντίθετα, μας κάνει να ανασυνταχθούμε πεισματικά και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε καλύτερες συνθήκες.
Ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε»  υπογραμμίζει ο κ. Λαφαζάνης.

Ο ελληνικός λαός στο πλευρό της Ρωσίας

Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού είναι στο πλευρό της Ρωσίας.
«Στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο είναι αντίθετο στη Ρωσία ακόμη και τα περισσότερα μικρά κόμματα, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού συνειδητά ή αυθόρμητα βρίσκεται στο πλευρό της Ρωσίας!» επισημαίνει ο Έλληνας πολιτικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τόσο θετική στάση των Ελλήνων απέναντι στη Ρωσία έχει βαθιές ιστορικές ρίζες.
«Αυτό οφείλεται στο δέσιμο με την Αρχαία Ελλάδα, η οποία έχει γίνει οδηγός για τους δύο λαούς.
Πρόκειται για την αγάπη και τον σεβασμό των Ελλήνων και των Ρώσων για την κληρονομιά του Βυζαντίου.
Μιλάμε για κοινές θρησκευτικές πεποιθήσεις που βασίζονται στην Ορθοδοξία.
Αυτό οφείλεται στην απαραίτητη βοήθεια της Ρωσίας στην υπόθεση της εθνικής απελευθέρωσης της χώρας μας από τον οθωμανικό ζυγό, στον κοινό μας αντιφασιστικό αγώνα μέχρι τη σημερινή θέση αλληλεγγύης της Ρωσίας προς την Κύπρο και υποστήριξη της εφαρμογή του διεθνούς ναυτικού δικαίου στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο Θάλασσα και πολλά άλλα».
Τις ενέργειες του ελληνικού κατεστημένου στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής ελληνικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, της απέλασης Ρώσων διπλωματών και άλλων εκδηλώσεων εχθρότητας, ο πολιτικός τις χαρακτηρίζει  «ιστορική ανωμαλία πρώτου μεγέθους που βλάπτει βασικά εθνικά συμφέροντα και τη ζωή του ελληνικού λαού».
«Το κίνημά μας δέχεται τόνους λάσπης και συκοφαντείται για τη φιλική μας στάση απέναντι στη Ρωσία, αλλά αυτό δεν μας σταματά.
Είμαστε αποφασισμένοι να επιμείνουμε στον δίκαιο αγώνα για την αποκατάσταση στενών και αναπτυγμένων φιλικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας με τη Ρωσία», τόνισε ο Λαφαζάνης.

Δημοψήφισμα για κυρώσεις και διευκολύνσεις στους Ουκρανούς

Ο κ. Λαφαζάνης ζητά από τις ελληνικές αρχές «να σταματήσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, να σταματήσουν να στέλνουν οπλικά συστήματα στους Ουκρανούς Ναζί, να σταματήσουν να παρέχουν στρατιωτικές βάσεις και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως εφαλτήριο κατά της Ρωσίας.
Το κόμμα ζητά δημοψήφισμα για αυτά τα θέματα, επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης τονίζοντας ότι μόνο η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αποτελεί εγγύηση για τις δύο χώρες για τη διατήρηση της «εθνικής κυριαρχίας, της πολιτιστικής ταυτότητας, της ατομικότητας, της θρησκευτικής ιδιαιτερότητας, καθώς και της ειρήνης, της σταθερότητας, της ευημερίας και της προόδου» στην περιοχή από τα Βαλκάνια μέχρι την Κεντρική Ασία, από τη Μεσόγειο έως τη Μέση Ανατολή και από τη Βόρεια Αφρική έως τον Περσικό Κόλπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης