Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζουν την Κυριακή 21/5 οι πολιτικοί αρχηγοί – Οι σημερινές στιγμές χαλάρωσης

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζουν την Κυριακή 21/5 οι πολιτικοί αρχηγοί – Οι σημερινές στιγμές χαλάρωσης
Τα καθιερωμένα μεσημεριανά τραπέζια των πολιτικών αρχηγών με δημοσιογράφους την παραμονή των εκλογών
Σχετικά Άρθρα
(upd) Μια…ανάσα από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση αύριο, Κυριακή 21/5, οι πολιτικοί αρχηγοί σήμερα, παραμονή των εκλογών, χαλάρωσαν ανταλλάσσοντας απόψεις στα καθιερωμένα μεσημεριανά τραπέζια με τους δημοσιογράφους.
Άλλωστε, η αυλαία της προεκλογικής περιόδου έπεσε χθες με τις τελευταίες ομιλίες τους, ενώ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου και ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της Κυριακής 21 Μαΐου, είναι σε εφαρμογή η απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων ,όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 48 του π.δ. 26/2012.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 48 με τίτλο «Θέματα δημόσιας τάξης – Απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων», κατά την ημέρα διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, καθώς και την παραμονή αυτής απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οποιαδήποτε άλλη προεκλογική δραστηριότητα όπως η πραγματοποίηση Ομιλιών, η ανάρτηση και διανομή αφισών και εντύπων, η μετάδοση εκπομπών και μηνυμάτων προεκλογικού περιεχομένου, αλλά και η προεκλογική δραστηριότητα στο Διαδίκτυο.
Έτσι, σήμερα, Σάββατο 19/5, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδέχτηκε τους εκπροσώπους του τύπου στο κέντρο της Αθήνας, στην Ερμού, ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στον Πειραιά και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Καλογρέζα.
Στην Κρήτη γευμάτισε με δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης.

Στην Ερμού ο Μητσοτάκης

Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στην οδό Ερμού, περπάτησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης, παραμονή των εκλογών της 21ης Μαίου, είχε χαλαρή κουβέντα σε καφέ στην οδό Ερμού στην καθιερωμένη πια συνάντησή του με τους πολιτικούς συντάκτες, που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας.
Ο ίδιος ήταν ευδιάθετος , αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αυριανό εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ από την κουβέντα δεν έλειψε και ο αθλητισμός, αφού υπάρχει αύριο βράδυ η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final Four της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.
Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων , σημείωσε ότι ήταν μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδος και πως η ΝΔ επέλεξε να μιλάει για το μέλλον, ενώ παρατήρησε ότι ο κόσμος ήταν πιο ζεστός απέναντί του σε σχέση με το 2019.
mitsotakis_ermou.JPG
Στoν Πειραιά ο Τσίπρας

Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση παραμονή των εκλογών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, με τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ.
Η συνάντηση σε χαλαρό κλίμα έγινε σε εστιατόριο στον Πειραιά και ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που κάλυψαν όλη την προεκλογική περίοδο, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αυριανό εκλογικό αποτέλεσμα. Έκανε λόγο για «πυκνή» προεκλογική περίοδο με πολλές συγκεντρώσεις και συνεντεύξεις, ενώ σχολίασε ότι βρίσκεται στην έδρα του Ολυμπιακού που αγωνίζεται αύριο στο final four , συμπληρώνοντας με νόημα ότι θα πρέπει να αναμένουμε δηλώσεις μετά τις 23:00.
tsipras_peiraias.JPG
Στην Καλογρέζα ο Κουτσούμπας – Στιγμές χαλάρωση σε μεζεδοπωλείο

Στιγμές χαλάρωσης σε μεζεδοπωλείο στην Καλογρέζα με στελέχη του κόμματος, φίλους, συνεργάτες, υποψήφιους βουλευτές του κόμματος και πολιτικούς συντάκτες είχε το Σάββατο 20/5 ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας
ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Θανάσης Παφίλης, για τη συμβολή τους στην εκλογική μάχη, εξέφρασε την ελπίδα του για καλά αποτελέσματα και για ένα δυνατό ΚΚΕ παρακαταθήκη για τους αγώνες, που όπως τόνισε, συνεχίζονται έτσι και αλλιώς από Δευτέρα.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι: Γ. Μαργαρίτης, Δ. Τσακνής, Π. Θαλασσινός, Β. Κορακάκης, Μ. Ανδρουλιδάκης, Θ. Παπαδόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Αντ. Ξένος, Αγγελική Ξένου, Π. Ορκόπουλος με τη σύζυγό του Νίκη Χατζίδου, ο μουσικός και ενορχηστρωτής Γ. Παπαζαχαριάκης, η Έρη Ρίτσου, η Σεμίνα Διγενή, η Λιάνα Κανέλλη, η Ελένη Ράντου, ο Β. Σερίφης, η Κ. Στικούδη, η μεσόφωνος Λύδια Αγγελοπούλου, ο τενόρος Στ. Μπερής και ο ποδοσφαιριστής Ν. Παπαδόπουλος.
koytsoumpas.JPG
Στην Κρήτη ο Ανδρουλάκης


Συνάντηση σε χαλαρό κλίμα σε ταβέρνα της περιοχής Ρογδιά στην Κρήτη με υποψηφίους, τοπικά στελέχη του κόμματος και δημοσιογράφους είχε σήμερα, Σάββατο 20/5, παραμονή των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης,
ο οποίος την Παρασκευή 19/5 πραγματοποίησε την τελευταία προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα επιστρέψει στην Αθήνα την Κυριακή 21/5, αφού προηγουμένως ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και γευματίσει με την οικογένειά του.
Τσικουδιά, κρητικοί μεζέδες, μαντινάδες και ήχοι από κρητική λύρα κυριάρχησαν στη συνάντηση το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχής Ρογδιά, ενώ ο ίδιος είχε χαλαρή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, χωρίς να λείψει και η αναφορά στον αυριανό τελικό της Ευρωλίγκα, ανάμεσα Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης, που όπως είπε θα παρακολουθήσει.

Η ψήφος των πολιτικών αρχηγών


Στις κάλπες προσέρχονται για να ψηφίσουν την Κυριακή 21/5 και οι επικεφαλής των κομμάτων.
Έτσι, ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρας, το πρωί της Κυριακής 21/5, στις 9:30, θα μεταβεί για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, 27o και 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Χιλιανδαρίου 2-4, στην Κυψέλη. Σημειώνεται ότι είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα, Σέρρες και Α' Πειραιά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί της Κυριακής 21/5, στις 10:30 στο 7ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς. Σημειώνεται ότι είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, στον Έβρο και στην Α' Θεσσαλονίκης.
Στο Πέραμα θα μεταβεί αύριο, Κυριακή 21/5, ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 09:30, στη Λεωφόρο Ειρήνης και Αγίου Νικολάου 2 (εκλογικά τμήματα από 436 έως 439).
Στην Κρήτη και συγκεκριμένα, στο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431) θα ασκήσει στις στις 9:45 την Κυριακή 21/5 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Υπενθυμίζεται ότι είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο, τον Νότιο Τομέα και την Α' Θεσσαλονίκης.
Στη Λαμία, στο 152ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Λαμιέων (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας), θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:00 π.μ. ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σημειώνεται ότι είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Α’ Θεσσαλονίκη και Φθιώτιδα.
Στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, θα ψηφίσει στις 11:30 π.μ. στο 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου - Κορδελιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης