Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κινητικότητα στον Έβρο με φόντο τις μεταναστευτικές ροές – Η επίσκεψη Λαλούση, τι ισχυρίζεται ΜΚΟ, επικοινωνία Κασκαρέλη με Fidan

Κινητικότητα στον Έβρο με φόντο τις μεταναστευτικές ροές – Η επίσκεψη Λαλούση, τι ισχυρίζεται ΜΚΟ, επικοινωνία Κασκαρέλη με Fidan
Στον Έβρο ο Χ. Λαλούσης
Σχετικά Άρθρα
Συσκέψεις με ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας για το μεταναστευτικό, αλλά και επισκέψεις σε μονάδες της συνοριοφυλακής σε Διδυμότειχο και Φέρες, θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη 7/6 ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Λαλούσης, λίγες ώρες μετά τον απεγκλωβισμό 91 μεταναστών από νησίδα στον Έβρο και τις πληροφορίες ΜΚΟ για 330 άτομα σε νησίδα στην ίδια περιοχή.
Τις τελευταίες ημέρες η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Ήδη, οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.
«Η ελληνική αστυνομία σε αρμονική συνεργασία με τον ελληνικό στρατό είναι σε εγρήγορση και σε επαγρύπνηση και έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε σεβόμενη το εθνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, να αποτρέπει την οποιαδήποτε προσπάθεια παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα μας», δήλωσε την Τρίτη 6/6 από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Λαλούσης, - ο οποίος διετέλεσε Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου και Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού - ,τονίζοντας ότι η «φύλαξη των συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πρώτη προτεραιότητα της αστυνομίας».
Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι «δεν νομίζω ότι εργαλειοποιείται , ίσως κινήματα, διακινητές να υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια, δεν νομίζω ότι εργαλειοποιείται (το μεταναστευτικό)από την Τουρκία».

Τηλεφωνική επικοινωνία  Κασκαρέλη - Fidan

Το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης έθεσε τηλεφωνικά το προηγούμενο 24ωρο ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης, στο νέο ΥΠΕΞ Τουρκίας, Hakan Fidan, αφού τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.
ΥΠΕΞ.JPG
Οι σταθμοί της επίσκεψης Λαλούση στον Έβρο

Αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη 7/6, ο κ. Λαλούσης θα επισκεφτεί την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας.
Στη συνέχεια, θα έχει:
11:30 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κκ Δαμασκηνό
12:30 Επίσκεψη με Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ Χατζηγιαννόγλου
13:30 Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου (Ισαάκιο)
14:30 Επίσκεψη με Δήμαρχο Σουφλίου κ Παναγιώτη Καλακίκο
17:30 Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών
18:30  Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κκ Άνθιμο
19:15  Συνάντηση με αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημ. Πέτροβιτς
20:00  Σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης

ΜΚΟ: 330 μετανάστες βρίσκονται σε νησίδα του Έβρου

Για τρία καραβάνια μεταναστών, συνολικά 330 ατόμων, τα οποία έχουν καταλήξει σε νησίδα στη μέση του ποταμού Έβρου, κάνει έκκληση ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην περιοχή.
Οι τρεις ομάδες των μεταναστών προήλθαν από το τουρκικό έδαφος και βρίσκονται σε νησίδα έξω από τη Νέα Βύσσα, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, την ώρα που οι προσφυγικές ροές στην περιοχή του Έβρου έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά το τελευταίο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης