Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Φωτιές» άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Φίλης με την «τουρκική μειονότητα» - Καταγγελίες για «5η φάλαγγα»

«Φωτιές» άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Φίλης με την «τουρκική μειονότητα» - Καταγγελίες για «5η φάλαγγα»
Άλλο ένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανάβει φωτιές προεκλογικά
Σχετικά Άρθρα
Φωτιές άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Νίκου Φίλη ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφιος με το κόμμα κάποιος που υποστηρίζει την τουρκική (και όχι μουσουλμανική) μειονότητα στη Θράκη.
Ο Νίκος Φίλης, ερωτώμενος σε τηλεοπτική συζήτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει υποψήφιο κάποιον που μιλά για τουρκική μειονότητα απάντησε «βεβαίως, πώς δεν μπορούμε να έχουμε;».
Να σημειωθεί πάντως ότι ο Ν. Φίλης διευκρίνισε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει "τουρκική μειονότητα", αλλά "μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές: Τουρκογενείς που δηλώνουν Τούρκοι , Πομάκοι και Τσιγγάνοι".
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, που ήταν επίσης παρών στην εκπομπή, τόνισε «ο υποψηφιος βουλευτής σας λέει διαρκώς ότι έχουμε τουρκική μειονότητα», με τον  Νίκο Φίλη να απαντά  ότι «δεν λέει αυτό» και συμπλήρωσε ότι «αυτό που ζητάνε οι άνθρωποι αυτοί είναι να γίνει απογραφή μειονοτήτων στην περιοχή».
Ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι από το 1951 δεν γίνονται απογραφές μειονοτήτων στην Ελλάδα, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αφενός είπε ότι «η ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα των μειονοτήτων μιλά για απογραφές» και αφετέρου ότι «οι άνθρωποι αυτοί δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από το να εφαρμοστεί η σύμβαση που έχει υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν έχει κυρωθεί».

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Άγης Τάτσης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για "5η φάλαγγα".

Ο Άγης Τάτσης εκτίμησε ότι μία πτέρυγα εντός του κόμματος σκοπεύει στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ώστε να καθαιρεθεί ο Τσίπρας και να εκλέξουν πρόεδρο της αρεσκείας τους.
Εκτίμησε μάλιστα, ότι εντός της ημέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει τον Νίκο Φίλη εκτός ψηφοδελτίων.

H ανάρτηση του Άγη Τάτση

"Μην τσιμπάτε!
Η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς το συνθετικό Προοδευτική Συμμαχία) δίνει αγώνα επιβίωσης. Στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά δίνουν αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων.
Έτσι λοιπόν για το συγκεκριμένο "σύντροφο" δεν υπάρχει κανένα θέμα, αν κάποιος δηλώνει ότι στην Θράκη υπάρχει "τουρκική μειονότητα". Δηλαδή για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα θέμα για το αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ουσιώδη στοιχεία της συνθήκης της Λωζάνης δεν τυγχάνουν εφαρμογής στην Θράκη.
Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.
Δεν προκαλεί βέβαια, το συγκεκριμένο συμβάν καμιά έκπληξη, όταν αυτή η ομάδα σε κεντρική επιτροπή, ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια !
Η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο είναι η ελάχιστη πράξη αντίστασης.

Μαρινάκης (ΝΔ) για Φίλη: Δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τη γραμμή του κόμματος

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, περί «τουρκικής μειονότητας».
«Φαίνεται ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τη γραμμή του κόμματός του. Και αυτή η γραμμή είναι αντίθετη στις διεθνείς συνθήκες και υπονομευτική της αρμονικής συνύπαρξης στη Θράκη» τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

H δήλωση του Παύλου Μαρινάκη

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μαρινάκης αναφέρει στη δήλωση του: «Ο Νίκος Φίλης ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ωμή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ του υποψηφίου που εξελέγη με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Ροδόπη.
Δεν περιμένουμε καμία αντίδραση και καμία διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε βέβαια την αποπομπή του Νίκου Φίλη.
Φαίνεται ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τη γραμμή του κόμματός του. Και αυτή η γραμμή είναι αντίθετη στις διεθνείς συνθήκες και υπονομευτική της αρμονικής συνύπαρξης στη Θράκη.
Την απάντηση σε αυτές τις ιδεοληψίες θα τη δώσουν οι πολίτες στις 25 Ιουνίου τόσο στη Ροδόπη, όσο και σε όλη την Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης