Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιάνει δουλειά η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στις 27/5

Πιάνει δουλειά η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στις 27/5
Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης
Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς θα προεδρεύσει το Σάββατο 27 Μαΐου στις 12:30 σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ορκίστηκαν τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης την Παρασκευή 26/5.
Εκ των 20 υπουργών οι 18 έδωσαν θρησκευτικό όρκο και μόνο η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς, έδωσαν πολιτικό όρκο τον οποίο εκφώνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ακολούθησε η διαδικασία υπογραφής του σχετικού πρωτοκόλλου.
Στη συνέχεια συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, ζήτησε ανεξαρτησία και αμεροληψία ως καθήκον του σχήματος που έχει αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σαρμάς: Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί

«Εύχομαι σε όλους και καλή επιτυχία στο έργο σας.
Σας κάλεσα σε ένα σύντομο υπουργικό γιατί ήθελα να σας δώσω ορισμένες κατευθύνσεις ενόψει του αυριανού υπουργικού συμβουλίου που θα είναι το κανονικό.
Η συζήτηση θα γίνει αύριο όπου θα καθορίσουμε σύμφωνα με αυτό που προβλέπεται το Σύνταγμα και στο νόμο που προβλέπεται για το επιτελικό κράτος την κυβερνητική πολιτική, που δεν είναι κανονική άλλα για μερικές εβδομάδες», τόνισε ο Ι. Σαρμάς.
«Έτσι απαιτεί το Σύνταγμα και ο νόμος και πρέπει να έχουμε μια κατεύθυνση. Το πρώτο που ήθελα να είναι ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή που προεδρεύεται από έναν εκ των των τριών προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων. Έτσι, θέλησε ο Συνταγματικός νομοθέτης. Το ίδιον της δικαστικής λειτουργίας είναι ανεξαρτησία και η αμεροληψία και για να ορίσει το Σύνταγμα έναν δικαστικό λειτουργό ως πρωθυπουργό γι αυτή την περίοδο αυτό σημαίνει πως το Σύνταγμα θέλησε μια ανεξάρτητη εκλογικά, πολιτικά και κομματικά, αμερόληπτη κυβέρνηση. Αυτό είναι το πρωταρχικό μας καθήκον και χρέος έναντι του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως θα πρέπει να σταθμίζουμε τις πράξεις μας γιατί είναι εύκολο ίσως η πράξη να εκτιμάται καθεαυτή ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα, αλλά ακόμη και τη συνέπεια των πράξεων μας ώστε να μην στοιχειοθετηθεί ως συνιστούν παρέμβαση υπέρ ή κατά κάποιος πολιτικής παράταξης στον εκλογικό αγώνα», σημείωσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης