Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αντίπαλός μας στις 25/6 η αποχή και ο εφησυχασμός - Ενήμερος ο Τσίπρας για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου

Μητσοτάκης: Αντίπαλός μας στις 25/6 η αποχή και ο εφησυχασμός - Ενήμερος ο Τσίπρας για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου
Ο Α. Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη, για το γεγονός ότιέκανε εκστρατεία υπέρ των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
«Ψηφίζεις ΝΔ, ψηφίζεις για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι η αποχή και ο εφησυχασμός.
Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι θα κάνει πράξη όσα λέει, αλλαγές στο Σύνταγμα θα γίνουν από το 2025, οι φόροι θα μειωθούν, ενώ σημείωσε ότι η νίκη της ΝΔ στις 21/5 τον υποχρεώνει να είναι πιο τολμηρός και ακόμα πιο αποφασιστικός στις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να κάνει,  εφόσον ο ελληνικός λαός τον εμπιστευθεί και πάλι στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.
«Η πορεία ανάπτυξης θα συνεχιστεί, θα εξακολουθούμε να μειώνουμε τους φόρους, θα επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης», τόνισε, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας. Ακόμη, γνωστοποίησε ότι εφόσον  εκλεγεί,  το πρώτο ταξίδι που θα κάνει θα είναι στην Κύπρο.
Επανέλαβε ότι «το στοίχημα των εκλογών είναι να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι οι κάλπες είναι και πάλι άδειες. Ξεκινάμε από το μηδέν, αλλά δεν είμαστε σε πολιτικό κενό. Οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλαν ορισμένα πολύ σαφή μηνύματα» και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε και πολίτες που δεν μας ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου και να αυξήσουμε και άλλο το ποσοστό μας».
«Επιζητώ ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία επειδή πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορούν να υλοποιούνται οι μεγάλες αλλαγές» σημείωσε και εξήγησε ότι οι πολίτες επιβραβεύουν αυτούς που προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους.
«Και πιστεύω ότι θα έχουμε αυτή την ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό το οποίο είπα για τις ενδεχόμενες εκλογές τον Αύγουστο ήταν απλά μια μαθηματική διαπίστωση. Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ λέει ξεκάθαρα ότι «και 149 βουλευτές να έχετε, εμένα δεν με ενδιαφέρει να συγκυβερνήσω», αυτό λέει όμως κάτι και για το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.
Όπως είπε, η φαντασίωση της απλής αναλογικής κάηκε στην κάλπη της 21ης Μαΐου, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να έχει τα πρωτεία στην αντιπολίτευση.
«Ήταν μια ακόμα, θα έλεγα, φαντασίωση του κ. Τσίπρα ο οποίος πίστευε ότι μπορούσε με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά, να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Εάν στις κάλπες της 21ης Μαΐου ίσχυε το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα πάμε να ψηφίσουμε τώρα, θα είχαμε ήδη σταθερή κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Τώρα χρειάζεται να περάσουμε από τη βάσανο μιας δεύτερης κάλπης, με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία διαχειρίζεται τις τύχες του τόπου στο μεσοδιάστημα. Ας είναι όμως, πιστεύω ότι όλοι πήραμε τα μαθήματά μας. Και στις κάλπες αυτές οι οποίες έρχονται, υπάρχει μόνο μια πρόταση διακυβέρνησης: ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία, ψηφίζεις για κυβέρνηση. Ψηφίζεις για οτιδήποτε άλλο, είναι ασαφές γιατί ψηφίζεις».
Εξήγησε ότι η ΝΔ πήγε πολύ καλά στις εκλογές της 21ης Μαΐου σε όλες τις ηλικίες και αναφερόμενος στους αντίπαλούς τους σχολίασε πως οι πολίτες τιμώρησαν αυτούς που δεν αντιλήφθηκαν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να ανεχτώ καμία συμπεριφορά αλαζονείας, οι πολίτες δεν μας δίνουν λευκή επιταγή. Παντοδύναμος είναι μόνο ο λαός και μπορεί να μας έχει εμπιστοσύνη».
«Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψω. Αυτό είναι ένα ποσοστό ευθύνης. Τόσο μεγαλύτερη η υποχρέωσή μας τα πόδια μας να πατάνε γερά στη γη», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «είμαστε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο αποφασισμένοι και οι πολίτες μπορούν να μας έχουν εμπιστοσύνη ότι θα υλοποιήσουμε όλα όσα λέμε. Δεν θα δεχθώ καμία συμπεριφορά αλαζονείας. Μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά τους βουλευτές μας».

Δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική

Αναφερόμενος σε όσους ψήφισαν μικρότερα κόμματα δεξιά της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «εμείς δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική, δεν διαφημίζουμε την πίστη μας, ούτε προσδοκούμε από την εκκλησία κάποια πολιτική στήριξη».
Ανέφερε ότι «δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχουν κομματίδια, τα οποία προέκυψαν ως διάττοντες αστέρες, που μπορούν να καπηλεύονται την ορθόδοξη πίστη και να ισχυρίζονται ότι μόνο αυτά μπορούν αυθεντικά να εκφράζουν την πίστη του ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι και ο Αρχιεπίσκοπος με τον τρόπο του, αλλά και ο Πατριάρχης έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η ορθοδοξία ενώνει, δεν μπορεί να φυλακιστεί στα στενά όρια ενός μικρού κόμματος.
Η πίστη ενώνει. Δεν μπορώ να δεχθώ από κανέναν ότι είναι πιο πιστός από κάποιον άλλον και εν πάση περιπτώσει, εμείς έχουμε αποδείξει εδώ και τέσσερα χρόνια ότι μπορούμε να έχουμε μια άριστη σχέση με την Εκκλησία, σεβόμενοι απόλυτα τους συνταγματικά διακριτούς μας ρόλους.
Λύσαμε χρόνιες εκκρεμότητες που αφορούσαν και τις θέσεις των κληρικών, αλλά σε καμία περίπτωση εμείς ούτε διαφημίζουμε την πίστη μας, ούτε προσδοκούμε από την Εκκλησία κάποια πολιτική στήριξη. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο πρέπει να περάσει με πολύ σαφή τρόπο και από την Πολιτεία και από την Εκκλησία και πιστεύω ότι πολλοί συμπολίτες μας μπορεί να ψήφισαν τέτοια κομματίδια, μην έχοντας αντιληφθεί πλήρως περί τίνος επρόκειτο.
Διότι κάποιοι δοξάζονται κρυπτόμενοι και με το που αρχίζουμε και τους γνωρίζουμε καλύτερα, καταλαβαίνουμε ότι μάλλον κάπως διαφορετικά είναι τα πράγματα από αυτά που μπορεί να έλεγαν. Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να ψήφισαν μικρότερα κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας επειδή θεώρησαν ότι αυτά τα κόμματα είναι «πιο πατριωτικά» απ’ ό,τι είναι η Νέα Δημοκρατία.
Σε αυτούς τους συμπολίτες μας θα έλεγα πολύ απλά: πότε αισθάνονται πιο ασφαλείς, τώρα ή πριν από τέσσερα χρόνια; Αισθάνονται πιο ασφαλείς τώρα που πετούν τα Rafale στους ελληνικούς ουρανούς και που σύντομα θα παραλάβουμε τις υπερσύγχρονες φρεγάτες; Αισθάνονται πιο ασφαλείς τώρα, που φυλάξαμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας και κλείσαμε την πόρτα στους παράνομους μετανάστες; Αισθάνονται τώρα πιο ασφαλείς, που η φωνή της Ελλάδος ακούγεται στις Βρυξέλλες και στο Αμερικανικό Κογκρέσο και που η Ελλάδα αναγνωρίζεται από όλους ως ένας πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο;
Εμείς είμαστε πατριώτες της πράξης. Είμαστε υπεύθυνοι πατριώτες, δεν είμαστε πατριώτες του γλυκού νερού, που περιφέρουμε δήθεν τον πατριωτισμό μας για να μπορέσουμε να πείσουμε κάποιους συμπολίτες μας μπας και μας ψηφίσουν».
mistotakis_k2.JPG
Για Ροδόπη - Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του περί ανοιχτής παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη υπέρ του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Οζγκιούρ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη.
Πρόσθεσε ότι  είχε ενημερωθεί απόλυτα για το γεγονός ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (στη Ροδόπη Φ. Οζγκιούρ, Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη).
«Ο κ. Τσίπρας μιλησε για ΚΥΠατζίδικες πρακτικές, δεν καταλαβαίνουμε τους κινδύνους που υπάρχουν για την περιοχή;» συνέχισε και συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου πριν από τις εκλογές και μάλιστα με την επισήμανση να μην ξαναβάλει τους δύο υποψηφίους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέλεξε να κάνει το ακριβώς αντίθετο.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους κ.κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ «να κάνουν μια δήλωση ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική και όχι τουρκική μειόνοτητα, αλλά δεν νομίζω ότι θα το κάνουν γιατί θα δυσαρεστήσουν το τουρκικό προξενείο».
Όπως είπε, «γνωρίζετε πολύ καλά ότι η μειονότητα μπορεί κάλλιστα να εργαλειοποιηθεί από την Τουρκία και από το τουρκικό Προξενείο και σε αυτές τις εκλογές υπήρχαν εντονότατες παρεμβάσεις από το τουρκικό Προξενείο υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, με μηνύματα τα οποία λένε… «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, ψηφίστε λοιπόν αυτούς τους συγκεκριμένους δύο υποψήφιους», οι οποίοι ανήκαν και ανήκουν ακόμα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, «εάν θέλετε ουσιαστικά να έχετε στην επόμενη Βουλή, κάποιον ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται και αυτοπροσδιορίζει και προσδιορίζει τη μειονότητα ως τουρκική».
Αυτό καταλαβαίνετε τι σημαντικές εθνικές συνέπειες έχει για την πατρίδα μας και πώς αντιβαίνει σε μια πολιτική δεκαετιών ενσωμάτωσης της μειονότητας στον ιστό, στον κοινωνικό και στον οικονομικό ιστό της χώρας. Λοιπόν, για όλα αυτά, για να μιλήσουμε επιτέλους εδώ με ανοιχτά χαρτιά, γιατί εγώ είδα μια συνέντευξη σήμερα του κ. Τσίπρα, ο οποίος μίλησε, λέει, για «κυπατζίδικες πρακτικές». Αλήθεια; Αλήθεια;
Διότι, δεν μου λέτε, γιατί έχει η ΕΥΠ κλιμάκιο στην Κομοτηνή και όχι στην Κοζάνη; Τώρα έχει κλιμάκιο η ΕΥΠ στην Κομοτηνή; Δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς τι διακινδυνεύεται στη Θράκη αυτή τη στιγμή και ποιος είναι ο κίνδυνος ο οποίος μπορεί να προκύψει για την πατρίδα μας; Λοιπόν, ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές, πριν από τις προηγούμενες εκλογές, υπηρεσιακά, το γραφείο του είχε ενημερωθεί…Είχε ενημερωθεί απόλυτα για το γεγονός ότι το τουρκικό Προξενείο έκανε ουσιαστικά προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο συγκεκριμένων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά το μήνυμα ήταν σαφές, «αυτούς τους δύο μην τους ξαναβάλεις στα ψηφοδέλτια. Υπάρχουν και άλλοι εκπρόσωποι της μειονότητας».
«Τον κ. Φερχάτ και τον κ. Ζεϊμπέκ, μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια», αυτό ήταν το μήνυμα το οποίο σαφώς περάσαμε στον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει το ακριβώς ανάποδο, δική του επιλογή είναι, και εν πάση περιπτώσει θα κριθεί γι’ αυτό. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι οι δύο βουλευτές για τους οποίους γίνεται τόσος ντόρος δεν έχουν πει μια κουβέντα; Εγώ τους ζητώ σήμερα, το ελάχιστο το οποίο μπορούν να κάνουν, να κάνουν μια δήλωση και να πουν ότι «εμείς εκπροσωπούμε τη μουσουλμανική και όχι την τουρκική μειονότητα». Δεν είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουν γιατί μπορεί να δυσαρεστήσουν το προξενείο, το οποίο έχει δώσει τα «ρέστα» του για να τους στηρίξει».
Σημείωσε δε, πως η περιοχή της Θράκης, όπου κατοικεί η μουσουλμανική μειονότητα, όπως είναι προσδιορισμένη με σαφήνεια, είναι ευαίσθητη και θέλουμε να είμαστε βεβαιοι ότι οι Έλληνες μουσουλμάνοι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, ενώ υπάρχει και μια οικογενειακή ιστορία γιατί ο πατέρας του έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία.
«Δεν θα δεχτώ την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως εφόσον τον εμπιστευτεί ξανά ο λαός ως πρωθυπουργό, θα θέσει το θέμα στον Τούρκο πρόεδρο Erdogan, στον οποίο θα πει ότι οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν.
mitsotakis_k3.JPG
Δημιουργία υπουργείου Οικογένειας - Θα μειώσουμε φόρους

Τη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας προανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας πως θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική.
Υπογράμμισε ότι θα είναι το υπουργείο πυλώνας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, που θα συνδυαστεί με σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Ακόμη, προανήγγειλε ότι αλλαγές στο Σύνταγμα θα δρομολογηθούν από το 2025.
«Θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις και όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους όπως το να καταργηθεί το μονοπώλιο του κράτους στην Ανώτατη Εκπαίδευση», ανέφερε.
Κάνοντας αναφορά στο μέτωπο της ακρίβειας, ο πρόεδρος της ΝΔ , αφού σημείωσε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και τα επιδόματα δεν είναι λύση, αναφέρθηκε σε σειρά παρεμβάσεων που έχουν γίνει, τονίζονταςπως είναι σημαντικό να έχουμε καλύτερους μισθούς, οι οποίοι έχουν βελτιωθεί, αλλά έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φθάσουμε στα ευρωπαϊκά επίπεδα.
Αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική, μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε ότι «όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε, αλλά και θα μειώσουμε φόρους. Αύξηση του αφορολόγητου, κανένας νέος φόρος, σταδιακή μείωση και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, κάτι που όμως πρέπει να συνδυαστεί με την καλύτερη φορολογική συμμόρφωση. Το οικονομικό επιτελείο απέδειξε την προηγούμενη 4ετία ότι εκπλήσσει προς το καλύτερο».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» που δίνει τη δυνατότητα σε νέα ζευγάρια να αποκτήσουν ένα σπίτι με πολύ ευνοϊκό στεγαστικό δάνειο, είπε πως από 10.000 σπίτια θα πάμε στα 20.000 σπίτια.
Τέλος, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα ψηφιστεί νόμος που θα καθιστά υποχρεωτική την κατάθεση των προγραμμάτων των κομμάτων με την κοστολόγησή τους.
Ερωτηθείς για όσους προεκλογικά «ράβουν κοστούμια», είπε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν πολλοί γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι, οπότε θα τους φανούν χρήσιμα.
Μίλησε για τις περιοδείες του, που θα συνεχίσει τη Δευτέρα 12/6 σε Αρκιούς, Λειψούς, Λέρο και Πάτμο.
Τέλος, σε ερώτηση για την ανάδειξη νέων στελεχών στη ΝΔ, απάντησε ότι «η ανανέωση είναι μια διαρκής διαδικασία».

Για καρκινοπαθείς και ΕΚΑΒ

«Η Ελλάδα δίνει πρόσβαση στα πιο σύγχρονα και ακριβά φάρμακα στους καρκινοπαθείς. Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι του κόστους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Μιλώντας για το ΕΚΑΒ, σημείωσε ότι ήδη στο πρόγραμμά μας πριν από τα τελευταία περιστατικά είχαμε τη βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισής του στα επείγοντα.
Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί, ενώ ήδη εδώ κι έναν χρόνο, «δουλεύουμε ένα νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο. Τα ελικόπτερα αυτά θα μισθωθούν από το εξωτερικό όπως γίνεται και στη δασοπυρόσβεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης