Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η ΝΔ με 41,4% και 163 έδρες - ΣΥΡΙΖΑ 20,2%, ΠΑΣΟΚ 11% - Επτά κόμματα στη Βουλή

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η ΝΔ με 41,4% και 163 έδρες - ΣΥΡΙΖΑ 20,2%, ΠΑΣΟΚ 11% - Επτά κόμματα στη Βουλή
Δεν αποκλείονται και εκπλήξεις, καθώς στον χώρο των μικρών κομμάτων το ένα κόμμα διεκδικεί τις ψήφους του άλλου και η δεξαμενή είναι περιορισμένη
Σχετικά Άρθρα
Διατηρεί και πιθανώς αυξάνει τα ποσοστά της η Νέα Δημοκρατία εν όψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του The Toc, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην περιοχή του 20%, κερδίζοντας ωστόσο τη μάχη με το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν επτακομματική Βουλή, με την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νίκη εντός, ενώ εκτός μένει το ΜέΡΑ 25.
Η Opinion Poll ωστόσο σημειώνει ότι δεν αποκλείονται και εκπλήξεις, καθώς στον χώρο των μικρών κομμάτων το ένα κόμμα διεκδικεί τις ψήφους του άλλου και η δεξαμενή είναι περιορισμένη.
Δηλαδή μπορεί να δούμε αύξηση των ποσοστών της Νίκης σε βάρος του Βελόπουλου ή το αντίθετο και στο τέλος να μείνει ο ένας από τους δύο ή ακόμα και τα δυο κόμματα έξω από το Κοινοβούλιο.

Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 37,7%, ΣΥΡΙΖΑ 18,4%, ΠΑΣΟΚ 10%, ΚΚΕ 6,8%, Ελληνική Λύση 3,8%, Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, Νίκη 3% και ΜεΡΑ25 2,5%.
Στην έρευνα, για πρώτη φορά εμφανίζεται και το κόμμα Σπαρτιάτες (1,3%) που στηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Opinion.jpg

opinion2_1.jpg

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, φαίνεται ότι η Ν.Δ κρατάει και αυξάνει τις δυνάμεις της ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ετσι συγκεντρώνει το 41.4% (είχε 40,7% στις εκλογές της 21ης Μαΐου) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει δημοσκοπική επίδοση 20.2% (20,07%). Επομένως η μεταξύ τους διαφορά πάει στο 21.2%.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

ΠΑΣΟΚ 11% (11,45%), ΚΚΕ 7.5% (7,2%), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.1% (4,45%) και ακολουθούν ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗ που με αντίστοιχα ποσοστά 3.9% και 3.3% μπαίνουν σε αυτή την φάση την Βουλή. Έτσι εμφανίζεται η εικόνα μίας επτακομματικής Βουλής, αφού το ΜΕΡΑ 25 με επίδοση 2.8% φαίνεται να μην εξασφαλίζει την είσοδό του στην Βουλή. Για πρώτη φορά εμφανίζονται οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ με 1.5%, ενώ ένα 4.3% δηλώνει άλλο κόμμα.

opinion3_1.jpg

Το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα

Οσον αφορά το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα, οι ψηφοφόροι θέλουν να δουν τον κ. Τσίπρα να παραιτείται σε περίπτωση που τα ποσοστά του κόμματος είναι το ίδιο απογοητευτικά με τον πρώτο γύρο, δεν φαίνεται όμως να συμφωνεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν ανατροπές και περιπέτειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης