Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Ο λαός να μη φοβηθεί τίποτα - Να κάνει την έκπληξη με πιο δυνατό ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Ο λαός να μη φοβηθεί τίποτα - Να κάνει την έκπληξη με πιο δυνατό ΚΚΕ
"Πάνω από τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ ψήφισε πάνω από 70%. Άρα, υπάρχει κοινή βάση για κυβερνητικές συνεργασίες", ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας
Κάλεσμα στο λαό να μη φοβηθεί τίποτα και να κάνει την έκπληξη, να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται το ΚΚΕ στην κάλπη, ώστε να είναι ακόμα πιο ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, απεύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είναι και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας.
Ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, τόνισε πως ήρθε η ώρα η Φθιώτιδα να εκλέξει ξανά κομμουνιστή βουλευτή μετά από αρκετές δεκαετίες.
Έκανε λόγο για κοκορομαχίες μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων και στην ανούσια συζήτηση γύρω από επιμέρους ζητήματα, που στόχο έχει να κρύβεται το δάσος, δηλαδή η σύγκλιση των κομμάτων που κυβερνούν και κυβέρνησαν.
Υπογράμμισε  ότι πάνω από τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ ψήφισε πάνω από 70%. Άρα, όπως σημείωσε, «υπάρχει κοινή βάση για κυβερνητικές συνεργασίες, καθώς υπάρχουν και κοινές επιλογές των κομμάτων αυτών, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, που αποτελεί μια επιδότηση των μεγαλοεπενδυτών, που θα ξεπληρωθεί όμως με ένταση της φοροληστείας σε βάρος του λαού και με εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός».
Σχετικά με τη συζήτηση περί ανοχής ή συμμετοχής του ΚΚΕ σε κυβέρνηση θέτοντας όρους για 2-3 ζητήματα, ο Δ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι οι κυβερνήσεις παίρνουν δήλωση εμπιστοσύνης ή ανοχής στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων που αφορούν σε όλα τα θέματα της οικονομίας, της Υγείας, της Παιδείας, των μισθών, της αγροτικής παραγωγής και όχι μόνο 2-3 ζητήματα. Άλλωστε, τόνισε ότι η ευρωπαϊκή και παγκόσμια εμπειρία έχει αποδείξει πως κόμματα που υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν αυτά τα 2-3 πράγματα, τελικά δεν τα έκαναν, αλλά απογοήτευσαν και πρόδωσαν τον κόσμο.

Η Ελλάδα να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα

Τόνισε τη σύμπνοια των αστικών κομμάτων για τη συμμετοχή της χώρας σε πολέμους, σε επεμβάσεις σε μέρη που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Κατήγγειλε τις δηλώσεις τόσο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, όσο και του Κυρ. Μητσοτάκη περί «ΝΑΤΟικών νησιών», παραδοχή που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σύνορα.
Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, πρέπει να υπερασπίζεται τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα.
Ακόμη, με αφορμή τις τουρκικές εκλογές, σημείωσε ότι η άρχουσα τάξη της γειτονικής χώρας είναι επιθετική και πως έχει συνέχεια η πολιτική της στα εξωτερικά θέματα, όσον αφορά τις διεκδικήσεις. Γι’ αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, που μιλούν για προσφυγή στη Χάγη, να πουν τώρα τι θα περιέχει το συνυποσχετικό.
Όπως επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας, το ΝΑΤΟ θέλει την Τουρκία σταθερό σύμμαχο, να την αποσπάσει από τη Ρωσία και γι’ αυτό εντείνονται τα παζάρια και από τις δύο πλευρές.

Για τους εργαζόμενους

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι το «εθνικό συμφέρον» της ελληνικής αστικής τάξης δεν έχει σχέση με το «εθνικό συμφέρον» των εργαζομένων και του λαού, οι οποίοι θέλουν να έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, να μορφώνουν τα παιδιά τους, να έχουν δωρεάν Υγεία.
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο για επαναφορά Κλαδικών ΣΣΕ και Εθνικής Γενικής ΣΣΕ για να έχει αφετηρία η διεκδίκηση των εργαζομένων τα 850 ευρώ και με επαναφορά των τριετιών, άμεσα ένας νέος εργαζόμενος θα πήγαινε στα 935 ευρώ, αλλά και στις προτάσεις νόμου για κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για εγγυημένες τιμές στους αγρότες, τις οποίες δεν τις στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν ήθελαν να δεσμευτούν ότι αν γίνουν κυβέρνηση θα πρέπει να φέρουν αυτά τα μέτρα.

Για Φθιώτιδα

Σε ό,τι αφορά τον Νομό Φθιώτιδας, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες για ανάπτυξη προς όφελος του λαού της περιοχής, θέτοντας ως προμετωπίδα τη ΛΑΡΚΟ, που αποτελεί τεράστιο πλούτο για τη χώρα.
Όπως είπε, οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν σταθερή δουλειά, να επαναπροσληφθούν όλοι, να ανάψει ξανά η τσιμινιέρα, να παράγει, γιατί χάνει ο ελληνικός λαός όσο μένει κλειστή ή υπολειτουργεί η ΛΑΡΚΟ.
Επίσης, αναφέρθηκε στη δυνατότητα αξιοποίησης του ισχυρού γεωθερμικού πεδίου της Φθιώτιδας, τόσο για παραγωγή ενέργειας, αλλά ακόμα και για ιαματικό τουρισμό. Αυτό, όπως είπε, απαιτεί κεντρικό επιστημονικό σχέδιο στην ενέργεια, ώστε να αξιοποιηθεί για την κάλυψη λαϊκών αναγκών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης