Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Παίζει με τις λέξεις ο ΣΥΡΙΖΑ - Θέλουμε ξεκάθαρη απάντηση από τους δύο υποψήφιους

Σκέρτσος: Παίζει με τις λέξεις ο ΣΥΡΙΖΑ - Θέλουμε ξεκάθαρη απάντηση από τους δύο υποψήφιους
"Δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα ψηφίζεται στη Ροδόπη. Αρκεί να μην εκπροσωπεί την "τουρκική" μειονότητα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή κι ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε", ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος
Σχετικά Άρθρα
«Εξακολουθεί και φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, 'Ακης Σκέρτσος, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έκανε λόγο για φτηνά προεκλογικά παιχνίδια του Μητσοτάκη με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, με αφορμή τη σημερινή  τηλεοπτική συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις λέξεις και κάνει το άσπρο μαύρο. Ως συνήθως», τόνισε σε δήλωσή του ο 'Ακης Σκέρτσος.
«Δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα ψηφίζεται στη Ροδόπη. Αρκεί να μην εκπροσωπεί την "τουρκική" μειονότητα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή κι ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε. Είναι εθνικό ζήτημα οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή να μην είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε προειδοποιήσεις και πληροφορίες που επίσημα του μεταφέρθηκαν ΠΡΙΝ τις εκλογές και συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά. Ανακατεύοντας και δυσφημώντας από την Ντόρα Μπακογιάννη μέχρι και την ΕΥΠ που έχει κρίσιμο και διαχρονικό ρόλο στα μειονοτικά ζητήματα εδώ και δεκαετίες», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.
«Αντί να πετάει, λοιπόν, την μπάλα στην εξέδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο υποψήφιοί του πρέπει να απαντήσουν σε ένα και μόνο ερώτημα: εκπροσωπούν και διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της «τουρκικής» μειονότητας;
Θέλουμε μια απλή, ξεκάθαρη απάντηση από τους δύο υποψήφιους», κατέληξε.

Τι προηγήθηκε - Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παίζει φτηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, επιστρατεύοντας αυτή τη φορά στην προεκλογική αρένα ακόμη και την ΕΥΠ. Δεν μας κάνει εντύπωση», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ και όσα είπε για τη Ροδόπη και τον Α. Τσίπρα.
«Ήταν ο Πρωθυπουργός που έβαλε την ΕΥΠ να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν θα την έβαζε να του φτιάξει ένα βολικό προεκλογικό αφήγημα;
Αυτός ο δρόμος όμως είναι εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός. Όποιος τον επιλέγει αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη», πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κάνοντας μια υπενθύμιση, αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη μουσουλμανική μειονότητα.
«Και μια υπενθύμιση: Η αδελφή του κ. Μητσοτάκη, κα Ντόρα Μπακογιάννη, που σήμερα εκβιάζει ωμά τους μειονοτικούς ότι δεν θα περάσουν καλά αν δεν ψηφίσουν ΝΔ, το 2012 κατήλθε στις εκλογές με δικό της κόμμα. Έλαβε πανελλαδικά 2,56% , αλλά στη Ροδόπη 18%. Ήταν άραγε η εκλεκτή του τουρκικού προξενείου; Είχε κάνει κάποια συναλλαγή με τον Ερντογάν; Διέπραξε κάποια προδοσία απέναντι στο έθνος; Ντροπή!», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ νωρίς το πρωί της Κυριακής 11/6, μετά τις αναφορές του περί ανοιχτής παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη υπέρ του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Οζγκιούρ, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές για τις παρεμβάσεις.
Πρόσθεσε ότι είχε ενημερωθεί απόλυτα για το γεγονός ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (στη Ροδόπη Φ. Οζγκιούρ, Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη).
«Ο κ. Τσίπρας μιλησε για ΚΥΠατζίδικες πρακτικές, δεν καταλαβαίνουμε τους κινδύνους που υπάρχουν για την περιοχή;» συνέχισε και συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου πριν από τις εκλογές και μάλιστα με την επισήμανση να μην ξαναβάλει τους δύο υποψηφίους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέλεξε να κάνει το ακριβώς αντίθετο.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους κ.κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ «να κάνουν μια δήλωση ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική και όχι τουρκική μειόνοτητα, αλλά δεν νομίζω ότι θα το κάνουν γιατί θα δυσαρεστήσουν το τουρκικό προξενείο».
Όπως είπε, «γνωρίζετε πολύ καλά ότι η μειονότητα μπορεί κάλλιστα να εργαλειοποιηθεί από την Τουρκία και από το τουρκικό Προξενείο και σε αυτές τις εκλογές υπήρχαν εντονότατες παρεμβάσεις από το τουρκικό Προξενείο υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, με μηνύματα τα οποία λένε… «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, ψηφίστε λοιπόν αυτούς τους συγκεκριμένους δύο υποψήφιους», οι οποίοι ανήκαν και ανήκουν ακόμα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, «εάν θέλετε ουσιαστικά να έχετε στην επόμενη Βουλή, κάποιον ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται και αυτοπροσδιορίζει και προσδιορίζει τη μειονότητα ως τουρκική».
Αυτό καταλαβαίνετε τι σημαντικές εθνικές συνέπειες έχει για την πατρίδα μας και πώς αντιβαίνει σε μια πολιτική δεκαετιών ενσωμάτωσης της μειονότητας στον ιστό, στον κοινωνικό και στον οικονομικό ιστό της χώρας. Λοιπόν, για όλα αυτά, για να μιλήσουμε επιτέλους εδώ με ανοιχτά χαρτιά, γιατί εγώ είδα μια συνέντευξη σήμερα του κ. Τσίπρα, ο οποίος μίλησε, λέει, για «κυπατζίδικες πρακτικές». Αλήθεια; Αλήθεια;
Διότι, δεν μου λέτε, γιατί έχει η ΕΥΠ κλιμάκιο στην Κομοτηνή και όχι στην Κοζάνη; Τώρα έχει κλιμάκιο η ΕΥΠ στην Κομοτηνή; Δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς τι διακινδυνεύεται στη Θράκη αυτή τη στιγμή και ποιος είναι ο κίνδυνος ο οποίος μπορεί να προκύψει για την πατρίδα μας; Λοιπόν, ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές, πριν από τις προηγούμενες εκλογές, υπηρεσιακά, το γραφείο του είχε ενημερωθεί…Είχε ενημερωθεί απόλυτα για το γεγονός ότι το τουρκικό Προξενείο έκανε ουσιαστικά προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο συγκεκριμένων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά το μήνυμα ήταν σαφές, «αυτούς τους δύο μην τους ξαναβάλεις στα ψηφοδέλτια. Υπάρχουν και άλλοι εκπρόσωποι της μειονότητας».
«Τον κ. Φερχάτ και τον κ. Ζεϊμπέκ, μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια», αυτό ήταν το μήνυμα το οποίο σαφώς περάσαμε στον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει το ακριβώς ανάποδο, δική του επιλογή είναι, και εν πάση περιπτώσει θα κριθεί γι’ αυτό. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι οι δύο βουλευτές για τους οποίους γίνεται τόσος ντόρος δεν έχουν πει μια κουβέντα; Εγώ τους ζητώ σήμερα, το ελάχιστο το οποίο μπορούν να κάνουν, να κάνουν μια δήλωση και να πουν ότι «εμείς εκπροσωπούμε τη μουσουλμανική και όχι την τουρκική μειονότητα». Δεν είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουν γιατί μπορεί να δυσαρεστήσουν το προξενείο, το οποίο έχει δώσει τα «ρέστα» του για να τους στηρίξει».
Σημείωσε δε, πως η περιοχή της Θράκης, όπου κατοικεί η μουσουλμανική μειονότητα, όπως είναι προσδιορισμένη με σαφήνεια, είναι ευαίσθητη και θέλουμε να είμαστε βεβαιοι ότι οι Έλληνες μουσουλμάνοι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, ενώ υπάρχει και μια οικογενειακή ιστορία γιατί ο πατέρας του έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία.
«Δεν θα δεχτώ την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως εφόσον τον εμπιστευτεί ξανά ο λαός ως πρωθυπουργό, θα θέσει το θέμα στον Τούρκο πρόεδρο Erdogan, στον οποίο θα πει ότι οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης