Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών αύριο 24/5 το πρωί υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών αύριο 24/5 το πρωί υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για αύριο 24/5 συγκαλεί η Σακελλαροπούλου
Σχετικά Άρθρα
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο 24 Μαΐου στις 11:00, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.
Η τελευταία τρίτη εντολή παραδόθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου το απόγευμα της Τρίτης 23/5/2023.
«Κατά το Σύνταγμα είστε ο επόμενος, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν θεωρούν ότι υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Επομένως παρέδωσαν τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την οποία παραδίδω σε εσάς», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον κ. Ανδρουλάκη.
«Κυρία πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Για αυτό επιστρέφω άμεσα την εντολή», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Όπως σημείωσα και το βράδυ της Κυριακής, ο λαός εξέφρασε την ανάγκη για ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη δύναμη για να μπορεί να είναι φρουρός του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Να διασφαλίσει κοινωνικό κράτος δημόσιας υγείας και παιδείας και να υπηρετήσει σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Στην προσπάθεια αυτή, θέλω να διατηρήσω καθαρά τα χέρια μου», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.
Προηγήθηκε το πρωί και η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο προεδρικό, ο οποίος παρέδωσε επίσης τη διερευνητική εντολή.
Έτσι, τα επόμενα εικοσιτετράωρα ορίζεται και η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης