Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας από Ρέθυμνο: Είμαστε στο σημείο μηδέν – Καταρρέουν τα δημόσια, υπό διάλυση το ΕΣΥ

Τσίπρας από Ρέθυμνο: Είμαστε στο σημείο μηδέν – Καταρρέουν τα δημόσια, υπό διάλυση το ΕΣΥ
Στο Ρέθυμνο περιοδεύει ο Α. Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα
Για το παραγωγικό μοντέλο και το πώς πρέπει να σχεδιαστεί η τοπική οικονομία στην Κρήτη, τις πολύ μεγάλες δυνατότητες και τις μεγάλες δυσκολίες, το έλλειμμα των δημόσιων υποδομών, αλλά και την κατάσταση στα νοσοκομεία και το ΕΣΥ, αναφέρθηκε από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα την περιοδεία του στην Κρήτη, είχε σύσκεψη με την αντιπεριφερειάρχη και δημάρχους του νομού Ρεθύμνου (Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου), ενώ θα επισκεφτεί στην αγορά του Ρεθύμνου και θα μιλήσει στους πολίτες.
Ο κ. Τσίπρας έστειλε το μήνυμα για την ανάγκη συνεχούς διεκδίκησης από όλους στα θέματα που αφορούν το βιοτικό επίπεδο, τον πρωτογενή τομέα και την υγεία, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να είμαστε παρόντες όλοι, για να μπορέσουμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα. Μιας και θα έχει πολλές δυσκολίες και θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε».
Έκανε αναφορά στο μεγάλο έλλειμμα των δημόσιων υποδομών σε Κρήτη και Ρέθυμνο, μίλησε για την αναγκαιότητα του Βόρειου οδικού άξονα (ΒΟΑΚ), που ωστόσο παρομοίωσε με το γιοφύρι της Άρτας.
Όπως είπε, «τρία χρόνια πέρασαν από την προσπάθεια αναζήτησης ενός άλλου πλαισίου και μοντέλου σχεδιασμού για να καταλήξει ξανά ο σχεδιασμός για τον ΒΟΑΚ, εκεί όπου τον είχαμε αφήσει το 2019».
Υπογράμμισε ακόμη ότι τα διόδια που προγραμματίζονται δεν θα επιβαρύνουν μόνο τους τουρίστες, αλλά και τους κατοίκους της Κρήτης.
Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, σημείωσε πως αν τον αμελήσουμε «δεν θα μπορούμε να έχουμε μια βιώσιμη προοπτική οικονομικής ανάπτυξης. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο, μέσα από δημόσιες υποδομές και σχεδιασμό, να στηριχθεί το εισόδημα των παραγωγών, του αγρότη, του κτηνοτρόφου, να δοθεί προοπτική, ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους και να βρεθούν οι τρόποι για καλύτερο εισόδημα και προϊόντα με προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία».
Ακόμη, για το παραγωγικό μοντέλο και το πώς πρέπει να σχεδιαστεί η τοπική οικονομία, αφού σημείωσε ότι η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος με ποιοτικά ανταγωνιστικά προϊόντα και τουρισμό, «που -βέβαια είναι ευλογία- αλλά αν δεν τον διαχειριστεί σωστά και με σχεδιασμό, από ευλογία μπορεί να γίνει και αυτό πρόβλημα».

Υπό διάλυση το ΕΣΥ

Για το μέτωπο της Δημόσιας Υγείας, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει δώσει έναν πολύ μεγάλο αγώνα για τη στήριξη των νοσοκομείων και του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), για την πρωτοβάθμια φροντίδα με τη δημιουργία των ΤΟΜΥ και σήμερα έχουμε φτάσει ξανά στην αρχή, στο χειρότερο σημείο από οποτεδήποτε άλλοτε. Είμαστε στο σημείο μηδέν. Τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, το ΕΣΥ είναι υπό διάλυση, 6.500 λιγότεροι μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές στο δημόσιο και στο σύστημα υγείας είναι σήμερα, σε σχέση με το 2019».
Σημείωσε ότι εκείνη την περίοδο υπήρχαν περιορισμοί και στις προσλήψεις «και είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως κυβέρνηση πολλά προβλήματα. Έχει πολύ μεγάλο νόημα να κοιτάξουμε προς τα μπρος, βλέποντας ότι το πρόγραμμα για την υγεία της ΝΔ είναι ένα σχέδιο που δίνει προτεραιότητα στον ιδιωτικό τομέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης