Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ - Καστανίδης «καρφώνει» Ανδρουλάκη: Ζούμε σε μία εποχή έκπτωσης της πολιτικής

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ - Καστανίδης «καρφώνει» Ανδρουλάκη: Ζούμε σε μία εποχή έκπτωσης της πολιτικής
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο, τόνισε μεταξύ των άλλων στη δήλωσή του ο Χ. Καστανίδης
Σχετικά Άρθρα
Μετά τη «θύελλα» που ξέσπασε την Παρασκευή 26/5 στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, λόγω της απόφασης του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος είχε αντιταχθεί σθεναρά στα σενάρια συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, έγινε γνωστό ότι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  θα προχωρήσει σε δημόσια δήλωσή του την οποία έκανε πράγματι πριν λίγο.
«Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως. Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου», ανέφερε ο Χάρης Καστανίδης.

Η πλήρης δήλωση του Χάρη Καστανίδη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.
Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.
Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.
Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.
Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.
Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.
Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

Βουλευτής ο Παύλος Χρηστίδης

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  είχε κατέβει και στον νότιο τομέα της Αθήνας, εκεί όπου πήρε έδρα το ΠΑΣΟΚ και πλέον βουλευτής θα ορκιστεί ο Παύλος Χρηστίδης ο οποίος έλαβε 9.391 ψήφους.
Την έδρα παίρνει και η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, Βάτσινα Ελένη αλλά και ο Φραγκίσκος Παρασύρης καθώς κι εκεί επικεφαλής ήταν ο Ν. Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ πήρε 2 έδρες.
Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης