Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ: Δεν είμαστε σε πορεία σύγκλισης με την ΕΕ – Οι Έλληνες πεθαίνουν στην καρότσα ενός αγροτικού

Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ: Δεν είμαστε σε πορεία σύγκλισης με την ΕΕ –  Οι Έλληνες πεθαίνουν στην καρότσα ενός αγροτικού
Σε αυτές τις εκλογές αποφσίζουμε για το μέλλον, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το στρατηγικό σχέδιο του κόμματός του για την οικονομία σε ειδική εκδήλωση στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου το απόγευμα της Τετάρτης (7/6/2023).
«Σε αυτές τις εκλογές δεν αποφασίζουμε απλώς για το ποιος θα είναι νικητής και ποιος θα είναι ηττημένος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: « Αποφασίζουμε για το ποιος και πως θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία. Αποφασίζουμε για το μέλλον».
Ακολούθως ο κ. Τσίπρας περιέγραψε το όραμά του για την Ελλάδα του 2027: Έθεσε το ερώτημα «πώς θέλουμε άραγε να είναι η χώρα μας το 2027;» για να απαντήσει: «Η εικόνα που έρχεται στο δικό μου μυαλό είναι αυτή μιας χώρας και μιας κοινωνίας δημοκρατίας και ισότητας.
Μιας χώρας και μιας κοινωνίας με λιγότερες ανισότητες.
Όπου ο παραγόμενος πλούτος θα αυξάνεται και θα διαμοιράζεται δίκαια και ισότιμα μεταξύ των πολιτών.
Σε μια χώρα όπου οι συμπολίτες μας δεν θα πεθαίνουν στην καρότσα ενός αγροτικού, γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο.
Σε μια χώρα και μια κοινωνία που θα φροντίζει τους ανθρώπους της».

Σε κίνδυνο φτώχειας το 28% των Ελλήνων

Ακολούθως επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι οι στόχοι αυτοί είναι ρεαλιστικοί υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχιστεί η πορεία της τελευταίας τετραετίας και εξήγησε: «Πέντε χρόνια μετά την λήξη των προγραμμάτων προσαρμογής, το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα βρίσκεται στο 59% του μέσου όρου της Ευρωζώνης.
Κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2007 που ήταν στο 77%.
Ταυτόχρονα το ποσοστό των πολιτών σε κίνδυνο φτώχειας φτάνει το θηριώδες 28,2%.

Αποτυπώνεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο στην κάκιστη κατάσταση του Εθνικού συστήματος υγείας, που αφέθηκε χωρίς καμία στήριξη την περίοδο της πανδημίας.
Αποτυπώνεται επίσης στον τομέα των επενδύσεων, όπου η ΝΔ πανηγυρίζει γιατί αποκρύπτει ότι το σύνολο σχεδόν των επενδύσεων της τελευταίας τετραετίας αφορούσαν ιδιωτικοποιήσεις, επαναγορά τουριστικών ακινήτων και αγορές κόκκινων δανείων από funds.
Όλα αυτά και πολλά άλλα αποτυπώνουν μια και μόνη πραγματικότητα την όποια επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί: Ότι η χώρα δεν βρίσκεται πια σε πορεία σύγκλισης με την Ευρώπη αλλά το αντίθετο. Και αυτή πορεία πρέπει να αντιστραφεί. Αποτελεί κορυφαίο εθνικό στόχο το να αντιστραφεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης