Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές 2023: Στη διακομματική (12/6) και οι επτά εξωκοινοβουλευτικοί σχηματισμοί για πρώτη φορά - Τι θα συζητηθεί

Εκλογές 2023: Στη διακομματική (12/6) και οι επτά εξωκοινοβουλευτικοί σχηματισμοί για πρώτη φορά - Τι θα συζητηθεί
Οι εξωκοινοβουλευτικοί συνδυασμοί αναμένεται να καταθέσουν κι αυτοί τις προτάσεις τους σχετικά με την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου αλλά και για ζητήματα που αφορούν στην προβολή των προεκλογικών τους εκστρατειών γενικότερα
Σχετικά Άρθρα

Υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού συγκαλείται σήμερα 12/6 στις 16.00 η Διακομματική Επιτροπή για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Στην συνεδρίαση, εκτός των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων (Ν.Δ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ., Κ.Κ.Ε., Ελληνική Λύση) θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά και οι επτά εξωκοινοβουλευτικοί σχηματισμοί που κατάρτισαν πλήρεις συνδυασμούς στο 70% των εκλογικών περιφερειών της επικράτειας.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για: τo Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ, την Πλεύση Ελευθερίας, το ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, την Ένωση Κεντρώων, την Ευ- Κίνηση, το Πράσινο και Μωβ, καθώς και τον Πατριωτικό Συνδυασμό. 
Οι εξωκοινοβουλευτικοί συνδυασμοί αναμένεται, έτσι, να καταθέσουν κι αυτοί τις προτάσεις τους σχετικά με την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου αλλά και για ζητήματα που αφορούν στην προβολή των προεκλογικών τους εκστρατειών γενικότερα.
Υπενθυμίζεται, ότι σε προηγούμενο χρόνο η Διακομματική Επιτροπή είχε άρει τον περιορισμό των εμφανίσεων υποψήφιων βουλευτών, καθώς οι εκλογές της 25ης Ιουνίου θα διεξαχθούν ούτως ή άλλως με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης.
Η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής στη διευρυμένη της σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που εδρεύει επί των οδών Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης