Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συναγερμός στη ΝΔ για τους «δανεικούς» ψηφοφόρους – Οι δύσκολες αποστολές Μητσοτάκη σε Ροδόπη και Άγιο Όρος

Συναγερμός στη ΝΔ για τους «δανεικούς» ψηφοφόρους – Οι δύσκολες αποστολές Μητσοτάκη σε Ροδόπη και Άγιο Όρος
Οι αναποφάσιστοι της τελευταίας στιγμής –που ήταν πολλοί- είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Πειραιώς
Στο στρατηγείο της Νέας Δημοκρατίας έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να διατηρηθεί και να αυξηθεί η συσπείρωση των ψηφοφόρων.
Όχι μόνο των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ αλλά και αυτών που αποφάσισαν να στηρίξουν Μητσοτάκη λίγο πριν μπούνε στο παραβάν για να ψηφίσουν.
Οι αναποφάσιστοι της τελευταίας στιγμής –που ήταν πολλοί- είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Πειραιώς καθώς όντας αναποφάσιστοι ουσιαστικα δεν γνωρίζουμε τι θα πράξουν 25 μέρες μετά που θα γίνουν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Υπάρχει ένας μεγάλος φόβος γι΄αυτή την κατηγορία ψηφοφόρων ότι: 

Πρώτον: Να θεωρήσουν όλοι αυτοί ότι η ΝΔ θα έχει μία σχετικά εύκολη αυτοδυναμία και να μην σπεύσουν να ψηφίσουν, να προτιμήσουν την κρίσιμη Κυριακή να κάνουν κάτι άλλο. Ούτως ή άλλως ήταν αναποφάσιστοι και πολλοί μπορεί και να απείχαν. Η συμμετοχή των πολιτών άλλωστε έδειξε ότι ήταν καλύτερη του 2019, οπότε κάποιοι να θεωρήσουν ότι το έκαναν το καθήκον τους στην πρώτη Κυριακή.

Δεύτερον: Πολλοί που αποφάσισαν τις τελευταίες μέρες να ψηφίσουν ΝΔ είναι ψηφοφόροι από την Κεντροαριστερά που αποφάσισαν να στηρίξουν τη ΝΔ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ διότι πίστευαν ότι «υπάρχει ντέρμπι» και ότι ο Μητσοτάκης είναι προτιμότερος από τον Τσίπρα και τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί τώρα βλέποντας ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την μείζονα αντιπολίτευση να σπεύσουν να στηρίξουν το παλιό τους κόμμα και να αφήσουν τη ΝΔ που «σχετικά θα νικήσει»…

Τρίτον: Ανάμεσα στους παραπάνω είναι και αυτοί που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταία στιγμή και πήγαν στον Μητσοτάκη γιατί ήθελαν να αποδοκιμάσουν τις επιλογές της Κουμουνδούρου τις τελευταίες μέρες. Όπως π.χ το φλερτ με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, οι δηλώσεις Κατρούγκαλου και οι δηλώσεις Φωτίου, τη συστηματική τοξικότητα Πολάκη κλπ. Και οι ίδιοι δεν περίμεναν ότι θα «τιμωρήσουν» σε τέτοιο βαθμό τον ΣΥΡΙΖΑ που θα τον έφερναν να διεκδικεί την θέση του ως μείζονα αντιπολίτευση.

Τέταρτον: Να υπάρξει ένα αυτογκόλ ή ένα τυχαίο γεγονός π.χ ένα ατύχημα - όπως έγινε στις εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων που δεν λειτούργησε- και κάποιοι να «ξενερώσουν» από την πρώτη τους ψήφο στη Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό και τα κεντρικά της ΝΔ δίνουν συνέχεια οδηγίες για αποφυγή τοξικών εκφράσεων και αλαζονείας που μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Πέμπτοn: Τη γενικότερη χαλαρότητα που θα παρατηρηθεί ειδικά από διάφορες ομάδες της κοινωνίας όπως οι νέοι που μπορεί να μην έρθουν τόσο μαζικά να ψηφίσουν όπως την πρώτη φορά είτε γιατί θα έχουν «κάτι καλύτερο να κάνουν» είτε γιατί θα δουλεύουν κάπου εποχιακά είτε γιατί μπορεί να είναι διακοπές.

Σφικτό πρόγραμμα

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας από εδώ και πέρα θα είναι ασφυκτικό. Ο Πρωθυπουργός σήμερα θα βρεθεί στη Κρήτη, στο Λασήθι και θα περιοδεύσει στις πόλεις Σητεία, Άγιος Νικόλαος και Ιεράπετρα ενώ μετά θα πάει στο Ηράκλειο όπου θα κάνει κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίου Τίτου. Σειρά έχουν η Αχαία και τα δυτικά της Αθήνας και του Πειραιά.

Η δύσκολη αποστολή στην Ροδόπη και το τουρκικό προξενείο

Επίσης, μεγάλη μέριμνα θα δοθεί στο να καρπωθεί ξανά η ΝΔ το νομό Ροδόπης.
Εκεί υπήρξε χειραγώγηση της ψήφου από το τουρκικό προξενείο κατά 90%.
Το 2019 το μουσουλμανικό στοιχείο είχε στηρίξει τον Κατρατζι Μουσταφά της ΝΔ, το 2023 «αποφασίστηκε» να φύγουν από εκείνον 5.500 ψήφοι και να πάνε στον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούλ.
Αλλιώς ο νομός θα παρέμενε μπλε.
Τώρα η Νέα Δημοκρατία θέλει να προσελκύσει κόσμο και να αλλάξει τις ισορροπιες.
Δεν μπορεί να αλλάξει το 1-1-1 στις έδρες μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα παραμείνει. Όμως, μπορεί να πετύχει καλύτερα ποσοστά και η ΝΔ θα απευθυνθεί στο χριστιανικό κυρίως κοινό που ψήφισε άλλα κόμματα.
Μάλιστα, οι πληροφορίες του ΒΝ λένε ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί και ο ίδιος στη Ροδόπη για περιοδεία στο νομό. Το πότε δεν είναι ακόμα γνωστό αλλά έχει μπει στο πρόγραμμα. Πριν την επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ έχουν αναλάβει να πάνε στο νομό η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και ο Κωστής Χατζηδάκης για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους.

Στο Άγιο Όρος για να στείλει μήνυμα

Επίσης, τη Κυριακή που έρχεται ο Πρόεδρος της ΝΔ θα κατευθυνθεί Άγιο Όρος και θα διαμείνει στη Μονή Σίμωνος Πέτρα μαζί με τον γιό του Κωνσταντίνο. Θα απευθύνει, επίσης, αυστηρό μήνυμα και στους μοναχούς καθώς στο Άγιο Όρος υπάρχουν ομάδες μοναχών (παλιοημερολογίτες) που παίζουν ρόλο μεσάζοντα στο κόμμα ΝΙΚΗ. Επίσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο δεύτερος έστειλε μήνυμα στους κληρικούς και στο Άγιο Όρος να μην εμπλέκονται οι ιεράρχες στην πολιτική.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης