Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρωτοφανές ξέσπασμα Τσίπρα: Αθλιότητες Μητσοτάκη και λογικές μαφίας από τη Μπακογιάννη και όλα αυτά για 15.000 ψήφους

Πρωτοφανές ξέσπασμα Τσίπρα: Αθλιότητες Μητσοτάκη και λογικές μαφίας από τη Μπακογιάννη και όλα αυτά για 15.000 ψήφους
Σφοδρή επίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΝΔ και την πρώην υπουργό για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Σχετικά Άρθρα
Οργισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με το θέμα της Ροδόπης και τη στάση της ΝΔ απέναντι στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Για αθλιότητα από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ αναφορικά με τη μειονότητα της Θράκης, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλιTRT.
Ερωτηθείς για τη συζήτηση των τελευταίων ημερών σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κα Μπακογιάννη λέγοντας ότι πήγε στη Ροδόπη και απείλησε τη μειονότητα.
«Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα, τους είπε. Αυτές είναι λογικές μαφίας. Λυπάμαι γι' αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Αθλιότητα Μητσοτάκη: Παίζει με τα εθνικά θέματα

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι «μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ.
Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα.
Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρονών, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ' όλα τα κόμματα.
Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα;
Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα;
Και είναι ντροπή για 10-15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή».

Εθνικά επικίνδυνη η ατζέντα της ΝΔ 

Εξάλλου για «κρυφή προγραμματική ατζέντα» της Νέας Δημοκρατίας και για «εθνικά επικίνδυνη» και «αδίστακτη» συμπεριφορά του κόμματος του κυρίου Μητσοτάκη, που δημιουργεί ζητήματα διχασμού στη τοπική κοινωνία της Ροδόπης επειδή δεν αντέχει ένα ροζ νομό στο χάρτη έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στην Καθημερινή της Κυριακής.
Απαντώντας στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τα θέματα της Ροδόπης, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι «λόγω της κινητικότητας του ίδιου του τουρκικού προξενείου» πάρα πολλοί υποψήφιοι, βουλευτές και πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκλεγμένοι και μη, όλων των κομμάτων στη Θράκη έχουν επαφές με το τουρκικό προξενείο.
«Τις αμέσως προηγούμενες μέρες είχαν δημοσιευθεί μάλιστα φωτογραφίες του περιφερειάρχη της ΝΔ και της υποψήφιας της ΝΔ με τον Τούρκο πρόξενο και τους ψευτομουφτήδες», προσθέτει, καλώντας τη συνέχεια τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί τα βήματα που έχει ορίσει η διακομματική επιτροπή για τη Θράκη και να μην αυτοσχεδιάζει, υιοθετώντας «κυπατζίδικες λογικές που κινδυνεύουν να δημιουργήσουν ζητήματα διχασμού στις τοπικές κοινωνίες» «από αλαζονεία και έπαρση προκειμένου να μην υπάρχει κανένα άλλο χρώμα στον χάρτη την επόμενη μέρα των εκλογών».

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου

Νωρίτερα και λληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του περί ανοιχτής παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη υπέρ του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Οζγκιούρ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη.
Πρόσθεσε ότι είχε ενημερωθεί απόλυτα για το γεγονός ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (στη Ροδόπη Φ. Οζγκιούρ, Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη).
«Ο κ. Τσίπρας μιλησε για ΚΥΠατζίδικες πρακτικές, δεν καταλαβαίνουμε τους κινδύνους που υπάρχουν για την περιοχή;» συνέχισε και συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου πριν από τις εκλογές και μάλιστα με την επισήμανση να μην ξαναβάλει τους δύο υποψηφίους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέλεξε να κάνει το ακριβώς αντίθετο.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους κ.κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ «να κάνουν μια δήλωση ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική και όχι τουρκική μειόνοτητα, αλλά δεν νομίζω ότι θα το κάνουν γιατί θα δυσαρεστήσουν το τουρκικό προξενείο».
Όπως είπε, «γνωρίζετε πολύ καλά ότι η μειονότητα μπορεί κάλλιστα να εργαλειοποιηθεί από την Τουρκία και από το τουρκικό Προξενείο και σε αυτές τις εκλογές υπήρχαν εντονότατες παρεμβάσεις από το τουρκικό Προξενείο υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, με μηνύματα τα οποία λένε… «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, ψηφίστε λοιπόν αυτούς τους συγκεκριμένους δύο υποψήφιους», οι οποίοι ανήκαν και ανήκουν ακόμα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, «εάν θέλετε ουσιαστικά να έχετε στην επόμενη Βουλή, κάποιον ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται και αυτοπροσδιορίζει και προσδιορίζει τη μειονότητα ως τουρκική».
Αυτό καταλαβαίνετε τι σημαντικές εθνικές συνέπειες έχει για την πατρίδα μας και πώς αντιβαίνει σε μια πολιτική δεκαετιών ενσωμάτωσης της μειονότητας στον ιστό, στον κοινωνικό και στον οικονομικό ιστό της χώρας. Λοιπόν, για όλα αυτά, για να μιλήσουμε επιτέλους εδώ με ανοιχτά χαρτιά, γιατί εγώ είδα μια συνέντευξη σήμερα του κ. Τσίπρα, ο οποίος μίλησε, λέει, για «κυπατζίδικες πρακτικές». Αλήθεια; Αλήθεια;

Διότι, δεν μου λέτε, γιατί έχει η ΕΥΠ κλιμάκιο στην Κομοτηνή και όχι στην Κοζάνη; Τώρα έχει κλιμάκιο η ΕΥΠ στην Κομοτηνή; Δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς τι διακινδυνεύεται στη Θράκη αυτή τη στιγμή και ποιος είναι ο κίνδυνος ο οποίος μπορεί να προκύψει για την πατρίδα μας; Λοιπόν, ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές, πριν από τις προηγούμενες εκλογές, υπηρεσιακά, το γραφείο του είχε ενημερωθεί…Είχε ενημερωθεί απόλυτα για το γεγονός ότι το τουρκικό Προξενείο έκανε ουσιαστικά προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο συγκεκριμένων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά το μήνυμα ήταν σαφές, «αυτούς τους δύο μην τους ξαναβάλεις στα ψηφοδέλτια. Υπάρχουν και άλλοι εκπρόσωποι της μειονότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης