Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Θα επαναφέρουμε την απλή αναλογική - ΝΔ: Αρνούνται την πραγματικότητα

Γ. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Θα επαναφέρουμε την απλή αναλογική - ΝΔ: Αρνούνται την πραγματικότητα
Ο Γιώργος Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης
Για επαναφορά της απλής αναλογικής έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στην ΕΡΤ1, προκαλώντας την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η απλή αναλογική είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και επειδή σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συνεργασίας».

«Είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση ακόμη και αν υπάρχει αυτοδυναμία, γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν είτε από πρόθεση είτε όχι», ανέφερε.
Ο Γιώργος Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας ως «καθυστέρηση ορισμένων κομμάτων να μην ενισχύσουν την προοπτική αυτή. Υπάρχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Η ΝΔ υπερασπίζεται μετά μανίας μια τέτοια πολιτική καθυστέρηση. Εμείς φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης».


ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την πραγματικότητα

«Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα», επισημαίνει η ΝΔ σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ υπαίτιο για το ότι η χώρα δεν έχει μια ισχυρή κυβέρνηση και τονίζει ότι «οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης