Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι συμβαίνει στην Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου – Γιατί αποχωρούν μαζικά στελέχη ενώ το κόμμα βρίσκεται στο κατώφλι της Βουλής

Τι συμβαίνει στην Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου  – Γιατί αποχωρούν μαζικά στελέχη ενώ το κόμμα βρίσκεται στο κατώφλι της Βουλής
Στελέχη του κόμματος καταγγέλλουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για «λίστες ημετέρων» και αποχωρούν
Σχετικά Άρθρα
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς πλέον οι αποχωρήσεις στελεχών προσλαμβάνουν τη μορφή επιδημίας.
Και η αλήθεια είναι πως αποχωρούν προβεβλημένα στελέχη με αξιόλογες επιδόσεις στις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πως η Πλεύση Ελευθερίας είναι σχεδόν απίθανο να μείνει εκτός Βουλής, καθώς στις 25/6 εκτός απροόπτου θα είναι ενισχυμένη.
Στις πρώτες εκλογές (21/5) είχε λάβει το 2,89% ή 170.424 ψήφους και έμεινε οριακά εκτός Βουλής.
Ωστόσο στις επικείμενες κάλπες έχοντας και τη στήριξη της Συμμαχίας Ανατροπής (ΕΠΑΜ κ.α.) που έλαβε 0,9% ή 53.000 ψήφους αναμένεται να εισέλθει στη Βουλή. 

Η τέταρτη αποχώρηση
 
«Αποσύρω την στήριξη μου στην Πλεύση Ελευθερίας και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου», ανέφερε το πρώην στέλεχος και πρώτη σε ψήφους στη Β’ Θεσσαλονίκης, Νίκη Μπουραζάνη.
Σύμφωνα με τη δήλωση αποχώρησης της Νίκης Μπουραζάνη:
«Είχα την εντύπωση ότι υποστήριζα μια γυναίκα με αξίες και ηθική, η οποία όμως πράττει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο, όπως φαίνεται.
Παραβλέποντας εντελώς την σταυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαΐου, εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία, ''διορίζοντας ημέτερους''.
Αυτές οι πράξεις δεν συνάδουν με αυτά που προασπίζεται η διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ήθους και δικαιοσύνης», σημείωσε.

Η απάντηση της Κωνσταντοπούλου

«Για τις λίστες μας σε αυτή τη νέα εκλογική μάχη που δίνουμε, ήταν όλες και όλοι ενήμεροι με όλους τους τρόπους, γραπτά, προφορικά, με προσωπικές και ομαδικές καταγεγραμμένες συναντήσεις και συνεννοήσεις, το έλεγα άλλωστε και παντού δημόσια.
Ξεκάθαρα, ανοιχτά, αληθινά, όπως κάνω πάντα.
Όπως κάνουμε πάντα στην Πλεύση Ελευθερίας.
Στο κίνημά μας, που πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας.
Και οι ομάδες για να κάνουν το άλμα και να προχωρήσουν πρέπει και επιβάλλεται να κάνουν αλλαγές.
Για να βελτιωθούν και να κατακτήσουν τους στόχους τους.
Και αυτόν τον πολύ σημαντικό στόχο μας, πάμε να κατακτήσουμε -για πρώτη φορά- σε 15 μέρες. Μια συμπαγή και αλεξίσφαιρη ομάδα μέσα στη Βουλή.
Στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων μπήκαν άνθρωποι που πάλεψα προσωπικά να τους πείσω, άνθρωποι που δε θα θελήσουν ποτέ να βλάψουν την υπόσχεσή μας για χάρη προσωπικών φιλοδοξιών και θέσεων, άνθρωποι που διαχρονικά έχουν στάξει αίμα για να φτάσουμε ως εδώ που είμαστε, μια ανάσα για να έχουμε ζωή στη Βουλή.
Είμαι περήφανη για την προσωπική επιλογή μου να επενδύσω σε ανθρώπους που δε θα με προδώσουν ποτέ και που έχουν τεράστια αποθέματα αγάπης μέσα τους ώστε να αλλάξουμε τον κόσμο.
Είμαι χαρούμενη που επαληθεύομαι!», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις.

Οι πρώτες αποχωρήσεις

Την αρχή έκανε η Όλγα Δάλλα, η οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα.
«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία.
Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις.
Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου «καριέρα»!
Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας. Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ…
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους.
Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί.
Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα.

Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν. Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα… Κοινοποιήστε ελεύθερα», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook.
Τη σκυτάλη στις αντιδράσεις πήρε η υποψήφια στη Β' Πειραιά, Μαργαρίτα Καζάκου, η οποία έγραψε στο Facebook:

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ

Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ... και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ... !!!

Την αποχώρησή της από την Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε και η Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία ήταν πρώτη σε ψήφους στον Βόρειο τομέα.
«Πάντα γελαστή και γελασμένη από ανθρώπους, αλλά με την ανακούφιση που φέρνει το αίσθημα του δικαίου, αποχωρώ από την #Πλεύση_Ελευθερίας και αποσύρω τη στήριξή μου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou.
Έδωσα μία σιωπηλή εκλογική μάχη, έτσι όπως την επέλεξα, με 4.032 ανθρώπους να με ψηφίζουν για τα ιδανικά και τις αξίες μου.
Από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος.
Η ψήφος μας στα σκουπίδια λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα «δόλωμα» για αυτούς.
ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. ΟΧΙ.
Δεν θα σας μιλήσω ούτε για τα παρασκήνια ούτε για τα φυτευτά κοράκια.
Καμία πολιτική καριέρα δεν ονειρεύομαι πλάι σε τέτοιους. Καμία ζωή χωρίς Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία.
Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και αποχωρώ ζητώντας συγνώμη από όλους όσοι με στήριξαν. Θα συνεχίσω να παλεύω για το δίκαιο, θα συνεχίσω να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, θα συνεχίσω…»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης