Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΜέΡΑ25: Αυθαίρετο το πρόστιμο Μπακογιάννη - Απόπειρα φίμωσης με πρόσχημα το περιβάλλον

ΜέΡΑ25: Αυθαίρετο το πρόστιμο Μπακογιάννη - Απόπειρα φίμωσης με πρόσχημα το περιβάλλον
"Μια σύντομη βόλτα σε οποιοδήποτε αστικό κέντρο της χώρας μας προδίδει ότι το εκλογικό υλικό άλλων κομμάτων υπερτερεί αριθμητικά κατά πολύ του δικού μας", αναφέρει το ΜέΡΑ25
Σχετικά Άρθρα
Για προσχηματικό και αυθαίρετο πρόστιμο του Δήμαρχου Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, κάνει λόγο το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, μετά τις 15.900 ευρώ που καλείται να πληρώσει για παράνομη αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό.
«Ο δήμαρχος της Αθήνας προσπαθεί να αποκλείσει το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη και από το τελευταίο ελεύθερο δημόσιο χώρο στον οποίο μπορούμε να μοιραστούμε τις θέσεις μας: τους δρόμους, τις γειτονιές και τις πλατείες», σημειώνει το ΜέΡΑ 25, το οποίο κάνει λόγο για εγκλήματα του κ. Μπακογιάννη «στον Λόφο του Στρέφη, στην Ακαδημία Πλάτωνος και φυσικά τον γελοίο Μεγάλο Περίπατο που έχει μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε ένα απέραντο τσιμεντένιο γιαπί, αλλά και συνολικά στην Αττική με τον ΧΥΤΑ-Φυλής κ.α.».
Μάλιστα, καλεί «όλα τα κόμματα να πάρουν θέση απέναντι στην εκδικητική στοχοποίηση και την απόπειρα φίμωσης του ΜέΡΑ25, με πρόσχημα την έγνοια για το περιβάλλον από εκείνους που κερδοσκοπούν εις βάρος του».
Σημειώνεται ότι στις 9/6 ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στη βεβαίωση και επιβολή προστίμου ύψους 15.900 ευρώ στο ΜεΡΑ25 για παράνομη αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό – αφίσες και φυλλάδια. Ακολούθησε σήμερα, Δευτέρα 12/6, παρόμοιο πρόστιμο στο ΚΚΕ.
Το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η μανία με την οποία το πολιτικό κατεστημένο, τόσο στις προηγούμενες όσο και σε αυτές τις εκλογές, πολεμάει το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, θα ήταν διασκεδαστική αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας.
Σε ένα κλίμα δημόσιου λόγου, όπου τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοφωνική σταθμοί ελέγχονται από μια χούφτα ολιγάρχες που μας στοχοποιούν συστηματικά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προωθούν το υλικό αυτών που διαθέτουν τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ο δήμαρχος της Αθήνας προσπαθεί να αποκλείσει το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη και από το τελευταίο ελεύθερο δημόσιο χώρο στον οποίο μπορούμε να μοιραστούμε τις θέσεις μας: τους δρόμους, τις γειτονιές και τις πλατείες.
Δε μας διαφεύγει φυσικά και το ότι το κόμμα μας είναι το πρώτο και το μόνο που έχει δεχτεί τέτοιο πρόστιμο αυτή την διπλή εκλογική περίοδο, ενώ μια σύντομη βόλτα σε οποιοδήποτε αστικό κέντρο της χώρας μας προδίδει ότι το εκλογικό υλικό άλλων κομμάτων υπερτερεί αριθμητικά κατά πολύ του δικού μας. Γι’ αυτό και υποστηρίζουμε ότι ο λόγος που το κατεστημένο των εξορύξεων, της καταστροφής στη Σκουριές, των ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές, της καύσης σκουπιδιών, των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών και άλλων τεράστιων οικολογικών καταστροφών προσπαθεί με απίστευτη διγλωσσία να στοχοποιήσει και να υπονομεύσει το μόνο αυθεντικά οικολογικό κόμμα της τελευταίας τετραετίας. Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη έχει δώσει αγώνες όχι μόνο ενάντια στα παραπάνω, αλλά και συγκεκριμένα στην Αθήνα των εγκλημάτων του κ. Μπακογιάννη στον Λόφο του Στρέφη, στην Ακαδημία Πλάτωνος και φυσικά τον γελοίο Μεγάλο Περίπατο που έχει μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε ένα απέραντο τσιμεντένιο γιαπί, αλλά και συνολικά στην Αττική με τον ΧΥΤΑ-Φυλής κ.α.
Καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση απέναντι στην εκδικητική στοχοποίηση και την απόπειρα φίμωσης του ΜέΡΑ25, με πρόσχημα την έγνοια για το περιβάλλον από εκείνους που κερδοσκοπούν εις βάρος του. Η αισχρή προπαγάνδα, και οι νομικές και οικονομικές επιθέσεις δεν μας πτοούν. Στις 25 ψηφίζουμε ΜέΡΑ25 για να επιστρέψει η φωνή της οικολογίας στη Βουλή».

Το πρόστιμο

Στη βεβαίωση και επιβολή προστίμου ύψους 15.900 ευρώ στο ΜεΡΑ25 για παράνομη αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό – αφίσες και φυλλάδια – προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων.
Ειδικότερα, την Παρασκευή 9 Ιουνίου, οι υπηρεσίες του δήμου διαπίστωσαν τοποθέτηση προεκλογικών αφισών στις οδούς Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Ιπποκράτους και Ρήγα Φεραίου, αλλά και εκτεταμένη ρίψη φυλλαδίων και διαφημιστικών εντύπων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον περασμένο Μάιο, είχε ενημερώσει και καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα και τους συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές, να σεβαστούν τις προβλέψεις του Νόμου σχετικά με την τοποθέτηση προεκλογικών περιπτέρων στον δημόσιο χώρο, την ανάρτηση πανό, αφισών, γιγαντοαφισών, τη ρίψη φυλλαδίων και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής.
Κατά την προεκλογική περίοδο του Μαΐου, στις λίγες περιπτώσεις που διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου είχε επιλεγεί, καλή τη πίστει, να προχωρήσει σε συστάσεις προς τους υπευθύνους των κομμάτων.
Πλέον, με βάση τον Νόμο που διέπει την προβολή κομμάτων και υποψηφίων, αλλά και τον Κανονισμό Καθαριότητας της Αθήνας, οι υπηρεσίες του δήμου υποχρεούνται όχι μόνο να απομακρύνουν τις παράνομα τοποθετημένες αφίσες, αλλά και να επιβάλουν χρηματικό πρόστιμο για την αυθαίρετη ρύπανση της πόλης.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι από τον Μάιο, έχουν παραχωρηθεί ατελώς δημόσιοι χώροι στους οποίους τα κόμματα έχουν εγκαταστήσει τα προεκλογικά τους περίπτερα, καθώς επίσης και 450 στέγαστρα στάσεων για ανάρτηση του εκλογικού υλικού τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης