Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύση Ελευθερίας: «Γλυκούλα μου, δεν φανταζόμουν πως…» – Η ανακοίνωση της Κωνσταντοπούλου σε πρώην υποψήφια βουλευτή

Πλεύση Ελευθερίας: «Γλυκούλα μου, δεν φανταζόμουν πως…» – Η ανακοίνωση της Κωνσταντοπούλου σε πρώην υποψήφια βουλευτή
«Η κ. Κωνσταντοπούλου μου εξήγησε ότι ο κ. Μπιμπίλας ήταν από τα στελέχη που έχτισαν την Πλεύση Ελευθερίας και έπρεπε να αξιοποιηθεί» ανέφερε επίσης η κ. Δάλλα
Για την αποχώρησή της από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «Πλεύση Ελευθερίας» αλλά και όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με τις καρατομήσεις πολλών υποψηφίων από τα ψηφοδέλτια των εκλογών της 25ης Ιουνίου, μίλησε η πρώην υποψήφια βουλευτής, Όλγα Δάλλα.
«Έχω αποχωρήσει από την ‘Πλεύση Ελευθερίας’, ωστόσο δυστυχώς το όνομά μου παραμένει στα ψηφοδέλτια, δεν γινόταν να βγει. Ήμουν πρώτη στον νότιο τομέα με 6.148 σταυρούς. Η κ. Κωνσταντοπούλου μου είπε ότι δεν φανταζόταν ότι θα ήθελα να κάνω κοινοβουλευτικό έργο.

«Γλυκούλα μου δεν φανταζόμουν…»

Η κ. Δάλλα μιλώντας στο Mega αποκάλυψε τον τρόπο που της ανακοίνωσε πως δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
«Συγκεκριμένα μου είπε: ‘γλυκούλα μου δεν φανταζόμουν ότι θα ήθελες να είσαι στην κοινοβουλευτική ομάδα’. Δεν είχαμε συζητήσει για το ψηφοδέλτιο, μόνο μία φευγαλέα αναφορά στη σύσκεψη υποψηφίων που έγινε σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών μετά το πέρας των εκλογών της 21ης Μαΐου, ότι προτίθετο να αλλάξει κάποιους υποψήφιους και το είπε και γελώντας».

«Στη θέση μου έβαλε τον Σπύρο Μπιμπίλα»

«Στην θέση μου έβαλε τον Σπύρο Μπιμπίλα. Ήταν στην περιφέρεια Αθηνών και βγήκε τρίτος με 2.500 σταυρούς. Η κ. Κωνσταντοπούλου μου εξήγησε ότι ο κ. Μπιμπίλας ήταν από τα στελέχη που έχτισαν την Πλεύση Ελευθερίας και έπρεπε να αξιοποιηθεί» ανέφερε επίσης η κ. Δάλλα.
Ερωτώμενη για τον τρόπο που την προσέγγισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε:
«Μέχρι τον Απρίλιο η ‘Πλεύση Ελευθερίας’ δεν εμφανιζόταν πουθενά στις δημοσκοπήσεις. Τον Απρίλιο πλησίασε κινήματα και ακτιβιστές για να συμπορευτούμε μαζί της και να αλλάξουμε τον κόσμο με αγάπη, δημοκρατία, ήθος και αξιοκρατία. Εμείς πειστήκαμε – κακώς – γιατί είμαστε έμπειροι άνθρωποι. Μας πήρε όλα τα κινήματα, κανείς μας δεν πήγε να ζητήσει να είναι υποψήφιος, η κ. Κωνσταντοπούλου και οι συνεργάτες της μας έψαξαν και μας παρακάλεσαν. Εγώ αρνήθηκα στην αρχή για λόγους υγείας γιατί θα ξεκινούσα νέα θεραπεία. Τη δεύτερη φορά με έπεισε λέγοντάς μου ότι η δράση που κάνω για τους ανάπηρους, να τα κάνουμε θεσμικά. Μου είπε ότι με θέλει στην ομάδας της για να φέρουμε το θέμα της αναπηρίας στη Βουλή».

«Θα είναι πάνω από 10 οι αποχωρήσεις από το κόμμα»

Η κ. Δάλλα είπε πως όσοι έχουν αποχωρήσει από το κόμμα έχουν κάνει μία ομάδα και θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, ενώ αποκάλυψε πως θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις εν καιρώ.
«Τον σύντροφό της τον έβαλε στην Α’ Αθηνών κάτω από το όνομά της. Προφανώς η κ. Κωνσταντοπούλου φοβήθηκε την δύναμή μας από τα κινήματά μας και φαντάστηκε ότι δεν θα μπορούσε να μας καταφέρει στην κοινοβουλευτική ομάδα για να κάνουμε αυτά που θέλει. Ήθελε να βολέψει και τα στελέχη της που ‘μάτωσαν’ για την Πλεύση Ελευθερίας. Αυτό είναι θέμα και δημοκρατίας και ηθικής τάξεως. Θα είναι πάνω από 10 οι αποχωρήσεις από την ‘Πλεύση Ελευθερίας’» κατέληξε.
Σχετικά με το παραπάνω θέμα τοποθετήθηκε και ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε πως είναι δικαίωμα του αρχηγού του κόμματος να καταρτίζει τις λίστες όπως θέλει, ενώ ανέφερε πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου «το είχε πει πάρα πολλές φορές στις συνεδριάσεις που κάναμε, ότι αν πάμε σε δεύτερες εκλογές θα καταρτιστούν οι λίστες διαφορετικά και με καινούργια άτομα που θα προστεθούν».
«Δεν έχει προστεθεί στις λίστες μόνο ο κ. Καραναστάσης (σ.σ. ο σύντροφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου), έχουν προστεθεί κι άλλοι άνθρωποι. Επίσης, να τονίσω ότι οι κυρίες που ήρθαν πρώτες ήταν και πρώτες στη σειρά λόγω του ονόματος. Αν παρατηρήσετε δηλαδή, έχουν βγει κυρίως τα άλφα ή τα δέλτα» είπε.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι μπήκαν να βοηθήσουν»

«Καταλαβαίνω την πικρία κάποιων ανθρώπων, αλλά και εκείνοι, αφού μπήκαν στα ψηφοδέλτια την τελευταία στιγμή στην Πλεύση και δεν είναι όπως είμαστε εμείς, 7 και 8 χρόνια στο κόμμα από τη στιγμή που δημιουργήθηκε, θα πρέπει να καταλάβουν ότι μπήκαν για να βοηθήσουν», πρόσθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης