Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: «Eνεργούμενα του τουρκικού προξενείου» δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σκέρτσος: «Eνεργούμενα του τουρκικού προξενείου» δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Oι κ. Φερχάτ και Ζειμπέκ, Ροδόπης και Ξάνθης αντιστοίχως, είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου»
Νέα επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι έχουν κρυφή ατζέντα στη φορολογία εξαπέλυσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.
Συγκεκριμένα, κατηγόρησε εκ νέου και μάλιστα με δριμύτητα ότι οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φερχάτ και Ζειμπέκ, Ροδόπης και Ξάνθης αντιστοίχως, είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου» και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τους αποπέμψει.
Αναλυτικότερα διερωτήθη αν ο ΣΥΡΙΖΑ «σκοπεύει να αποπέμψει δύο στελέχη που ξέρει ότι υιοθετούν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρικού αναθεωρητισμού σε σχέση με την μουσουλμωνική μειονότητα».
«Ζητούμε την κοστολόγηση των εμφανώς πανάκριβων προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος και επέμεινε ότι τα δύο αυτά κόμματα οφείλουν να ενημερώσουν τους πολίτες για τα ποια μέτρα θα λάβουν, ποιους φόρους θα επιβάλλουν σε ποιους και για πόσο χρόνο, ώστε να υλοποιήσουν τη δέσμευση τους για μείωση του ΦΠΑ στην κατανάλωση, αλλά και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
Ο κ. Σκέρτσος προειδοποίησε πως δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε συνταγές του παρελθόντος» και τόνισε «μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει κοστολογημένο πρόγραμμα, που μπορεί να οδηγήσει εκ του ασφαλούς τη χώρα στην πρόοδο χωρίς επιπρόσθετους φόρους, αλλά με σημαντικές ελαφρύνσεις».
Ερωτηθείς για την απάντηση του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη για την κοστολόγηση του «γαλάζιου» προγράμματος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι «η αντιπολίτευση έρχεται με καθυστέρηση μίας κάλπης να επιβεβαιώσει αυτό που λέγαμε από την αρχή. Εφ' όσον ήλθαν στα λόγια μας λοιπόν ας υποβάλλουν τα προγράμματα τους για κοστολόγηση και να μην κρούουν ανοιχτές θύρες, πρώτος εγώ έχω προτείνει να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση κοστολόγησης των προεκλογικών προγραμμάτων από συγκεκριμένο φορέα».
Ο κ. Σκέρτσος απήντησε και αναφορικά με την δρομολογούμενη νέα τηλεμαχία ανάμεσα στους αρχηγούς των 5 κοινοβουλευτικών κομμάτων σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία τάσσεται παγίως υπέρ του διαλόγου.

Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται δυναμική ανάπτυξη

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έρχονται με προτάσεις από το παρελθόν, ενώ η ανάγκη και το μήνυμα των πολιτών είναι να πάει η χώρα μπροστά. Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται δυναμική ανάπτυξη για να πάει η χώρα μπροστά και περιλαμβάνει και σημαντικές ελαφρύνσεις», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Αυτό που προσδίδει αξιοπιστία στο πρόγραμμα της ΝΔ είναι η προηγούμενη θητεία μας και τα αποτελέσματα που ήδη φέραμε», πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά σε οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης τετραετίας. «Οι ξένοι οίκοι προεξοφλούν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 13 χρόνια υπό τις προϋποθέσεις να συνεχίσει η χώρα να βαδίζει σε σταθερό πρόγραμμα και να έχει η χώρα ισχυρή κυβέρνηση».
Παρακολουθήστε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Σκέρτσο.
Συνεχίζοντας, ο κ.Σκέρτσος υποστήριξε ότι «η αντιπολίτευση επιμένει στη λογική της αναδιανομής φτώχειας: Αγαπούν τα αυγά και τις ομελέτες, αλλά θέλουν να διώξουν τις... κότες», είπε χαρακτηριστικά.
Προτείνουν, είπε, φορολογικό μοντέλο που μας καθηλώνει. «Πρέπει να γίνουμε μια οικονομία που εξάγει, παράγει, αλλά και καταναλώνει με καλύτερους μισθούς. Πρώτο βήμα δικαιοσύνης μετά τη χρεοκοπία είναι η ανάπτυξη», τόνισε.
«Οι μόνιμες μειώσεις φόρων χρειάζονται και δημοσιονομικά αντίμετρα, θα πρέπει να μας πουν από πού θα βρουν τα χρήματα», είπε ο κ.Σκέρτσος αναφερόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
«Ένα κύμα φόρων στην επιχειρηματικότητα θα ανακόψει την ανάπτυξη. Μακροχρόνια αποεπένδυση, παραοικονομία, υψηλές τιμές, χαμηλοί μισθοί είναι οι ασθένειες της ελληνικής οικονομίας. Μια χώρα που αιφνιδιάζει τις επιχειρήσεις δεν αποτελεί χώρα πρώτης επιλογής.
Η υψηλή φορολογία έχει αποτέλεσμα τη διεύρυνση της φοροδιαφυγής.
Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Συνεχή και βιώσιμη αύξηση του ΑΕΠ, μείωση της ανεργίας, αύξηση μισθών και θεραπεία κοινωνικών ανισοτήτων εγγυάται το πρόγραμμα της ΝΔ», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης