Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές 2023: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών μετά την ψήφο – Οι ευχές, οι αιχμές και οι ψηφοφόροι

Εκλογές 2023: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών μετά την ψήφο – Οι ευχές, οι αιχμές και οι ψηφοφόροι
Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών
Στις κάλπες προσήλθαν και οι πολιτικοί αρχηγοί για να ψηφίσουν, οι οποίοι αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα έκανα δηλώσεις, χωρίς να παραλείψουν να στείλουν και ευχές για τη σημερινή γιορτή.
Με χρονική σειρά, πρώτος ψήφισε ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, στο Πέραμα και ακολούθησε στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη Λαμία ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Κυψέλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και στην Κηφισιά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη Θεσσαλονίκη, ψήφισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος,  στο 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου - Κορδελιού.

Μητσοτάκης: Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας

Στο 7ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς, συνοδευόμενος από τον γιο του Κωνσταντίνο, ο οποίος επίσης ψήφισε, αλλά και την κόρη του, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα  ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
μιτ2.JPG

Ο κ. Μητσοτάκης αφού ψήφισε, εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «κατ’ αρχάς χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, στις Κωνσταντίνες, στους Κωνσταντίνους, στις Ελένες.
Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Ψηφίζουμε για ψηλότερους μισθούς, ψηφίζουμε για περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Ψηφίζουμε για ένα πιο αποτελεσματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μία πατρίδα πιο ισχυρή, με σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, με προστατευμένα σύνορα.
Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Σήμερα, η ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου περνά σε εσάς, στους πολίτες, αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μία ακόμα καλύτερη ημέρα για την πατρίδα μας.
Να είστε καλά, χρόνια πολλά και καλή ψήφο».

Τσίπρας: Η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού μας

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στις 10:30 σήμερα το πρωί στο 27o & 30o, Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, στην Κυψέλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
tsipras2_2.JPG

Κατά την έξοδο του από το εκλογικό κέντρο ο κ.Τσίπρας, αφού ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες, τους Κωνσταντίνους, τις Κωνσταντίνες και τις Ελένες, πρόσθεσε «ας ελπίσουμε σήμερα το βράδυ να γιορτάζει μαζί τους και ο ελληνικός λαός, γιατί σήμερα είναι ημέρα ελπίδας».
Υπογράμμισε ότι «οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα. Να αφήσουμε πίσω μια σκληρή, δύσκολη 4ετία ανισοτήτων, αδικίας, αισχροκέρδειας, εργασιακής ανασφάλειας, πλειστηριασμών, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης για τους νέους ανθρώπους. Να αφήσουν πίσω τους μια κυβέρνηση αλαζονική που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν το δρόμο για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μια κυβέρνηση η οποία θα έχει νέα πρόσωπα, κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης».
«Η Αλλαγή είναι σήμερα στα χέρα του λαού μας», κατέληξε.
Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις

Στην Κρήτη ψήφισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431).
Αφού ψήφισε, σε δηλώσεις του κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες, τόνισε ότι «δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστω με όλες μου τις δυνάμεις», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Αρκαλοχώρι λέγοντας πως οι κάτοικοι 2 χρόνια μετά τον σεισμό ζουν κάτω από δραματικές συνθηκες στα κοντέινερ.
Όπως δήλωσε, «ηρθε η ώρα του ελληνικού λαού. Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα με ελπίδα και αισιοδοξία να στηρίξουν την νέα προσπάθεια που κάνουμε. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με ίσες ευκαιρίες για όλους και βιώσιμη ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον. Τους καλώ να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα και τη διχόνοια και σε όσους περιφρονούν τα πραγματικά τους προβλήματα.
Είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της Χρυσής Αυγής και να στήσουν ένα παρακράτος σε βάρος του λαού».
Για το Αρκαλοχώρι, που είναι και τόπος καταγωγής του πατέρα του, ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε την επιλογή του να ψηφίσει εκεί για να υπογραμμίσει ποιο ήταν «το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Ήταν ένα περίβλημα του χάους και του πελατειασμού και αυτό αποδεικνύεται δυο χρόνια μετά το σεισμό, που οι πολίτες συνεχίζουν να ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες στα κοντέινερ».
«Ελληνικέ λαέ σου αξίζουν πολύ περισσότερα κι είμαστε εδώ στη νέα προσπάθεια, να στα προσφέρουμε», κατέληξε.
Σημειώνεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης στη συνέχεια επισκέφθηκε το ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που εορτάζει και υπέστη φθορές από το σεισμό, ενώ θα αναχωρήσει το μεσημέρι για την Αθήνα.
androulakis2.JPG
Κουτσούμπας: Ο λαός να ψηφίσει δυναμώνοντας το ΚΚΕ

Στη Λαμία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 10 το πρωί ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
O Δ. Κουτσούμπας προσήλθε στο 152ο εκλογικό τμήμα της Λαμίας,στην πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία, συνοδευόμενος από κομματικά στελέχη της περιοχής.
Μετά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής το ΚΚΕ δήλωσε:
«Χρόνια πολλά για κάθε Κωνσταντίνο και κάθε Ελένη. Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα, ιδιαίτερα την τελευταία 10ετία, τα έχει δει όλα, έχει αποκτήσει μια τεράστια πείρα και τον καλούμε να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει δυναμώνοντας το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα».

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ιδίως στην πολιτική

Στο Πέραμα ψήφισε ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης.
var3.JPG

Ο κ. Βαρουφάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Λεωφόρο Ειρήνης και Αγίου Νικολάου 2 (εκλογικά τμήματα από 436 έως 439).
Αφού ψήφισε, κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο σε δηλώσεις του ανέφερε «μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν. Εξασφαλίζει μία ελπίδα, ελπίδα κυρίαρχης απόφασης του λαού μας. Μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Ένας λαός, που τα λαϊκά εισοδήματα είναι λιγότερο από τα μισά από εκείνα που ήταν πριν από 13 χρόνια. Έχουμε χάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά τα οποία συνεχίζουν να μένουν στο εξωτερικό. Έχουμε δεκάδες χιλιάδες, για να μην πω εκατοντάδες χιλιάδες που δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, στη Ρόδο στην Κρήτη, στα τουριστικά θέρετρα, στους οποίους η εξουσία έχει στερήσει το δικαίωμα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Παρ΄όλα αυτά πιστεύω ότι σήμερα θα ευοδοθεί, θα δώσει τη θέση της σε κάτι πιο στέρεο. Πάντως μέχρι να τελειώσει η διαδικασία καλές κάλπες σε όλες και όλους. Η Δημοκρατία είναι ατελής,είναι κολοβή, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε. Θυσιάστηκαν γενιές ολόκληρες πρέπει να την κάνουμε πραγματική».
«Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ιδίως στην πολιτική», κατέληξε.

Βελόπουλος: Ψηλά το κεφάλι Έλληνες! 

Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
BELOPOULOS.JPG

Ο κ. Βελόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 637 εκλογικό τμήμα, στο 1ο γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού και αφού χαιρέτισε τους παριστάμενους πέρασε στο εκλογικό τμήμα και ψηφίζοντας είπε «για τη Μακεδονία».
Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε πως «μπορούμε να πούμε χρόνια πολλά γιατί δεν είμαστε άθρησκοι. Ούτε κυνηγήσαμε την Εκκλησία, ούτε απαγορεύσαμε τη Θεία Μετάνοια. Χρόνια πολλά σε κάθε Κωνσταντίνο και σε κάθε Ελένη».
«Κάναμε ένα τεράστιο μηχανισμό παράλληλης καταγραφής των αποτελεσμάτων, ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο νοθείας και πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο», πρόσθεσε και συνέχισε «το τρίτο και σημαντικότερο για μας είναι οι νέοι, αλλά και οι Έλληνες, γενικώς, να ψηφίσουν Ελληνική Λύση, όχι μόνο για τη Μακεδονία αλλά για όλη την Ελλάδα. Και να μας δώσουν τη δυνατότητα να βάλουμε φυλακή όλους τους κλέφτες κι όλους αυτούς που κορόιδευαν τους Έλληνες. Ακαταδίωκτο για μας δεν υπάρχει. Ψηλά το κεφάλι Έλληνες! Ψηλά την Ελλάδα! Θα νικήσουμε!».
Κληθείς να κάνει προβλέψεις σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα, απάντησε ότι η δική του προσπάθεια γίνεται για να είναι νικηφόρα η Ελληνική Λύση, σημειώνοντας «ό,τι πει η κάλπη, ό,τι πει ο Έλληνας, ό,τι πει η Μακεδονία, ό,τι πει η Ελλάδα. Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης