Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας απαντά στον Βαρδινογιάννη: Απρόσμενη και έκτακτη φορολογία στα «απρόσμενα κέρδη»

Ο Τσίπρας απαντά στον Βαρδινογιάννη: Απρόσμενη και έκτακτη φορολογία στα «απρόσμενα κέρδη»
«''Απρόσμενα κέρδη'' είπαν σήμερα, και μας είπαν να μην τα λέμε υπερκέρδη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Απάντηση στον εκτελεστικό αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Motor Oil, Γιάννη Βαρδινογιάννη, χωρίς να τον κατονομάσει έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματός του στο Χαλάνδρι την Τετάρτη (7/6/2023).
«''Απρόσμενα κέρδη'' είπαν σήμερα, και μας είπαν να μην τα λέμε υπερκέρδη.
Απρόσμενες και οι συνέπειες όμως στο εισόδημα των νοικοκυριών.
Αλλά αν ήταν απρόσμενα τα κέρδη τους, απρόσμενη και έκτακτη θα πρέπει να είναι και η φορολόγησή τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η παρέμβαση Βαρδινογιάννη

Στη συζήτηση περί υπερκερδών στην ενέργεια παρενέβη ο ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Γιάννης Βαρδινογιάννης, με φόντο τη συζήτηση που έχει ανοίξει προεκλογικά και σχετικά με την έκτακτη φορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Motor Oil και ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε: «Τα κέρδη που φορολογήθηκαν ήταν της Motor Oil.
Είναι λάθος ο όρος υπερκέρδη, ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη.
Η Ευρώπη αποφάσισε να φορολογηθούν τα κέρδη αυτά, τα οποία αντιστοιχούν στο 40% με 45% των συνολικών κερδών.
Η μεγάλη κερδοφορία δεν αποτελεί αισχροκέρδεια.
Η πλειονότητα (85 %) των πωλήσεων του ομίλου πραγματοποιείται από εξαγωγές και σε χώρες εκτός ΕΕ», εξήγησε ο Γ. Βαρδινογιάννης.
Τόνισε ακόμη ότι δικαίως επιβλήθηκε η έκτακτη φορολογία καθώς η ίδια η εταιρεία είχε προτείνει στην κυβέρνηση την επιστροφή μέρους της κερδοφορίας

Ας αυξήσουν οι πολιτικοί τη φορολογία

«Είναι λάθος να κατατάσσουμε τα υπερκέρδη στην αισχροκέρδεια.
Είναι λάθος να ξυπνά κάποιος και να κουρεύει κέρδη. Με τον κορωνοϊό κανείς δεν ήρθε να μας πει για τα κέρδη που χάσαμε. Εμείς προσφέρουμε στην Ελλάδα. Αν θέλουν οι πολιτικοί ας αυξήσουν τους συντελεστές φορολόγησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.
Η γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil, ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 1,60 ευρώ ανά μετοχή (ήδη έχει διανεμηθεί προμέρισμα 0,4 ευρώ).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης