Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο BN: Το μεγάλο αφεντικό είναι ο ελληνικός λαός - Πιστεύω θα έχουμε αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο BN: Το μεγάλο αφεντικό είναι ο ελληνικός λαός - Πιστεύω θα έχουμε αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες
Ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» πλέον αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του υπουργείου...
Σχετικά Άρθρα
Ο πολιτικός και σήμερα υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνις Γεωργιάδης αποκαλύπτει στο BN τι θα επιθυμούσε να αλλάξει στον εαυτό του.
Οι συμβουλές προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να έχει ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι κολλημένος με την υπουργική καρέκλα.
Ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορούμε να ζητάμε υπουργεία , σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει λυμένα τα χέρια του.
Αναγνωρίζει ότι το καλάθι του νοικοκυριού ως «παιδί» του αλλά δεν διεκδικεί το copyright.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» πλέον αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του υπουργείου.
Είναι έντονα επικριτικός για το θεσμικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Του έδωσε τον χαρακτηρισμό του ανάξιου αφού είχε μια κακή στάση για τον μέλλον της χώρας. Κράτησε χαμηλούς τόνους όταν του δώσαμε τον χαρακτηρισμό του αποτελεσματικού υπουργού. Προσδιόρισε ως προβοκατόρική ερώτηση ποιο ποσοστό δικαιούται να λαβει η Νέα Δημοκρατία για την κυβερνητική της θητεία.
Τι λέει για τις υποκλοπές, την στάση του κόμματος στη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στο “Banking News” και τον Νίκο Θεοδωρόπουλο

1) Ποιό είναι το εκλογικό ποσοστό που δικαιούται να λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου για όσα έκανε ή δεν έκανε την τετραετία που πέρασε;

Η ερώτηση είναι λίγο προβοκατόρικη. Κατά τη γνώμη μου η Νέα Δημοκρατία της περιόδου 2019-2023 είναι μια από τις καλύτερες κυβερνήσεις που είχε ποτέ η Ελλάδα. Αυτό δείχνουν όλοι οι δείκτες και όλοι οι αριθμοί. Άρα, όπως καταλαβαίνετε, εγώ πιστεύω ότι δικαιούται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, αλλά μεγάλο αφεντικό εδώ είναι ο ελληνικός λαός.

2) Ο βασικός πολιτικός αντίπαλος της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ την τετραετία που πέρασε νοιώσατε ότι σας πίεσε για μία πιο αποδοτική διακυβέρνηση.

Δυστυχώς, όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο ανάξια Αξιωματική Αντιπολίτευση όλων των εποχών. Ποτέ δεν μας κάνει κριτική για τους σωστούς λόγους. Μας κάνει πάντα κριτική για τους λάθος λόγους.
Αν ακολουθούσαμε τη λογική και τις συμβουλές του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα πήγαινε χειρότερα. Σκοπός μιας καλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι να πιέζει για να πηγαίνει η χώρα καλύτερα.

3) Η θητεία σας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σας έφερε πιο κοντά με τους καταναλωτές. Λάβατε αποφάσεις για την προστασία τους, πιστεύετε ότι απέδωσαν;

Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος. Έχουμε πετύχει κάτι που είναι, για όσους καταλαβαίνουν οικονομικά, αξιοσημείωτο.
Έχουμε διπλάσιο μέσο όρο ανάπτυξης από την ευρωζώνη και πολύ χαμηλότερο πληθωρισμό από το μέσο όρο της ευρωζώνης.
Οι χώρες που έχουν υψηλότερη ανάπτυξη δικαιολογούν υψηλότερο πληθωρισμό. Εμείς πετύχαμε υψηλότερη ανάπτυξη με μικρότερο πληθωρισμό.

4)Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» έφερε στο προσκήνιο το υπουργείο σας. Πρόκειται για ένα πολιτικό εργαλείο που συνέβαλε στην ανάσχεση του πληθωρισμού;

Είναι τελείως βέβαιον ότι το «Καλάθι του Νοικοκυριού» δουλεύει.
Είναι ένα εργαλείο, το οποίο θα διδάσκεται κάποτε στα πανεπιστήμια.
Στην αρχή δεν πίστευα και εγώ ότι θα δούλευε τόσο καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι το έχουν αντιγράψει ήδη τόσες χώρες.

5)Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» είναι δημιούργημα του Άδωνι Γεωργιάδη, το οποίο πρέπει να παραμένει στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης κα Επενδύσεων σε κάθε περίπτωση;

Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» θα είναι στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για πάντα, ως ένα όπλο που θα έχει πλέον ο εκάστοτε Υπουργός για να το χρησιμοποιεί όταν και όποτε νομίζει, ασχέτως της παρουσίας του Άδωνι Γεωργιάδη.
Δεν διεκδικώ copyright πνευματικής ιδιοκτησίας. Το έχω δωρίσει στην Ελληνική Δημοκρατία. Αλλά, φυσικά, είναι δικό μου παιδί.

6) Θα επιθυμούσατε να είστε επικεφαλής ενός υπουργείου που θα έχει ως βασικό ρόλο την προστασία των καταναλωτών.

Δεν εκφράζω ποτέ καμία επιθυμία για το ποιο Υπουργείο ή για το αν θα ήθελα καν να έχω Υπουργείο. Εμπιστεύομαι έναν άνθρωπο για Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός πρέπει να έχει τα χέρια του λυμένα. Είτε μου πει να πάω στο Α Υπουργείο, είτε στο Β Υπουργείο είτε σε κανένα Υπουργείο, σέβομαι απόλυτα την απόφασή του. Τελεία. Αν ο καθένας μας ζητάει Υπουργεία δεν θα βγάλουμε άκρη.

7) Ο χαρακτηρισμός του αποτελεσματικού υπουργού που δίνει λύσεις σε προβλήματα μπορεί να συνδυαστεί με το ρόλο του πολιτικού που συνήθως προσπαθεί να συμβιβάζει αντίθετα συμφέροντα.

Ο ρόλος της πολιτικής είναι βασικά να συμβιβάζει αντίθετα συμφέροντα και να δίνει λύσεις μέσα από τέτοιους συμβιβασμούς. Άρα, και τα δύο πρέπει να τα κάνεις.

8) Ως πολιτικός είσαι στο στόχαστρο. Έχετε φανατικούς υποστηρικτές όπως και φανατικούς αντιπάλους. Το γεγονός ότι συμμετέχετε σχεδόν σε όλα τα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, τι σηματοδοτεί για τον πολιτικό Άδωνι Γεωργιάδη.

Πρώτα από όλα οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι έκπληκτος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει σε όλα τα σποτ τη φωνή μου.
Τη θεωρώ εξαιρετικά εκνευριστική και πολύ κακό promo για να πάρεις ψήφους.
Εγώ θα ήθελα να είχα άλλη φωνή. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει επιλέξει ως κεντρική φωνή στο σποτ του πιστεύω θα συμβάλλει στην κακή του εκλογική επίδοση.

9) Οι υποκλοπές είναι μια κυβερνητική αναγκαιότητα ή πρόκειται για έναν παράνομο κυβερνητικό μηχανισμό παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων.

Οι νόμιμες παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν είναι υποκλοπές, είναι νόμιμες παρακολουθήσεις.
Εάν έχουν γίνει υποκλοπές από ιδιωτική εταιρεία με τη χρήση του Predator ή άλλου παράνομου λογισμικού θα το βρει η δικαιοσύνη και αυτό είναι σοβαρό ζήτημα.

10) Το γεγονός ότι η κοινοβουλευτική ομάδα δεν έβγαλε «κιχ» την τετραετία που πέρασε και το κόμμα της ΝΔ διατήρησε ένα παθητικό ρόλο, πως θα αξιολογήσουν αυτοί οι δύο ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο δεν θα είναι το επιθυμητό;

Δεν ισχύει αυτό που λέτε. Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ήταν πάρα πολύ μαχητική στη Βουλή. Δικά μου νομοσχέδια, παραδείγματος χάριν για τις λαϊκές αγορές, άλλαξαν δραστικά μετά από παρέμβαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι έχει γίνει και σε άλλους υπουργούς και σε άλλα νομοσχέδια.
Ποιος σας είπε ότι ήταν παθητικός ο ρόλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας; Το κόμμα μας ήταν πανταχού παρών όλη την 4ετία. Τολμώ μάλιστα να πω ότι πιο σοβαρή αντιπολίτευση μας έκανε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας απ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ.

11) Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να φθάσει στην αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες. Αν δεν επιτευχθεί, οι κυβερνητικές συνεργασίες είναι εφικτές ή θα οδηγηθούμε σε νέες κάλπες;

Οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τις εντολές του ελληνικού λαού. Εάν ο ελληνικός λαός στις δεύτερες κάλπες,
γνωρίζοντας όλα τα δεδομένα, διατάξει συνεργασία είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε να την πετύχουμε. Το αν θα επιτευχθεί ή όχι μού είναι άγνωστο.
Προσωπικά, πάντως, να σας πω την αλήθεια, πιστεύω ότι θα πάρουμε την αυτοδυναμία και το εννοώ πραγματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης