Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απασφάλισε ο Τσίπρας: Δεν με νοιάζει τι λέει η ΝΔ, τα ψηφοδέλτιά της είναι γεμάτα «Κρικέτους» - Εμείς ένα πλοίο που κινδύνευε, το σώζαμε

Απασφάλισε ο Τσίπρας: Δεν με νοιάζει τι λέει η ΝΔ, τα ψηφοδέλτιά της είναι γεμάτα «Κρικέτους» - Εμείς ένα πλοίο που κινδύνευε, το σώζαμε
«Δε με απασχολεί τι λέει η ΝΔ, γιατί είναι γεμάτη Κρικέτους στα ψηφοδέλτια της και στη μεταναστευτική της πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για απάνθρωπες πολιτικές με αφορμή την πολύνεκρη τραγωδία στην Πύλο και ακραία σχόλια του υποψήφιου της, Σπήλιου Κρικέτου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Δε με απασχολεί τι λέει η ΝΔ, γιατί είναι γεμάτη Κρικέτους στα ψηφοδέλτια της και στη μεταναστευτική της πολιτική.
Ο κύριος Τουρνάς που χθες με ενημέρωνε και φοράει τώρα το καπέλο του υπηρεσιακού υπουργού, ήταν υπουργός του κ. Μητσοτάκη μέχρι χθες.
Και ο άφαντος υπουργός με το καπέλο του υπηρεσιακού υπουργού Ναυτιλίας, που είχε την πολιτική ευθύνη, ήταν μέχρι χθες ο αρχηγός του Λιμενικού του κ. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Εμείς θα τους σώζαμε

Οι μετανάστες ήταν στα χέρια μας και τους χάσαμε, αντί για αντιδράσεις πρέπει να ακούσουμε μία συγγνώμη», τόνισε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
«Εμείς εφαρμόζαμε άλλη μεταναστευτική πολιτική. Όταν ένα πλοίο κινδύνευε το σώζαμε» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «δεν αναζητώ ευθύνες.
Λέω ότι η χώρα κινείται σε μια άλλη γραμμή από αυτή που ακολουθούσαμε εμείς.
Εμείς σώζαμε ζωές. Ήμασταν υποχρεωμένοι τότε να τους κρατάμε στην Μόρια».

Χαρακτήρισε «υγιή αντίδραση» την κριτική που άσκησαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στην Καλαμάτα, λέγοντας πως «είναι δικαίωμα να ασκείται κριτική στην εξουσία».
«Έχουμε το μεγαλύτερο ναυάγιο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Το τελευταίο που έχουμε να κάνουμε ειναι να ψάχνουμε να βρούμε αστείες δικαιολογίες», είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ότι ήταν εκεί τα λιμενικά σκάφη και όμως το πλοίο βυθίστηκε και σημείωσε πως «το να λέμε ότι δεν ζήτησαν βοήθεια, ότι δεν υπάρχει το διεθνές δίκαιο, ότι δεν μπορεί να γίνει επιχείρηση στα διεθνή ύδατα και μετά να λένε ότι έγινε επιχείρηση…
Αντί γι' αυτές τις αντιφάσεις εγώ θα προτιμούσα ένα πράγμα, να ακούσω μια συγγνώμη».

Σε λάθος κατεύθυνση η ΕΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι ‘πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ευρώπη κινείται σε λάθος κατεύθυνση».
Σημείωσε ότι «ασφαλώς πρέπει να είναι προτεραιότητα μας να φυλάσσουμε τα σύνορά μας, ταυτόχρονα οι αξίες μας και το διεθνές δίκαιο επιβάλουν να δίνουμε και προτεραιότητα στη διάσωση της ζωής.
Αν κάνουμε το ένα χωρίς το άλλο δεν οδηγούμαστε πουθενά, πρέπει να κάνουμε και τα δύο ταυτόχρονα.
Και τη φύλαξη των συνόρων και τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής».
Είπε ότι πρέπει να υπάρχουν νόμιμες πύλες εισόδου ώστε να μπορεί αν ασκηθεί το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμα του κάθε πρόσφυγα να έχει η δυνατότητα να ζητήσει άσυλο και αν κριθεί αναλόγως να μπορεί να περάσει και ταυτόχρονα ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το Δουβλίνο 2 γιατί δεν μπορεί όλο το βάρος να πέφτει στις χώρες υποδοχής.
Χρειάζεται νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, τόνισε.

Υποκρισία ΝΔ για Θράκη

Ακόμη ανέφερε ότι υπάρχουν λάθος στερεότυπα και αντιλήψεις για τους μετανάστες, ενώ για τον φράχτη στον Έβρο είπε «ότι μπορεί να υπάρχει επιχειρησιακά αλλά να υπάρχουν και νόμιμες πύλες εισόδου στη χώρα μας».
«Ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε ασκήσεις εθνικής ανευθυνότητας στο θέμα της Ροδόπης» τόνισε και ανέφερε πως «η ΝΔ έκανε φειγ βολάν το ενημερωτικό της ΕΥΠ» .
«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης λένε ψέματα ότι υπήρχε προεκλογικά ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα» τόνισε και έκανε λόγο για «καθυστερημένη απόπειρα να δημιουργηθεί ένταση σε ένα θέμα που έπρεπε όλοι να ομονοούμε. Ο κύριος Μητσοτάκης τα έκανε όλα για 20 χιλιάδες ψήφους».
Τόνισε επίσης ότι και η ΝΔ έχει στα ψηφοδέλτιά της υποψήφιο που αποκάλεσε «Τούρκους» τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Σκέρτσος: Πολιτικά αδιέξοδα Τσίπρα

«Πλέον, οι συνεντεύξεις και οι δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα φωνάζουν την απελπισία και τα πολιτικά του αδιέξοδα, διχάζουν ξανά τους Έλληνες, στοχοποιούν την Ελλάδα, το Λιμενικό σώμα, αλλά και την Ευρώπη», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, 'Ακης Σκέρτσος.
Και επισημαίνει: «Στην αποψινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας μας είπε ουσιαστικά πόσο περήφανος είναι για τη μεταναστευτική πολιτική που εφάρμοσε το 2015-2019.
Τότε που η Ελλάδα "δεν είχε σύνορα" και είχε κατακλυστεί από δυστυχισμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
Τότε που ολόκληρα νησιά είχαν μετατραπεί σε άθλιους καταυλισμούς, όπως η Μόρια, όπου στοιβάζονταν υπό απάνθρωπες συνθήκες χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές.
Τότε που η Ελλάδα είχε μετατραπεί στη Νο1 πύλη εισόδου των εγκληματικών δικτύων των λαθροδιακινητών που θησαυρίζουν πάνω στην ανθρώπινη δυστυχία.
Αυτήν την πολιτική μας είπε ότι οραματίζεται ως μια δίκαιη και αποτελεσματική πολιτική για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.
Απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι "ένας Τσίπρας από τα παλιά" που ανήκει αμετάκλητα στο χθες και δεν μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες του σήμερα».
Επίσης ο κ. Σκέρτσος προσθέτει: «Η Ελλάδα διαθέτει ξανά, χάρη στην πολιτική της ΝΔ την περίοδο 2019-2023, σύνορα τα οποία περιφρουρεί αποτελεσματικά.
Εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Διαχειρίζεται με αξιοπρέπεια, ευαισθησία και ανθρωπισμό τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα που φτάνουν στην πόρτα μας. Συμμετέχει ενεργητικά στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής με έμφαση στην ελεγχόμενη και νόμιμη μετανάστευση.
Είναι αμείλικτη απέναντι στα δίκτυα των λαθροδιακινητών.
Γι' αυτό αφήνουμε πίσω τους αμετανόητους νοσταλγούς του χθες και προχωρούμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά, ώστε από τις 26 Ιουνίου, με την εντολή των πολιτών, να πιάσουμε ξανά δουλειά για την Ελλάδα. Για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης