Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Γκάφα» Μητσοτάκη με funds, πλειστηριασμούς και κακοπληρωτές προκαλεί πανικό και διαλύει το …«κλίμα ευφορίας» στη ΝΔ

«Γκάφα» Μητσοτάκη με funds, πλειστηριασμούς και κακοπληρωτές προκαλεί πανικό και διαλύει το …«κλίμα ευφορίας» στη ΝΔ
Θα τσακίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και θα στραμπουλήξουμε τα funds, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
(upd) Πολλοί μίλησαν για την αποκάλυψη των στόχων, που έχει θέσει η ΝΔ για την επόμενη τετραετία, εάν κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής (21/5).
Δηλαδή η αποκάλυψη ενός επικείμενου τσουνάμι πλειστηριασμών.
Άλλοι μίλησαν για στρατηγική γκάφα του πρωθυπουργού, που θα επηρεάσει μεγάλη μερίδα των αναποφάσιστων.
Η αλήθεια είναι πως το κλίμα ευφορίας που επικρατούσε στη ΝΔ μετά το ατόπημα Κατρούγκαλου με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών άρχισε να διαλύεται, εάν συνυπολογίσει κανείς τον μεγάλο αριθμό των αναποφάσιστων και τη βουβή οργή που κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί και εάν τελικά διενεργούνται, αφορούν ιδιαίτερα μεγάλες περιουσίες.
Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε ιδιαίτερα επιθετικούς τόνους και ασυνήθιστη γλώσσα για πρωθυπουργό, λέγοντας πως θα τιμωρήσει και θα τσακίσει τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» ενώ αποδεδειγμένα έχουν διενεργηθεί πλειστηριασμοί σε σπίτια ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα.

«Θα τσακίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές»

«Αν υπήρχε τσουνάμι πλειστηριασμών δεν θα ήταν πρώτη είδηση;
Δεν είναι πρώτη είδηση γιατί πολύ απλά δεν γίνονται τέτοιοι πλειστηριασμοί.
Κάναμε πολλές παρεμβάσεις για να στραμπουλήξουμε τους αντισυμβαλλόμενους από την άλλη πλευρά.
Αναφέρομαι στους servicer και τις τράπεζες.
Έχουμε πάνω από 50 δισ. ρυθμίσεις μεταξύ πολιτών και servicer που έχουν γίνει.
Εμείς θέλουμε να τιμωρήσουμε και να τσακίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Και βλέπετε ότι οι πλειστηριασμοί που γίνονται κατά κανόνα αφορούν ακίνητα μεγάλης αξίας.
Τα βλέπετε εξάλλου, συνέχεια.
Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να ρυθμίζει ανάλογα με τις δυνατότητές του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ.

Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση

Η δήλωση αυτή Μητσοτάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, που μεταξύ άλλων καταλογίζει στον πρωθυπουργό, πως ένα υπερχρεωμένο κόμμα όπως η ΝΔ δεν δικαιούται να ομιλεί για στρατηγικούς κακοπληρωτές.
«Επί τέσσερα χρόνια μία ολόκληρη κοινωνία βίωσε το δόγμα του σοκ από εκείνον που υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές και αμοιβές και κατάντησε την μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια.
Σήμερα του ξέφυγε και μας μαρτύρησε ποιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη: να τιμωρήσει να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το νόμο Κατσέλη.
Γι' αυτό επιμένει τόσο πολύ ότι εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα», δήλωσε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης, που το κόμμα του χρωστά 400 εκατ. ευρώ, αποκάλυψε την ατζέντα της ΝΔ

Η δήλωση Μητσοτάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με την εκπρόσωπο του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου να χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό εκπρόσωπο των funds που έχει σχέδιο «να γονατίσει τη μεσαία τάξη για να κερδίσουν οι φίλοι του».
Τονίζει πως «με κυνικό τρόπο αποκάλυψε τη πραγματική ατζέντα της ΝΔ για τη μεσαία τάξη και το σχέδιό του για τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας μέσω πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας προκειμένου να εξοικονομήσουν υπερκέρδη τα funds».

«Ποιος; Ο Πρωθυπουργός που το κόμμα του χρωστά 400 εκ ευρώ στις τράπεζες δανεικά και αγύριστα.

Και χαρακτήρισε «Συνταγματικό παραλογισμό» την ΠΝΠ για την προστασία της πρώτης κατοικίας που έχει έτοιμη ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία» επισημαίνει η κ. Τσαπανίδου. 

Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με κυνικό τρόπο αποκάλυψε τη πραγματική ατζέντα της ΝΔ για τη μεσαία τάξη και το σχέδιό του για τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας μέσω πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας προκειμένου να εξοικονομήσουν υπερκέρδη τα funds.
Δήλωσε ότι θέλει να «τιμωρήσει» και να «τσακίσει» όσους «κρύφτηκαν» πίσω από το νόμο Κατσέλη και έσωσαν τη πρώτη κατοικία τους, χαρακτηρίζοντάς τους “στρατηγικούς κακοπληρωτές” .
Ποιος ;
Ο Πρωθυπουργός που το κόμμα του χρωστά 400 εκ ευρώ στις τράπεζες δανεικά και αγύριστα.
Και χαρακτήρισε «Συνταγματικό παραλογισμό» την ΠΝΠ για την προστασία της πρώτης κατοικίας που έχει έτοιμη ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.
Ποιος;
Ο Πρωθυπουργός που έχει περάσει δεκάδες ΠΝΠ για απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς την περίοδο της πανδημίας.
Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο:
Dealer και εκπρόσωπος των funds που κινδυνολογεί για λογαριασμό τους.
Ακόμη και για την έκπτωση των εγγυήσεων του Δημοσίου που ο ίδιος αποφάσισε, μας απείλησε.
Και φυσικά έκανε πως δεν γνωρίζει για το τσουνάμι των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που έχει ήδη ξεκινήσει μετά την απόφασή του να άρει κάθε προστασία.
Τόσο προκλητικός όσο η εικόνα, που πριν από μία εβδομάδα συγκλόνισε την Ελλάδα, με τον 80χρονο ανάπηρο στην Χαλκιδική, που κοιμάται ακόμη έξω από το σπίτι του.
Αυτό όμως είναι το σχέδιο Μητσοτάκη. Να γονατίσει τη μεσαία τάξη για να κερδίσουν οι φίλοι του.
Αλλά η Κυριακή είναι κοντά…».

Κατσέλη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας

Aπάντηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους πλειστηριασμούς δίνει η Λούκα Κατσέλη, υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός «δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα μας».
«Λυπάμαι ειλικρινά γιατί ο Πρωθυπουργός με τις σημερινές του δηλώσεις εμφανίζεται να μην έχει επίγνωση της πραγματικότητας που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Κατσέλη, η οποία έχει επιμεληθεί το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την προστασία της α’ κατοικίας.
«Δήλωσε ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί.
Τον καλώ να μπει στο eauction.gr. Μέσα στο 2023 πραγματοποιήθηκαν ή δρομολογούνται έως τέλη Μαΐου πάνω από 30.000 πλειστηριασμοί, οι οποίοι σταμάτησαν μόνο για 2 βδομάδες πριν και μετά τις εκλογές.
Δήλωσε πως πολλοί στρατηγικοί κακοπληρωτές βρήκαν καταφύγιο στο Νόμο Κατσέλη. Με αυτή τη δήλωση μέμφεται από τη μια μεριά την ελληνική δικαιοσύνη, γιατί Έλληνες δικαστές εκλήθησαν να εφαρμόσουν το νόμο στη βάση των προσκομισθέντων στοιχείων, αλλά και τις ίδιες τις Τράπεζες, που ως αντίδικοι, όφειλαν να τα προσκομίσουν. Ας αναλογιστεί ο Πρωθυπουργός πόσες χιλιάδες νοικοκυριά διέσωσαν τη πρώτη τους κατοικία και σε πόσους συμπολίτες μας δόθηκε μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Δήλωσε ότι η εξωδικαστική διαδικασία που υιοθετήθηκε έχει οδηγήσει σε 50 δις ευρώ ρυθμίσεις. Ας ρωτήσει τον Υπουργό Οικονομικών του. Στα 100 δις. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων, έχουν ρυθμιστεί μόλις 2,5 δισ.
Τέλος, δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ανεδαφικό και οδηγεί στην κατάπτωση εγγυήσεων. Ας το μελετήσει προσεκτικά ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του, και όταν με το καλό εφαρμοστεί και παράξει αποτελέσματα, θα ήμαστε εδώ να το συζητήσουμε» καταλήγει η κυρία Λούκα Κατσέλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης