Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Μόνο ο λαός σώζει τον λαό – Η νέα γενιά να κάνει την διαφορά

Κουτσούμπας: Μόνο ο λαός σώζει τον λαό – Η νέα γενιά να κάνει την διαφορά
Δηλώσεις Δημήτρη Κουτσούμπα από τη Θεσσαλονίκη
Σχετικά Άρθρα
«Από τη σημερινή συγκέντρωση θέλουμε να σας πούμε με όλη μας τη δύναμη: Ναι, μπορούμε!», διαμήνυσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας 15/5 στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.
«Μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη! Να κάνει αυτό που δεν περίμεναν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθήκευσαν τις ζωές μας, τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπονόμευσαν τη ζωή της νέας γενιάς».
«Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα για το λαό! Και ειδικά εδώ από τη Θεσσαλονίκη, από την πόλη που έχει αποδείξει ότι ο λαός έχει τα κότσια να τα βάζει με όλους αυτούς που φαίνονται πανίσχυροι» συμπλήρωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να «ξανακοκκινίσουν Εύοσμος, Σταυρούπολη, Τούμπα, Καλαμαριά».

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η νέα γενιά να κάνει την διαφορά. Τα νέα παιδιά το απέδειξαν όταν δεν συμβιβάστηκε με το πανεπιστήμιο επιχείρηση, όταν συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής, όταν κατέκλυσαν τους δρόμους μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και το απέδειξαν και τώρα πριν λίγες μέρες όταν η πανσπουδαστικη αναδείχθηκε η πρώτη δύναμη. Το ΚΚΕ απευθύνεται στους νέους και τους λέει ότι ΝΑΙ μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κοιτάει τον λαό στα μάτια. Το ΚΚΕ απέδειξε με πράξεις ότι στις στιγμές που το χρειάστηκε ο λαός μας ήταν εκεί. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό.
Το ΚΚΕ ξεσκέπασε από την πρώτη στιγμή, την προσπάθεια εκβιασμού του λαού με τα διλήμματα της “σταθερότητας”. Είπαμε αμέσως στο λαό την αλήθεια: Η δική τους σταθερότητα, προϋποθέτει τη συνεχή αστάθεια στις ζωές μας. Γιατί η “σταθερή” ανάπτυξη, απαιτεί και σταθερό τσεκούρωμα εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι, ενώ ακούν για ανάπτυξη, βλέπουν να δουλεύουν πιο πολύ και να πληρώνονται για λιγότερες ώρες. Γιατί η “σταθερή” άνοδος σε κέρδη, απαιτεί σταθερή καθήλωση των μισθών. Έτσι χτίζονται, άλλωστε τα κέρδη.
Έχει τον τρόπο, άλλωστε, αυτό το σύστημα να καταβροχθίζει ακόμη και τις πενιχρές αυξήσεις που δίνει. Γι’ αυτό και ο μέσος μισθός είναι μειωμένος κατά 25% από το 2011!
Για να μην συζητήσουμε για το τουριστικό “θαύμα” και τους μισθούς των νέων παιδιών που ετοιμάζονται στην περιοχή σας, να πάνε σε επιχειρήσεις κάτεργα, στη Χαλκιδική και αλλού.
Γιατί το “σταθερό” περιβάλλον για επενδύσεις, απαιτεί σταθερό τσάκισμα της οργάνωσης των εργαζομένων, της απεργίας, περιορισμό στη δράση των συνδικάτων.
Γιατί οι “σταθερές προοπτικές” για νέα πεδία κερδοφορίας, προϋποθέτουν να μετατρέπονται σταθερά η Υγεία, η Παιδεία, αλλά και το νερό, η ενέργεια και τόσα άλλα σε πανάκριβα εμπορεύματα.
Έτσι έγινε και στη Θεσσαλονίκη με την ΕΥΑΘ, με κοινή υπογραφή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Πήραν την απάντησή τους όμως, από χιλιάδες λαού σε μια συγκλονιστική συναυλία – διαδήλωση.
Γιατί η “σταθερότητα” στην περιοχή μας συνολικά και στο Αιγαίο ειδικά, απαιτεί επώδυνες συμφωνίες και τη σταθερή εμπλοκή σε νέους κινδύνους για το λαό μας.
Και μιας και μιλάμε για το Αιγαίο, το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία δεν οδηγεί σε αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης και πολιτικής.
Γιατί τα προγράμματα των δύο “μονομάχων” Ερντογάν και της συμμαχίας με επικεφαλής τον Κιλιντσάρογλου, είναι στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, των τουρκικών μονοπωλίων κατά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που αντιμετωπίζουν πολλά και οξυμένα προβλήματα.
Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία δεν οδηγεί σε αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης και στρατηγικής.
Η νέα προεδρία στην Τουρκία θα συνεχίσει την πορεία μέσα στο ΝΑΤΟ και θα επιχειρεί να ισορροπεί ανάμεσα στις ΗΠΑ. Βασικό στοιχείο θα παραμένει η προώθηση των συμφερόντων της τουρκικής άρχουσα τάξης, στον γνωστό δρόμο της αμφισβήτησης, της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης