Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζήμερος - Κρανιδιώτης: Η «Δημιουργία Ξανά» δεν θα κατέβει στις βουλευτικές εκλογές (25/6)

Τζήμερος - Κρανιδιώτης: Η «Δημιουργία Ξανά» δεν θα κατέβει στις βουλευτικές εκλογές (25/6)
Την Τρίτη, 23/05/2023, ο ιδρυτής της «Δημιουργίας Ξανά» Θάνος Τζήμερος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου, όπως είχε ήδη προαναγγείλει από το 2019
Σχετικά Άρθρα
Αφού δεν επετεύχθη ο ελάχιστος στόχος του 3% των ψήφων στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, παύει να υφίσταται ο εκλογικές συνασπισμός «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» που σχηματίστηκε το 2021 από την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου και τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Φαήλου Κρανιδιώτη με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές, γίνεται γνωστό με ανακοίνωση.
Τα δύο κόμματα πορεύονται πλέον ανεξάρτητα.
Την Τρίτη, 23/05/2023, ο ιδρυτής της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ Θάνος Τζήμερος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου, όπως είχε ήδη προαναγγείλει από το 2019.
Την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24/05/2023, συγκλήθηκαν τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, το Πολιτικό Συμβούλιο και η Εθνική Επιτροπή. Τα αιρετά μέλη της Εθνικής Επιτροπής, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών του κόμματος, αποφάσισαν παμψηφεί, κατά της συμμετοχής της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ως κόμμα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά
Το κόμμα εκπροσωπεί, όπως προβλέπεται, ο Α' Αντιπρόεδρος ή/και ο Γενικός Διευθυντής.
Επίσης, το Πολιτικό Συμβούλιο, η Εθνική Επιτροπή, και η Εκτελεστική Γραμματεία του Πολιτικού Συμβουλίου λειτουργούν κανονικά με πλήρη σύνθεση.
Το επόμενο Συνέδριο της Δημιουργίας Ξανά, το οποίο προγραμματίζεται ήδη, θα εκλέξει τον νέο Πρόεδρο και νέα μέλη θεσμικών οργάνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης