Τελευταία Νέα
Πολιτική

H ΝΔ θα πάρει ποσοστό άνω του 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει και το ΠΑΣΟΚ στάσιμο - Ενισχυμένη η Δεξιά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

H ΝΔ θα πάρει ποσοστό άνω του 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει και το ΠΑΣΟΚ στάσιμο - Ενισχυμένη η Δεξιά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου
H ΝΔ μπορεί στην επόμενη Βουλή να έχει 161+ βουλευτές που της εξασφαλίζουν μία άνετη πλειοψηφία, όχι όμως αυτό που θα ήθελε για να θέσει την ατζέντα της αναθεώρησης
Δώδεκα μέρες μένουν πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και τα δεδομένα λίγο πολύ έχουν ξεχωρίσει.
Η ΝΔ δείχνει όχι μόνο να κρατάει τα ποσοστά της αλλά και να τα αυξάνει με δημοσκόπους και επιτελικά στελέχη όπως ο αμερικάνος σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη Stanley Greenberg να εκτιμούν ότι μπορεί να έχουμε και ποσοστά που ακουμπάνε το 45%.
Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ μπορεί στην επόμενη Βουλή να έχει 161+ βουλευτές που της εξασφαλίζουν μία άνετη πλειοψηφία, όχι όμως αυτό που θα ήθελε για να θέσει την ατζέντα της αναθεώρησης.

Θα κοστίσει η υπόθεση της Ροδόπης

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παγιωθεί στη δεύτερη θέση, όμως, θα έχει πεσμένα ποσοστά και θα είναι δύσκολο να συγκρατήσει το 2 μπροστά στο ποσοστό του.
Η υπόθεση της Ροδόπης και η στήριξη προς τους μουσουλμάνους υποψήφιους βουλευτές που μιλάνε για «τουρκική μειονότητα» θα κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού και κομματικά στελέχη της Ροδόπης ήδη έχουν αποδοκιμάσει την Κουμουνδούρου για την πρακτική της και ουσιαστικά ή θα απέχουν ή θα στηρίξουν άλλες υποψηφιότητες.
Όμως, θα έχει επίδραση και σε ένα πιο πατριωτικό κομμάτι καθώς η σκληρή τακτική της ΝΔ να το σηκώσει το θέμα, θα της δώσει πόντους.

Δεξιά ατζέντα ευνοεί ΝΔ και άλλα δεξιά κόμματα

Η δεξιά ατζέντα που ανοίγει λόγω της μουσουλμανικής μειονότητας, λόγω της χειραγώγησης της ψήφου από το τουρκικό προξενείο αλλά και του ψευδομουφτή της Ξάνθης προς τους μουσουλμάνους της περιοχής ευνοεί τη ΝΔ που θα δει ανεβασμένα τα ποσοστά της στην περιοχή.
Η ΝΔ μπορεί να κάνει και αυτό το νόμο γαλάζιο αφού ενδεχομένως να συνασπίσει και τις άλλες ψήφους προς το μέρος της.
Όμως, το θέμα της Ροδόπης ευνοεί και τα υπόλοιπα δεξιά κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές όπως την Ελληνική Λύση, το ΝΙΚΗ, το κόμμα «Σπαρτιάτες», τον «Πατριωτικό Συνασπισμό» και τη Φωνή Λογικής που δραστηριοποιούνται πολύ στη Βόρεια Ελλάδα.
Μπορεί να μη δούμε όλα αυτά τα κόμματα στη Βουλή αλλά το συμπέρασμα είναι ότι η δεξιά είναι πολυδιασπασμένη αλλά αν αθροίσεις τα ποσοστά, είναι η «κερδισμένη»

Στάσιμο το ΠΑΣΟΚ, σίγουρα μέσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στις δεύτερες εκλογές θα δυσκολευτεί να διατηρήσει τα ποσοστά που πήρε.
Το κόμμα που εμφανίζει μεγάλη δυναμική στην Κεντροαριστερά είναι η Πλεύση Ελευθερίας και παρά τις γκρίνιες για κοψίματα στις λίστες θα μπει δυναμικά μέσα.

Οι τελευταίες περιοδείες Μητσοτάκη

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει απόβαση στην Αχαΐα.
Η ΝΔ πάει σε μία δύσκολη περιοχή που νίκησε μετά από πολλά χρόνια, παίρνοντας ένα ποσοστό γύρω στο 34% με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει ένα 27% και το ΠΑΣΟΚ ένα 12,42%.
Ο Μητσοτάκης θα κάνει ομιλία στην πόλη της Πάτρας.
Σήμερα, θα βρεθεί στη Σαλαμίνα και στον Κορυδαλλό, δύο ευαίσθητες περιοχές που ανήκουν στη Β Πειραιά, μία ιδιαίτερα λαϊκή περιφέρεια, που η ΝΔ κέρδισε και με πολύ καλό σκορ, πάνω από 37%.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ θα διαμορφωθεί με πολλές επισκέψεις στους δήμους της Αττικής και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με ομιλία στην Θεσσαλονίκη όπου εκεί θα κινητοποιηθεί και ο τελευταίος κομματικός υπάλληλος.
Το πρόγραμμα θα κλείσει με την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα, όπου σχεδιάζεται να γίνει στο Σύνταγμα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης