Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Παπανδρέου σε πρόεδρο Μαυροβουνίου: Μεγάλες μεταρρυθμίσεις μόνο με ευρείες πολιτικές συναινέσεις

Ν. Παπανδρέου σε πρόεδρο Μαυροβουνίου: Μεγάλες μεταρρυθμίσεις μόνο με ευρείες πολιτικές συναινέσεις
Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Γιακόβ Μιλάτοβιτς κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι αυτή είναι η τρίτη εκλογική διαδικασία στο Μαυροβούνιο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα
"Οι εκλογές στο Μαυροβούνιο διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα και η στήριξη του νέου Κοινοβουλίου στη μελλοντική Κυβέρνηση είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνουν οι πολυαναμενόμενες μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου, επικεφαλής της αντιπροσωπείας παρατηρητών του Ευρωκοινοβουλίου για τις βουλευτικές εκλογές στο Μαυροβούνιο.
"Οι μεταρρυθμίσεις είναι εφικτές όταν υπάρχει ένα σταθερό και συναινετικό πολιτικό περιβάλλον και οι κομματικές διαφορές δεν αποτελούν εμπόδιο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας", πρόσθεσε ο Ελληνας ευρωβουλευτής, στη συνέντευξη που παραχώρησε η αντιπροσωπεία του ΕΚ.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε επίσης την στήριξή του στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου και των Δυτικών Βαλκανίων.
"Η ένταξή του θα ενισχύσει τις δημοκρατικές δομές, το κράτος δικαίου και την πολιτική σταθερότητα και θα προσφέρει τη δυνατότητα να επωφεληθεί από τα οφέλη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Εκφράζω την πλήρη υποστήριξή μου για την ενταξιακή του πορεία καθώς και των Δυτικών Βαλκανίων. Δεσμεύομαι να υποστηρίξω αυτήν την προσπάθεια με κάθε τρόπο που μπορώ. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις είναι εφικτές μόνο όταν υπάρχουν ευρείες πολιτικές συναινέσεις ".
Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Γιακόβ Μιλάτοβιτς κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι αυτή είναι η τρίτη εκλογική διαδικασία στο Μαυροβούνιο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ότι αναμένει τον σχηματισμό ενός φιλοευρωπαϊκού κοινοβουλίου και κυβέρνησης που θα συνεχίσει τη διαδικασία εκδημοκρατισμού στη χώρα. Εκτίμησε ότι το κράτος αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, αλλά ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Τέλος επεσήμανε ότι στόχος είναι όλα τα Δυτικά Βαλκάνια να γίνουν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αυτό θα εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής.
Η αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και των εθνικών μειονοτήτων και με την Κεντρική Ομάδα της Αποστολής Παρατήρησης Εκλογών του ΟΑΣΕ. Αντάλλαξε επίσης απόψεις με πολιτικούς και εκλογικούς αναλυτές για το νομικό πλαίσιο, το εκλογικό σύστημα, την εκλογική διαδικασία καθώς και για το ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης στις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης