Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με δηλώσεις συμπάθειας αλλά χωρίς σαφή θέση για το ναυάγιο της Πύλου η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με δηλώσεις συμπάθειας αλλά χωρίς σαφή θέση για το ναυάγιο της Πύλου η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Συντετριμμένη δήλωσε στο Mega η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αποφεύγοντας όμως να σχολιάσει τους κυβερνητικούς χειρισμούς

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε προσωπική διάσταση στην τραγωδία της Πύλου καθώς, όπως δήλωσε, έχει υπερασπιστεί πολλούς ανθρώπους σε παρόμοιες συνθήκες.
Τόνισε πως «έχω υπό την προστασία μου μια οικογένεια που έχασε τους γονείς της πριν από 1,5 χρόνο στα Κύθηρα. Ταξίδεψαν με το 40 ημερών μωράκι τους και το 5χρονο κοριτσάκι τους, και είδαν τους γονείς τους να πνίγονται μπροστά στα μάτια τους» επομένως, «ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να στοιβάζεσαι σε ένα σαπιοκάραβο για ένα καλύτερο μέλλον, με τα παιδιά σου, τα μωρά σου».
Για την πρώην πρόεδρο της Βουλής «αυτές είναι ανθρώπινες τραγωδίες που καλό είναι να μην τις λησμονούμε. Και να μη νομίζουμε πως είναι μακριά από μας άνθρωποι που ζούσαν μια κανονική ζωή μέχρι να βρεθούν να διώκονται και να ψάχνουν μια διέξοδο για την ελευθερία τους».
Είναι, εν τέλει, «πολύ σημαντικό να έρχεται κανείς σε επαφή με τους ανθρώπους αυτούς, να καταλαβαίνει ότι ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στη θέση τους.
Η Ελλάδα έχει γνωρίσει την προσφυγιά και έχουμε ανθρώπους, που είναι πρόσφυγες και απόγονοι προσφύγων (…) Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε την ανθρωπιά μας και να ψάχνουμε να βρούμε λύσεις.
Και να ζητάμε από την Πολιτεία να βρει λύσεις, που μπορεί να τις εξασφαλίσει. Είμαστε, πια, στο 2023». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης