Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία ο Σπήλιος Κρικέτος μετά από ρατσιστικές δηλώσεις για τους μετανάστες στο Ναυάγιο

Διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία ο Σπήλιος Κρικέτος μετά από ρατσιστικές δηλώσεις για τους μετανάστες στο Ναυάγιο
«Δεν χωράνε άλλοι μετανάστες» είχε δηλώσει ο Σπήλιος Κρικέτος
Διεγράφη ο Σπήλιος Κρικέτος από τη Νέα Δημοκρατία μετά τις προσβλητικές δηλώσεις για τους μετανάστες με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.
Ειδικότερα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, με αφορμή το ναυάγιο στην Πύλο, ο κ. Κρικέτος είπε αρχικά:
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει άλλους μετανάστες. Καταλαβαίνετε όλοι το γιατί. Κάντε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και δείτε τι συμβαίνει».
Μάλιστα, επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της εκπομπής τη φράση «δεν χωράνε άλλοι μετανάστες».
Τότε, ο παρουσιαστής της εκπομπής τον ρώτησε: «Αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοιχτά της Πύλου, αν έφταναν ανοιχτά στη χώρα μας, θα έκλεβαν, δεν θα δούλευαν, θα έμεναν 15 σε μία γκαρσονιέρα;».
Και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Κάντε μια βόλτα στην Ομόνοια, στο συντριβάνι. Οι προηγούμενοι που δεν πνίγηκαν, τι έκαναν; Αυτό έκαναν».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία.
Απόψεις όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπήλιος Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας.
Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ και πρώην γ.γ. της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιου Κρικέτου, για τους μετανάστες.
Αντιδρώντας, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην Κεφαλονιά, Νίκος Φαραντούρης, δήλωσε ότι η συζήτηση είναι προσβλητική και ότι «μια τέτοια μέρα δεν θα ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια συζήτηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης