Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Βαρδινογιάννης στο στόχαστρο του Τσίπρα: Δεν είμαστε με αυτούς που έχουν απρόσμενα κέρδη αλλά με όσους έχουν απρόσμενες δυσκολίες

Ο Βαρδινογιάννης στο στόχαστρο του Τσίπρα: Δεν είμαστε με αυτούς που έχουν απρόσμενα κέρδη αλλά με όσους έχουν απρόσμενες δυσκολίες
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρδινογιάννης παρενέβη στη συζήτηση περί υπερκερδών στην ενέργεια λέγοντας πως ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη
Σχετικά Άρθρα
Νέες αιχμές κατά του εκτελεστικού αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Motor Oil, Γιάννη Βαρδινογιάννη, άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στα Άνω Ιλίσια την Πέμπτη (8/6/2023).
«Ξέρουμε με ποια πλευρά είμαστε, με τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, με την κοινωνία και τις ανάγκες της.
Δεν είμαστε με αυτούς που έχουν απρόσμενα κέρδη, είμαστε με αυτούς που έχουν απρόσμενες δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρδινογιάννης παρενέβη στη συζήτηση περί υπερκερδών στην ενέργεια λέγοντας πως ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Motor Oil και ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε: «Τα κέρδη που φορολογήθηκαν ήταν της Motor Oil.
Είναι λάθος ο όρος υπερκέρδη, ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη.
Η Ευρώπη αποφάσισε να φορολογηθούν τα κέρδη αυτά, τα οποία αντιστοιχούν στο 40% με 45% των συνολικών κερδών.
Η μεγάλη κερδοφορία δεν αποτελεί αισχροκέρδεια.
Η πλειονότητα (85 %) των πωλήσεων του ομίλου πραγματοποιείται από εξαγωγές και σε χώρες εκτός ΕΕ», εξήγησε ο Γ. Βαρδινογιάννης.

«Απρόσμενες συνέπειες»


Ο κ. Τσίπρας επέκρινε τον κ. Βαρδινογιάννη, χωρίς να τον κατονομάσει και την Τετάρτη (7/6/2023) κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαλάνδρι.
«''Απρόσμενα κέρδη'' είπαν σήμερα, και μας είπαν να μην τα λέμε υπερκέρδη.
Απρόσμενες και οι συνέπειες όμως στο εισόδημα των νοικοκυριών.
Αλλά αν ήταν απρόσμενα τα κέρδη τους, απρόσμενη και έκτακτη θα πρέπει να είναι και η φορολόγησή τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
tsipras_2_1.JPG

Δεν θα συζητάμε για ανοησίες

Ο κ. Τσίπρας στην περιοδεία του παρατήρησε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πιο δυνατός και αποφασισμένος σε σχέση με τις πρώτες εκλογές.
Τόνισε δε ότι αυτή τη φορά θα μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης τα πραγματικά προβλήματα -υγεία, παιδεία, ακρίβεια, πλειστηριασμοί- «δεν θα συζητάμε για ανοησίες, θα συζητάμε για το ποιες πολιτικές μπορούν να οδηγήσουν στο αύριο».
Τόνισε ότι στις 25 Ιουνίου «πρέπει να βάλουμε πάνω τις ζωές μας, τις ανάγκες μας και να σταματήσουμε αυτή την πορεία διάλυσης και κοινωνικής λεηλασίας». Πόσο κοστίζει η ζωή της 63χρονης και της 19χρονης

Είπε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «απόλυτα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο», «δίνει δύναμη στην κοινωνία και συνοψίζεται στο εξής: αύξηση των μισθών, μείωση των τιμών και ρύθμιση των χρεών, στήριξη της παιδείας, της δημόσιας υγείας, της κοινωνίας».
Σχολίασε ότι «τα παπαγαλάκια θα πουν πάλι ότι το πρόγραμμα μας κοστίζει ακριβά, αλλά όταν τους είπα να πάμε να μετρηθούν τα προγράμματα μας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αρνήθηκε ο κ. Μητσοτάκης».
Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, «πόσο κοστίζει η ζωής της 63χρονης και της 19χρονης που χάθηκαν επειδή δεν είχαμε προσωπικό στο ΕΚΑΒ, πόσο κοστίζει η ζωή του εργάτη που χάθηκε στο Πέραμα, πόσο κοστίζει η αξιοπρέπεια, η ασφάλεια και η ζωή;».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι μια νέα κάλπη.
tsipras_3_2.JPG

Σημείωσε ότι στις προηγούμενες εκλογές της απλής αναλογικής χάθηκε η ιστορική ευκαιρία «γιατί την ώρα που εμείς δίναμε το χέρι της συνεργασίας στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις και μας ένοιαζε πώς θα κυβερνηθεί η χώρα και τι θα γίνει για τον τόπο, αυτοί ήθελαν αυτό το χέρι να το κόψουν αν ήταν δυνατόν και έκαναν μονομέτωπο αγώνα σε εμάς και άφηναν ανενόχλητο τον κ. Μητσοτάκη».
«Πέρασε αυτή η περίοδος, τώρα έχουμε μια νέα εκλογική μάχη», προσέθεσε, τονίζοντας ότι τα κυβερνητικά σχέδια που αντιπαρατίθενται σε αυτή τη νέα εκλογική αναμέτρηση είναι αυτό της ΝΔ «που κυβέρνησε 4 χρόνια και θέλει να συνεχίσει έτσι, και το εναλλακτικό είναι αυτό που έχουμε εμείς».
«Δεν βλέπω καμία άλλη πολιτική δύναμη να καταθέτει εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης.
Έχουν σχέδια πώς θα γίνουν ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τους απαντάμε: δεν είναι εύκολο να γίνετε ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν φωτοβολίδα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει και εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία και τα λαϊκά συμφέροντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης