Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας σε Euractiv: Υποκρισία να μετράμε εκατοντάδες νεκρούς και κάποιοι να συζητάνε μόνο για χρήματα στις χώρες υποδοχής

Τσίπρας σε Euractiv: Υποκρισία να μετράμε εκατοντάδες νεκρούς και κάποιοι να συζητάνε μόνο για χρήματα στις χώρες υποδοχής
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στο Euractiv πως η συμφωνία μετανάστευσης και ασύλου πρέπει να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση
Σχετικά Άρθρα
Για υποκρισία κατηγόρησε την Ευρώπη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του στο Euractiv με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου.
Κάποιοι στην Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσουν να είναι «υποκριτές» σχετικά με τη μετανάστευση, θεωρώντας το διεθνές δίκαιο «παρωχημένο» ενώ μια ριζική αλλαγή στην κατεύθυνση της μεταναστευτικής πολιτικής είναι απαραίτητη με έμφαση στις νόμιμες οδούς, αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο κ. Τσίπρας.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας αναφέρει στη δήλωση του:
«Το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της ΕΕ να προωθήσει μια συγκροτημένη προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική που να βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την διάσωση της ανθρώπινης ζωής.
Αποτελεί μέγιστη υποκρισία να μετράμε εκατοντάδες νεκρούς άντρες, γυναίκες και παιδιά στο βάθος της Μεσογείου και κάποιοι στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα, στη Βουδαπέστη ή στο Βερολίνο να θεωρούν το διεθνές δίκαιο “πολυτέλεια” ή “ξεπερασμένο” και να μας λένε ότι το μόνο που έχουμε να συζητήσουμε είναι πόσα ευρώ θα δοθούν στις χώρες υποδοχής για να φιλοξενήσουν εκεί πρόσφυγες.
Η διαπραγμάτευση για μια ευρωπαϊκή Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου πρέπει να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση και να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση νόμιμων και ασφαλών διόδων, επανεγκαταστάσης προσφύγων από τρίτες χώρες σε κράτη μέλη της ΕΕ με δίκαιο τρόπο. Με εγγύηση σημαντικού αριθμού ετήσιων θέσεων φιλοξενίας (pledges) στις ευρωπαϊκές χώρες. Όσο ενισχύουμε τις νόμιμες, ασφαλείς οδούς και όσο αναβαθμίζουμε τον ρόλο της ΕΕ και τη συνεργασία μας στο μεταναστευτικό με τις χώρες εκτός ΕΕ της Μεσογείου, τόσο θα αποδυναμώνονται τα δίκτυα διακινητών και οι παράνομες και επικίνδυνες οδοί που δημιουργούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης