Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα είναι γαλάζια όλη η πατρίδα μας την επόμενη Κυριακή - Έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης 4ετίας

Μητσοτάκης: Θα είναι γαλάζια όλη η πατρίδα μας την επόμενη Κυριακή - Έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης 4ετίας
"Η δική μας παράταξη θα είναι αυτή που θα κάνει την Ελλάδα Ευρώπη παντού, σε όλους τους τομείς, στην οικονομία, στην υγεία", τόνισεο ο Κ. Μητσοτάκης
«Την επόμενη Κυριακή θα είμαστε οι νικητές για μία Ελλάδα ισχυρή, αυτοδύναμη», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στου Ζωγράφου.
Με φόντο την τελική του συγκέντρωση στο Θησείο την Παρασκευή 19/5, απευθυνόμενος στους πολίτες στου Ζωγράφου σημείωσε πως η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας θα βαφτεί γαλάζια το βράδυ των εκλογών, «όπως γαλάζια θα είναι όλη η πατρίδα μας την επόμενη Κυριακή, για να στείλουμε μαζί το μήνυμα ότι αυτή η προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια πρέπει να συνεχιστεί. Ότι αυτή η συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε μαζί πριν από τέσσερα χρόνια, πρέπει να ανανεωθεί. Και ότι ο δρόμος τον οποίον έχουμε χαράξει για την πατρίδα μας είναι ένας δρόμος που πρέπει να είναι δρόμος χωρίς επιστροφή».
Έκανε αναφορά στο όσα διαχειρίστηκε την πρώτη 4ετία, λέγοντας πως «ούτε εγώ περίμενα όταν με εμπιστευτήκατε και έκατσα για πρώτη φορά στο γραφείο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι θα χρειαζόταν να διαχειριστούμε τόσες δύσκολες, εισαγόμενες κρίσεις. Από την πανδημία μέχρι τη μεταναστευτική εισβολή, τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι την ενεργειακή κρίση, φυσικές καταστροφές», αλλά «κρατήσαμε τη χώρα όρθια, την κοινωνία ενωμένη και την πατρίδα μας ασφαλή. Ταυτόχρονα, δεν κάναμε πίσω από την υλοποίηση όλων των κεντρικών προεκλογικών μας δεσμεύσεων».
Επανέλαβε ότι η δέσμευσή του να συνεχίσει να στηρίζει τους συνταξιούχους που είναι θύματα της προσωπικής διαφοράς ισχύει στο ακέραιο. «Θα εξακολουθούμε να σας στηρίζουμε, έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει», ανέφερε εκ νέου.

Για Τουρκία και Αλβανία

«Είμαστε, σήμερα, μια χώρα πιο ισχυρή, μια χώρα η οποία αναγνωρίζεται από όλους ως παράγοντας γεωπολιτικής σταθερότητας σε αυτή την αβέβαιη γειτονιά στην οποία ζούμε», συνέχισε και αναφέρθηκε στην Τουρκία.
Χωρίς να κάνει σχόλιο για τις τουρκικές εκλογές, καθώς θα αναμένει τα αποτελέσματα στο δεύτερο γύρο, σημείωσε πως «εμείς ήμασταν αυτοί που διαχειριστήκαμε μια επιθετική Τουρκία, εμείς επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, εμείς χτίσαμε συμμαχίες, εμείς μπορέσαμε και κάναμε ευρωπαϊκά ζητήματα τα ζητήματα Ελλάδος - Τουρκίας.
Και αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί την επόμενη μέρα. Μακάρι τα πράγματα με την Τουρκία να πάνε καλύτερα, είμαι ο πρώτος που το θέλει. Αλλά πρέπει σε κάθε περίπτωση η πατρίδα να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Και να γνωρίζετε ένα πράγμα: οπισθοχωρήσεις από ζητήματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν πρόκειται να γίνουν από αυτή την κυβέρνηση. Όχι από τη Νέα Δημοκρατία».
Για την εκλογή δημάρχου στη Χειμάρρα του Φρ. Μπελέρη, είπε «εύχομαι και ελπίζω γρήγορα αυτή η περιπέτεια να τελειώσει, διότι θέλω να επαναλάβω και από εδώ: ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».
mitsotakis2_7.JPG
Να μην αναλωθούμε σε αχρείαστες αντεγκλήσεις με τους κομματικούς μας αντιπάλους

Με τον χρόνο να «τρέχει» και να έχουν μείνει έξι μέρες μέχρι τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης παρότρυνε τα στελέχη της ΝΔ να μην αναλωθούμε σε αχρείαστες αντεγκλήσεις με τους κομματικούς μας αντιπάλους και να μιλούν για το μέλλον.
«Αυτοί μιλούν μόνο για το παρελθόν. Αυτοί παρουσιάζουν την εικόνα μιας Ελλάδας μαύρης, η οποία πολύ απλά υπάρχει μόνο στο δικό τους φαντασιακό κόσμο. Δεν μπορούν να μιλήσουν για το μέλλον, γιατί δεν έχουν τίποτα να σας πουν για την Ελλάδα του μέλλοντος. Και ντρέπονται να μιλήσουν για το δικό τους παρελθόν, επειδή όλοι θυμούνται τα ψέματα τα οποία έλεγαν το 2015 και πώς εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό.
Εμείς, όμως, θέλουμε να μιλήσουμε για το μέλλον, γιατί εμείς έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας, για το πώς θα βελτιώσουμε τους μισθούς, το πώς θα πάμε τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ. Πώς θα συνεχίσουμε μια πορεία που θα προσελκύουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε παραπάνω θέσεις εργασίας, πώς θα μπορέσουμε πραγματικά να συγκλίνουμε με την Ευρώπη και να γίνουμε Ευρώπη παντού», είπε χαρακτηριστικά.
«Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η δική μας παράταξη ήταν το κόμμα που το 2015, όταν κάποιοι πειραματίζονταν και έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, η δική μας η παράταξη κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Η δική μας παράταξη θα είναι αυτή που θα κάνει την Ελλάδα Ευρώπη παντού, σε όλους τους τομείς, στην οικονομία, στην υγεία, που ξέρω πόσο πολύ σας ενδιαφέρει», συμπλήρωσε.
mitsotakis_z1.JPG
Η επόμενη 4ετία

Επανέλαβε ότι η επόμενη τετραετία θα είναι της ριζικής αναμόρφωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
«Είναι προσωπικό μου στοίχημα να επενδύσουμε στα νοσοκομεία μας, να καλύψουμε τα κενά, να κάνουμε 10.000 προσλήψεις, νοσηλευτών πρωτίστως και γιατρών, την επόμενη τετραετία», επεσήμανε.
Ανέφερε ακόμη ότι τα σχολεία μέσα σε ένα χρόνο, όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού και πάνω, θα έχουν διαδραστικούς πίνακες, οι ανάπηροι συμπολίτες μας θα έχουν Προσωπικό Βοηθό για πρώτη φορά, ενώ τα πανεπιστήμια θα είναι πραγματικές εστίες γνώσης και τα παιδιά τα οποία δουλεύουν σκληρά σήμερα για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα εξαπατηθούν από κάποιους που τους λένε σήμερα «ελάτε, μωρέ, μπείτε αβέρτα στα πανεπιστήμια χωρίς να χρειαστεί καν να δώσετε εξετάσεις».
«Μη ξεχνάτε ότι αυτή η κάλπη έχει τεράστια κρισιμότητα. Έχει τεράστια κρισιμότητα, γιατί τίποτα από αυτά τα οποία πετύχαμε αυτήν την τετραετία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.
Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να εντατικοποιηθεί. Και μπορεί να συνεχιστεί μόνο με ισχυρή Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη νικήτρια το βράδυ της 21ης Μαΐου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Μαΐου, τόσο πιο σίγουρος θα είμαι ότι η επόμενη τετραετία θα είναι και πάλι η τετραετία της Νέας Δημοκρατίας, της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας, της αυτοδύναμης Ελλάδος».
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εμείς θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές των εκλογών», υπογράμμισε και ανέφερε «μην κοροϊδευόμαστε, το ζήτημα εδώ είναι πολύ απλό: θέλουμε κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό Τσίπρα; Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει, αυτό είναι το δίλημμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης