Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολιτική θύελλα για τη Ροδόπη, ο Erdogan... τρίβει τα χέρια του - Καταγγελίες για εκβιασμούς, προβοκάτσιες

Πολιτική θύελλα για τη Ροδόπη,  ο Erdogan... τρίβει τα χέρια του - Καταγγελίες για εκβιασμούς, προβοκάτσιες
Bούτυρο στο ψωμί του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan η πολιτική κόντρα για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζεται η πολιτική θύελλα που ξέσπασε με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη, με τις αλληλοκατηγορίες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για προβοκάτσιες και εκβιασμούς με φόντο την επιρροή του τουρκικού προξενείου στη μουσουλμανική μειονότητα της Θρακης, να αποτελόύν βούτυρο στο ψωμί του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan.
Το γεγονός ότι η ελληνική πολιτική σκηνή ανοίγει θέμα τουρκικής μειονότητας στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αποτελεί ένα ανέπιστο δώρο προς την τουρκική πλευρά και ένα μείζον λάθος τακτικής σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα, το οποίος βεβαίως θεωρείται λήξαν με την αναγνώριση της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας από τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Την ίδια ώρα, η πολιτική κόντρα αντί να αμβλύνεται κλιμακώνεται, με σοβαρές καταγγελίες.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παρέμβαση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Γιάννη Σαρμά, καταγγέλλοντας τη Νέα Δημοκρατία για ωμό εκβιασμό των ψηφοφόρων της Ροδόπης, ενώ έκανε λόγο για εργαλειοποίηση ενός εθνικά ευαίσθητου ζητήματος.
Από την πλευρά του ο Άκης Σκέρτσος, έκανε λόγο για θεσμική απρέπεια Τσίπρα να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, ενώ επέμεινε ότι υπάρχουν στοιχεία πως οι εν λόγω υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούν τις πιο ακραίες απόψεις περί τουρκικής μειονότητας, αλλά και αδιάψευστα στοιχεία εμπλοκής του τουρκικού προξενείου.
Η πολιτική αντιπαράθεση ξεκίνησε με τις καταγγελίες τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη για στήριξη του τουρκικού προξενείου στον υποψήφιο του κόμματος, Οζγκιούρ Φερχάτ.
Οι καταγγελίες προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της ΝΔ αλλά και άλλων κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει εργαλειοποίηση η οποία θίγει τα εθνικά συμφέροντα.
Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα «ότι είχε ενημερωθεί για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου», με τον Αλέξη Τσίπρα με τη σειρά του να τον κατηγορεί για κυπατζίδικες μεθόδους.
Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προνήγγειλε επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan για το θέμα.
Ακολούθησαν τα όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στους ψηφοφόρους της μειονότητας, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ωμό εκλογικό εκβιασμό.

Τσίπρας για Ροδόπη: Απαράδεκτη εργαλειοποίηση της ΕΥΠ από Μητσοτάκη – Τρίβει τα χέρια της η Άγκυρα

Για απαράδεκτη εργαλειοποίηση της ΕΥΠ από τον Κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου νωρίτερα είχε συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά με κύριο αντικείμενο την έντονη πολιτική διαμάχη που έχει ξεσπάσει στη Ροδόπη με τη μουσουλμανική μειονότητα και τις πολιτικές καταγγελίες για εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στις εκλογές.
Κατόπιν της συνάντησης του με τον κ.Σαρμά διάρκειας περίπου μιας ώρας ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό προκειμένου να εκφράσει την «έντονη ανησυχία για τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητα στη Θράκη».

Εθνικό και θεσμικό ζήτημα

«Ήρθα να του εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο που ο κύριος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στην προεκλογική αρένα το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.
Για αυτό τον λόγο εγείρεται μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό.
Εξέφρασα την ανησυχία μου για την στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μία τακτική που διχάζει την τοπική κοινωνία, πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σημαντικούς εθνικούς κινδύνους.» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

Άθλια εργαλειοποίηση ΕΥΠ

Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο, που όπως είπε, εργαλειοποιείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με στοχευμένες διαρροές σε φιλικά προς τη ΝΔ, ΜΜΕ.
«Είναι μία πρακτική που έχει κάνει ήδη την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της.
Εξέφρασα την ανησυχία και τον προβληματισμό μου για τον τρόπο που εργαλειοποιείται η ΕΥΠ με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε ΜΜΕ φιλικά της ΝΔ προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της ΕΥΠ.
Μία ΕΥΠ που τα προηγούμενα 4 χρόνια μετατράπηκε σε μία υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εξουσίας της στενής του κυρίου Μητσοτάκη με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντιπάλων, με παράνομες παρακολουθήσεις υπουργών, ακόμα και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.
Και τώρα αυτή την ΕΥΠ δεν διστάζει ο κύριος Μητσοτάκης να την εργαλειοποιεί στον προεκλογικό αγώνα.
Είναι απαράδεκτο, άθλιο, εθνικά επιζήμιο» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ωμός εκβιασμός

«Επίσης εξέφρασα την ανησυχία μου σε σχέση με την τακτική του ωμού εκβιασμού και της στοχοποίησης.
Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή στη μουσουλμανική μειονότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό.
Μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από τη θωράκιση και ενίσχυση της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη, μέσα από τις αποφάσεις που από κοινού λάβαμε στην ειδική διακομματική επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2020» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη.

Πυρά Σκέρτσου σε Τσίπρα: Πολιτική απρέπεια να εμπλέξει τον Σαρμά στην προεκλογική αντιπαράθεση

Για πολιτική απρέπεια να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά στην προεκλογική αντιπαράθεση κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος με αφορμή την υπόθεση της Θράκης.
Ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για εμπαιγμό των θεσμών και πυροτεχνήματα από την πλευρά του κ. Τσίπρα ενώ τον κατηγόρησε προς προέταξε το κομματικό συμφέρον έναντι του εθνικού.
Επανέλαβε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερωθεί εγκαίρως και αρμοδίως και επέλεξε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις ακόμα και στελεχών του δικού του κόμματος.
«Διαψεύδει ο κ Τσίπρας ότι είχε λάβει υλικό με μηνύματα για εμπλοκή του τουρκικού προξενείου;» είπε και ακολούθως διερωτήθηκε για ακόμη μία φορά γιατί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη δεν παίρνουν σαφή θέση δηλώνοντας ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι υπάρχουν στοιχεία πως οι εν λόγω υποψήφιοι υιοθετούν τις πιο ακραίες απόψεις περί τουρκικής μειονότητας, αλλά και αδιάψευστα στοιχεία εμπλοκής του τουρκικού προξενείου.

Τσαπανίδου για Σκέρτσο : Η ΝΔ παίζει με τη φωτιά - Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγύηση για τη δημοκρατία

«Η συνεχιζόμενη αθλιότητα με τη μειονότητα αποτελεί πρόγευση για το τι θα σημάνει την επαύριο των εκλογών μια ανεξέλεγκτη παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, με αφορμή τις αναφορές του εκπροσώπου της ΝΔ, Άκη Σκέρτσου, για πολιτική απρέπεια του Α. Τσίπρα να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, στην προεκλογική αντιπαράθεση.
«Στο σημερινό μπρίφινγκ της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σκέρτσος συνέχισε το εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ “εθνική εξαίρεση”, νεκραναταίνοντας τη διχαστική τοξικότητα των μετεμφυλιοπολεμικών χρόνων. Επέμεινε, δε, στην προεκλογική εργαλειοποίηση της ΕΥΠ, καθώς και στη στοχοποίηση της μειονότητας. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καταγγείλει τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Γιάννη Σαρμά, μια αυτονόητη θεσμικά συνάντηση σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα», τόνισε η κα Τσαπανίδου.
Υπογράμμισε πως «για μία ακόμα φορά στην πρόσφατη ελληνική Ιστορία, η Δεξιά πουλάει εθνικοφροσύνη ,ενώ στη πράξη εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα. Η συνεχιζόμενη αθλιότητα με τη μειονότητα αποτελεί πρόγευση για το τι θα σημάνει την επαύριο των εκλογών μια ανεξέλεγκτη παντοδύναμη ΝΔ».
«Το ξεκαθαρίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Κόντρα στην προσπάθεια ορμπανοποίησης της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εγγυητής της δημοκρατίας. Ο φόβος δεν θα περάσει», κατέληξε η κα Τσαπανίδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης