Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Πολύ μεγάλο ποσοστό νέων θα ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Δ. Κουτσούμπας: Πολύ μεγάλο ποσοστό νέων θα ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «η αστική τάξη της Τουρκίας είναι επιθετική και μάλιστα δεν θα αλλάξει και τίποτα»
Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο in.gr κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη ότι «θα πήγαινε για μπύρα με τον Δ. Κουτσούμπα για να του πει γιατί κάποιος σήμερα να είναι κομμουνιστής ενώ αυτή η ιδεολογία», σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, «έχει τελειώσει από την ιστορία» είπε «θα του έλεγα ότι 500 χρόνια τώρα, που ζούμε τον καπιταλισμό έχει φτάσει η βαρβαρότητα στο απόγειό της, πολέμους, φτώχεια, συνεχείς κρίσεις, μνημόνια, αντιλαϊκές πολιτικές, μεγάλη φτωχοποίηση, μεγάλη ανισότητα, αυτό το έχουμε ζήσει στην Ελλάδα, άλλωστε, όπως και σε όλο τον κόσμο. Και βέβαια είναι ένα σύστημα που πλέον έχει φθαρεί, έχει σαπίσει».
«Δεν απευθύνομαι τώρα στον κ. Μητσοτάκη τι να συζητήσει κανείς μαζί του για τέτοια ζητήματα...
Αλλά ο ελληνικός λαός, η νεολαία μπορούν να καταλάβουν ότι οι σημερινές και οι αυριανές ανάγκες η ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, οι παραγωγικές δυνατότητες που έχουν αναπτυχθεί στην πατρίδα μας, στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο, επιτάσσουν τον σοσιαλισμό, μια άλλη, νέα κοινωνική οργάνωση όπου θα υπάρχει κοινωνικοποίηση των μέσων που ο πλούτος θα πηγαίνει σε αυτούς που τον παράγουν και όχι στους λίγους, τους κηφήνες, τους καπιταλιστές - ληστές, τους λεγόμενους επενδυτές που δεν ξέρουν τι έχουν» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς «θα κυβερνήσετε κάποια στιγμή;» απάντησε, «ναι φυσικά, όταν το αποφασίσει ο λαός βεβαίως.
Αρκεί να αποφασίσει ο λαός να νιώσει τη δύναμή του, διότι εμείς δεν θέλουμε να είμαστε δια αντιπροσώπου.
Να πει κάποιος, να πάει να ψηφίσει και αναθέτω στο ΚΚΕ να κυβερνήσει ερήμην μου μετά. Όχι, εμείς θέλουμε ο λαός να είναι στην εξουσία», ενώ εξήγησε το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας της νέας κοινωνικής οργάνωσης.
Επίσης, στη συνέντευξή του, αναφέρεται, πέραν των μεγάλων λαϊκών κατακτήσεων στις χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, και στα «σοβαρά λάθη, αδυναμίες και ελλείψεις» τα οποία έχει μελετήσει το ΚΚΕ καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «το λάθος που έγινε είναι ότι πήγαν να λύσουν υπαρκτά προβλήματα του σοσιαλιστικού συστήματος τότε με συνταγές καπιταλισμού».
Απαντώντας στην παρατήρησε περί συμμετοχής χιλιάδων νέων ψηφοφόρων σε αυτές τις εκλογές, επισήμανε την μεγάλη σημασία των διεργασιών στο εργατικό-λαϊκό και νεολαιΐστικο κίνημα, τις θέσεις που καταθέτει το ΚΚΕ και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, «πιστεύω από τους 400.000 και παραπάνω νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό θα ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».
Ο Δ. Κουτσούμπας, ερωτηθείς για τον πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας, καταρχήν υπενθύμισε ότι «Ουκρανοί και Ρώσοι έζησαν ειρηνικά για 70 ολόκληρα χρόνια επί σοσιαλισμού», και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «το καλύτερο είναι να ακολουθήσει μία αυτοτελή πορεία ο λαός της Ουκρανίας και ο λαός της Ρωσίας ταυτόχρονα, να πετάξουν στην "μπάντα" τους Πούτιν, τους Ζελένσκι και όλους αυτούς, τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τέτοια συμφέροντα και πάνε σε αυτή την αλληλοσφαγή αθώων ανθρώπων και να φτιάξουν τη δική τους εξουσία για να ζήσουν πάλι ειρηνικά και ο σοσιαλισμός εδώ είναι μία καλή λύση».
Αναφέρθηκε λεπτομερώς στους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή και όχι μόνο για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα καθώς και στις προετοιμασίες για γενικευμένο πόλεμο παγκοσμίων διαστάσεων.
«'Αμα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και οι λαοί δεν πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, ώστε να πιέσουν να επιλύονται ειρηνικά οι διαφορές και κυρίως να ανοίξουν τον δρόμο για κοινωνίες όπου οι ίδιοι οι λαοί θα πάρουν την εξουσία με πολιτικές δυνάμεις, φυσικά, όπως είναι κομμουνιστικά, εργατικά κόμματα, αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις που θα πάρουν την εξουσία και θα επιβάλουν την ειρήνη, αλλιώς θα οδηγούμαστε συνεχώς από αιματοχυσία σε αιματοχυσία» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ερωτηθείς για την αναγκαιότητα «δυνατής κυβέρνησης» είπε «θα έπρεπε να έχουμε μια δυνατή φιλολαϊκή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση δυνατή, η οποία προβλέπει αντιλαϊκά μέτρα και η οποία μας οδηγεί σε αυτό το σφαγείο του ΝΑΤΟ, των πολέμων, των συνεχών πολεμικών εξοπλισμών και αντιπαραθέσεων είναι κίνδυνος για το λαό. Βεβαίως πρέπει να υπάρχει σταθερότητα αλλά να υπάρχει σταθερότητα με τον λαό στην εξουσία και όχι ο ελληνικός λαός να γίνεται το υποχείριο των εκάστοτε κυβερνήσεων που υπηρετούν άλλα συμφέροντα».
«Μια σειρά εξοπλιστικά προγράμματα που γίνονται, δεν γίνονται για την άμυνα της χώρας. Γίνονται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, για τις επιθετικές ανάγκες του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.
Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «η αστική τάξη της Τουρκίας είναι επιθετική και μάλιστα δεν θα αλλάξει και τίποτα. Τώρα από ότι φαίνεται ο Ερντογάν θα βγει πάλι πρόεδρος αλλά ούτε και με τον Κιλιτσντάρογλου θα άλλαζε».
«Φυσικά είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Εμείς έχουμε προκαλέσει τα άλλα κόμματα να πουν, και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που προτείνει να πάμε στη Χάγη με συνυποσχετικό. Δεν μας έχουν απαντήσει τι συνυποσχετικό προτείνουν να διαμορφωθεί με την Τουρκία για να πάμε στη Χάγη» πρόσθεσε.
Είπε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «είναι διαφορετικά κόμματα, αλλά έχουν κοινή στρατηγική γραμμή στα βασικά, σε αυτά που καθορίζουν τις ζωές μας, σε αυτά που καθορίζουν την πορεία του τόπου, σε αυτά που καθορίζουν τα συμφέροντα τα οικονομικά, τα πολιτικά, τα δημοκρατικά των εργαζομένων της χώρας μας».
Κατέστησε, εκ νέου σαφές, ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση.
Όπως είπε, το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, με τα προγράμματα τους, με αυτό το σύστημα στο οποίο λαμβάνουν χώρα αυτές οι διαδικασίες, να στηρίξουμε ή να συμμετέχουμε σε τέτοια κυβέρνηση».
«Οι άλλοι μπορεί να τα βρουν. Δεν μπορεί δηλαδή να μην βρίσκεις ελάχιστο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ όταν ξέρουμε, με βάση τα πρακτικά της Βουλής, ότι 50% των νομοσχεδίων που έφερε ο Μητσοτάκης το ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κοινοβουλευτική του ομάδα. Δεν μπορεί να μην ξέρουμε ότι το 70% των νομοσχεδίων αυτά τα τέσσερα χρόνια της ΝΔ, το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε, χαρακτηριστικά, καταλήγοντας στη συνέντευξή του ο Δ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης