Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι συμβαίνει με τo exit poll – Πληροφορίες ότι οι δημοσκόποι ρώτησαν μόλις το 35% των ψηφοφόρων

Τι συμβαίνει με τo exit poll – Πληροφορίες ότι οι δημοσκόποι ρώτησαν μόλις το 35% των ψηφοφόρων
Το ποσοστό των πολιτών που συμμετείχαν στα exit polls που έγιναν το πρωί έξω από τα εκλογικά τμήματα ανέρχεται στο 35% με 40%
Μόνο ένας στους τέσσερις πολίτες απαντούσε το πρωί της Κυριακής (21/5/2023) στα exit polls των βουλευτικών εκλογών 2023.
Το ποσοστό των πολιτών που συμμετείχαν στα exit polls που έγιναν το πρωί έξω από τα εκλογικά τμήματα ανέρχεται στο 35% με 40 %.
Πρόκειται για δείγμα μικρό, με το οποίο δεν μπορεί κανείς να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δημοσκοπικές εταιρείες σταμάτησαν να λαμβάνουν δείγμα, ενώ ερωτήματα προκαλούν οι διαρροές κατά την εξέλιξη της ψηφοφορίας.
Εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα έχει ζητήσει o ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερωτηματολόγιο του exit poll οι ψηφοφόροι καλούνται να απαντήσουν για το ανώτερο επίπεδο σπουδών που έχουν, ποιο είναι το κόμμα που ψήφισαν, ποιο κόμμα είχαν ψηφίσει το 2019, αλλά και πότε αποφάσισαν το κόμμα που θα ψηφίσουν.

Μήνυση από ΣΥΡΙΖΑ

Τον «μηχανισμό προπαγάνδας της ΝΔ» καταγγέλλει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου. Στην ανάρτησή της στο Τwitter αναφέρει: «Ο μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ διακινεί «οδηγίες» για να βγουν άκυρα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.
Έφτασαν στο σημείο να στείλουν και πλαστά SMS. Ο @syriza_gr θα υποβάλει μήνυση και θα προσφύγει στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών».
Η κ. Τσαπανίδου επισυνάπτει στην ανάρτησή της φωτογραφία από λογαριασμό στο Twitter, ο οποίος παρακινεί τους πολίτες που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών να σβήσουν το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου για να θεωρηθεί έγκυρο το ψηφοδέλτιό τους – κάτι που δεν ισχύει. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης