Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσαπανίδου: Δεν φταίει ο κόσμος, εμείς φταίμε - Μάς έστειλε το μήνυμα, το ουρλιάξατε - Η διαφήμισή μας ήταν λάθος

Τσαπανίδου: Δεν φταίει ο κόσμος, εμείς φταίμε - Μάς έστειλε το μήνυμα, το ουρλιάξατε - Η διαφήμισή μας ήταν λάθος
ΣΥΡΙΖΑ: Ο κόσμος μάς έστειλε το μήνυμα, δεν μας το ψιθυρίσατε, το ουρλιάξατε
Για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου αλλά και για αυτό που θα προκύψει στις 25 Ιουνίου, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στην εκπομπή "Live News" του Mega.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε λάθη που έγιναν από όλους στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον κόσμο να... ουρλιάζει το μήνυμά του προς την αξιωματική αντιπολίτευση.
Παράλληλα, μίλησε για λάθη στην επικοινωνία και τη στρατηγική, ενώ παραδέχθηκε ότι τα προεκλογικά σποτ δεν έπρεπε να είναι τόσο... σκοτεινά. "Θολώσαμε και διαστρεβλώσαμε το ίδιο μας το μήνυμα", είπε και τάχθηκε απέναντι σε όσους έριξαν ευθύνες στους πολίτες που δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ: "Φυσικά και δεν φταίει ο κόσμος, εμείς φταίμε".
"Ο στόχος είναι αυτός που βάζει ένα κόμμα που την τελευταία 4ετία ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και την προηγουμένη 4ετία ήταν κυβέρνηση. Ως κόμμα εξουσίας, ο πήχης μπαίνει ψηλά. Πηγαίνουμε με τις προγραμματικές μας θέσεις σε κενές κάλπες, διαφορετικό πεδίο με στόχο να πείσουμε τον κόσμο με το δικό μας πρόγραμμα", είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
"Θα προσπαθήσουμε με διαφορετικό τρόπο να αλλάξουμε και εμείς και να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα που θα φέρει ανάσα στις ζωές του. Το μήνυμα το πήραμε, είμαστε ρεαλιστές, πατάμε στα ποδιά μας. Το αποτέλεσμα της κάλπης μάς προκάλεσε σοκ, και σε εμάς, και στους προοδευτικούς πολίτες, τους μούδιασε. Είμαστε κόμμα εξουσίας, αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε, έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα".

"Ο κόσμος ούρλιαξε το μήνυμα"

Σχετικά με την ήττα στις κάλπες της 21ης Μαΐου, η κ. Τσαπανίδου σημείωσε: "Δεν μπορούμε να προβλέπουμε τι θα φέρει η κάλπη, ξεκινάμε από μια μηδενική βάση με δεδομένα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, προσπαθούμε εν κινήσει να αλλάξουμε, το μήνυμα το πήραμε. Ο κόσμος μάς έστειλε το μήνυμα, δεν μας το ψιθυρίσατε, το ουρλιάξατε και εν κινήσει αλλάζουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό που ζητήσατε, προσπαθούμε να ξεθολώσουμε την κατάσταση".
Στρατηγικό λάθος χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά την επιλογή της απλής αναλογικής, υπογραμμίζοντας ότι η Αριστερά και ο προοδευτικός χώρος αναζητούν τις συνεργασίες.
"Αν το βλέπαμε να συμβαίνει, θα το είχαμε διορθώσει. Κανείς δεν το είχε καταλάβει. Ήταν ένα στρατηγικό μας λάθος αυτό, θολώσαμε το ίδιο μας το μήνυμα εμείς, δεν το μεταδώσαμε καθαρά και ξάστερα στον κόσμο, αφήσαμε με τις αστοχίες μας να διαστρεβλωθεί το προγραμματικό μας μήνυμα και να παίξει μπάλα ο αντίπαλος να το σερβίρει διαστρεβλωμένα. Φάνηκε στην κάλπη αυτό και μας σόκαρε και μας πόνεσε όλους".
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΥΣΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα έχει καταλάβει τα λάθη που οδήγησαν στη συντριπτική του ήττα και πλέον με νέα στρατηγική προχωρά για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.
"Τα καταλάβαμε όλα τα λάθη, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα αλλάξουμε. Πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε, αυτό κάνουμε, έχουμε ξανασηκωθεί στα πόδια μας δυναμικά, κάνοντας αλλαγές. Είμαστε κοντά στην κοινωνία και αυτό αποδεικνύεται μέσα από το πρόγραμμά μας, και έχουμε και λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν μπορέσαμε να το κάνουμε σωστά στο επίπεδο της επικοινωνίας μας και είχαμε ήττα. Είναι δικό μας λάθος.
Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Ζητούμε από τους πολίτες και αυτοί να επικοινωνήσουν μαζί μας".

"Σωστά δομημένο το πρόγραμμά μας"

"Το πρόγραμμα που υποστηρίζουμε είναι πολύ σωστά δομημένο και φέρει ανάσα στην καθημερινότητα του κόσμου. Είναι κοστολογημένο από τους ανθρώπους που το στήσανε που είναι ομάδα ειδικών", είπε η Πόπη Τσαπανίδου αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι της προκάλεσε έκπληξη ότι "ένα προοδευτικό κόμμα ανοίγει σαμπάνιες και πανηγυρίζει όταν η ΝΔ φτάνει σε υψηλά ποσοστά", μόνο και μόνο επειδή κατάφερε να αυξήσει ελάχιστα τα ποσοστά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης