Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Τη συνεργασία με ΝΔ την έχει αποκλείσει ο ίδιος ο Ανδρουλάκης - Επικίνδυνη στην κάλπη της απλής αναλογικής η χαλαρή ψήφος

Σκέρτσος: Τη συνεργασία με ΝΔ την έχει αποκλείσει ο ίδιος ο Ανδρουλάκης -  Επικίνδυνη στην κάλπη της απλής αναλογικής η χαλαρή ψήφος
Την Παρασκευή 19/5 στο Θησείο θα ολοκληρώσει τις προεκλογικές περιοδείες και ομιλίες του ενόψει της κάλπης της 21η Μαΐου ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
«Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες κάλπες της 21ης Μαΐου, μία αναμέτρηση κομβικής σημασίας για την Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, 'Ακης Σκέρτσος, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Όπως εξήγησε, «κρίνεται αν θα κάνουμε ακόμη πιο τολμηρά και αποφασιστικά βήματα προς τα μπρος ώστε να φέρουμε διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη και την επόμενη τετραετία, καλύτερους μισθούς για όλους, με αυξήσεις στο 25%. Αξιοπρεπή Υγεία με 80 σύγχρονα Τμήματα Εκτάκτων Περιστατικών, και 156 Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα μαζί με δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις για όλους. Προσιτή στέγη για 137.000 νέους. Μέριμνα για τους πιο ευάλωτους. Αποτελεσματικό κράτος 100% ψηφιακό. Φθηνό και καθαρό ρεύμα σε ποσοστό 80% από ήλιο και άνεμο. Και τέλος, λύση του μεταναστευτικού με τη συνδρομή της Ευρώπης. Και με σύνορα απόρθητα. Σε μία χώρα με αισιοδοξία, περηφάνια, περισσότερες ευκαιρίες και προοπτική για τους νέους της. Αυτό είναι, με λίγα λόγια, το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για το 2027. Και με βάση αυτό, αλλά και τα όσα έγιναν έως τώρα, ζητούμε από όλους να συγκριθούμε».
Αφού ανέφερε πως τη «νάρκη» της απλής αναλογικής άφησε πίσω της η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως μπορεί να οδηγήσει σε σχήματα πολιτικής αστάθειας, κοινωνικής και οικονομικής οπισθοδρόμησης που θα υπονομεύσουν αυτή την πορεία προς τα μπρος.
«Μόνο μια ισχυρή εντολή των πολιτών για αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς ταλαντεύσεις αλλά και με διάθεση ευρύτερων συνεργασιών μπορεί να εγγυηθεί τις μεταρρυθμίσεις που ζητάει η κοινωνία γρήγορα και με ασφάλεια. Τη φυγή προς τα μπροστά δεν μπορεί να την εξασφαλίσει η βαβέλ μιας Κυβέρνησης συνεργασίας σαν αυτές που κουβεντιάζει η Αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά.

Επικίνδυνη η χαλαρή ψήφος διαμαρτυρίας

«Η Κυβέρνηση ηττημένων μεταξύ του 2ου του 3ου και ενός πρόθυμου 4ου είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο ακόμη κι αν σήμερα το αποκλείουν από την Αντιπολίτευση. Γι’ αυτό και η χαλαρή ψήφος διαμαρτυρίας είναι πολύ επικίνδυνη στην κάλπη της απλής αναλογικής», υπογράμμισε ο κ. Σκέτσος και πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας το ξαναείπε άλλωστε αυτές τις μέρες: Άλλο τι λέμε πριν από τις κάλπες άλλο τι γίνεται μετά».
Επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση του υπεύθυνου εκσυγχρονισμού του κράτους, των θεσμών και της οικονομίας, αλλά και του υπεύθυνου πατριωτισμού για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων με πνεύμα ανοιχτό, αλλά χωρίς να υποχωρούμε ούτε εκατοστό από τα εθνικά μας δίκαια και τις πάγιες διεκδικήσεις μας.
«Έχει σημασία ποια Κυβέρνηση και ποιος Πρωθυπουργός θα χειριστεί με αποφασιστικότητα και ταχύτητα απειλές και προκλήσεις σαν αυτές που αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα 4 χρόνια», σημείωσε.

Για ΠΑΣΟΚ

Σε ό,τι δε αφορά μια πιθανή συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι « η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Τη συνεργασία την έχει αποκλείσει ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης με τις θέσεις του. Έχει κόψει κάθε γέφυρα συζήτησης και συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό. Δυστυχώς, σε αντίθεση με άλλες στιγμές στη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης έχει το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν. Με ξεπερασμένα συνθήματα για μία Δεξιά που δεν υπάρχει. Ή με ανύπαρκτους κινδύνους που βλέπει, τάχα, να τον πολιορκούν. Και εκεί, ακριβώς, είναι που συναντιέται με τον κ. Τσίπρα».
Αφού σημείωσε πως «λένε βέβαια κάποιοι ότι ίσως μετά τις εκλογές ο κ. Ανδρουλάκης υποχωρήσει και δει διαφορετικά τα πράγματα», τόνισε ότι «όλα αυτά δείχνουν πως μία ευκαιριακή συνεργασία χωρίς πραγματική βούληση και ειλικρίνεια για ενιαίο μέτωπο κατά την διαρθρωτικών προβλημάτων του Κράτους και της οικονομίας μπορεί να οδηγήσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας σε παραλυσία. Σε φρένο αντί για γκάζι».

Πρόοδος στην 4ετία

Περαιτέρω, μίλησε για την πρόοδο που έγινε τα τελευταία 4 χρόνια, παρά τις πρωτοφανείς εξωγενείς κρίσεις, ανέφερε πως «μπορούμε να μειώσουμε κι άλλο την ανεργία να φτάσουμε στο μέσο ευρωπαϊκό όρο και χαμηλότερα. Όμως αυτό δεν θα συμβεί με πολιτικές και σχήματα που διώχνουν τις επενδύσεις και φορολογούν ξανά την εργασία και το κεφάλαιο. Ούτε μπορεί η Αντιπολίτευση να μηδενίζει όσα έγιναν, να κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα, επιμένοντας στο καταστροφολογικό αφήγημα της για τη χώρα, δίχως όμως πειστικές και κοστολογημένες σύγχρονες προτάσεις για το μέλλον της πατρίδας μας».
Επανέλαβε ότι «πρώτοι έχουμε αναγνωρίσει ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν τα επόμενα 4 χρόνια.» και «για αυτό λέμε στους πολίτες, διεκδικώντας να μας εμπιστευτούν ξανά: Μόνο μια ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ανοιχτό πνεύμα ευρύτερων συνεργασιών μπορεί τελικά να εγγυηθεί ότι η οικονομία και η χώρα θα παραμείνουν στο μονοπάτι της δυναμικής ανάκαμψης, της δημοσιονομικής υπευθυνότητας και των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Γιατί μόνο με βιώσιμη ανάπτυξη- και όχι με ακοστολόγητα σχέδια επί χάρτου, «Δήμητρες» και παράλληλα νομίσματα - μπορούμε να γίνουμε Ευρώπη στα εισοδήματα, στη δημόσια υγεία, να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για τη νέα γενιά, να έχουμε ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης».

Για πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ακόμη πάντως περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εύλογη και υπεύθυνη πρόταση του Πρωθυπουργού, αφού αμφισβητεί ότι το πρόγραμμα του κοστίζει 83 δισ. και θα τινάξει κατά το κοινώς λεγόμενο την μπάνκα στον αέρα, ας το στείλει είτε σε ανεξάρτητο ελληνικό φορέα, είτε σε κάποιους από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης για να δούμε τι θα του πουν. Εμείς ξαναλέμε ότι με ένα τέτοιο πρόγραμμα η οικονομία θα έπεφτε στα βράχια, θα χάναμε όσα κερδίσαμε τα τελευταία 4 χρόνια και θα έπρεπε φυσικά να ξεχάσουμε την επενδυτική βαθμίδα».
Εξήγησε ότι επενδυτική βαθμίδα «σημαίνει, τελικά, δυο πράγματα πολύ σημαντικά για κάθε πολίτη: Περισσότερες ξένες θεσμικές επενδύσεις που σήμερα δεν «βλέπουν» τη χώρα μας λόγω της έλλειψης επενδυτικής βαθμίδας. Και εξίσου σημαντικό, χαμηλότερο κόστος δανεισμού για το κράτος, τις επιχειρήσεις αλλά και για τα νοικοκυριά, δηλαδή πιο φθηνά επιτόκια για όλους σε ένα περιβάλλον αυξανόμενου επιτοκιακού κόστους. Για αυτό και έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτός ο εθνικός στόχος».

Για Αλβανία και Τουρκία

Με αφορμή τον προφυλακισμένο ομογενή Φρ. Μπελέρη που εκλέχθηκε δήμαρχος Χειμάρρας, ο κ. Σκέρτσος , σημείωσε πως «αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα θα ασκήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Θα υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις ,αλλά και στην ενταξιακή πορεία των Τιράνων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει έως τώρα. Τα νέα που έρχονται από την Αλβανία για επικράτηση του κ. Μπελέρη επιτείνουν την πίεση στα Τίρανα να αλλάξει στάση».
Σε ό,τι αφορά την γείτονα Τουρκία, υπογράμμισε πως «θα αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, επιθυμία μας είναι να συνεργαστούμε με την επόμενη κυβέρνηση, ωστόσο δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι παρά την ουσιαστική εκτόνωση ως προς τη ρητορική της Τουρκίας των τελευταίων μηνών, ο βασικός πυρήνας της εξωτερικής πολιτικής, οι κεντρικές πολιτικές της επιλογές δεν αλλάζουν. Έχουμε μια και μόνη διαφορά να μας χωρίζει, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Εμείς θα συνεχίσουμε την σταθερή εξωτερική μας πολιτική και αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις αποτρεπτικές μας ικανότητες και τις αμυντικές μας ικανότητες χτίζοντας σταθερά νέες συνεργασίες με ισχυρούς διεθνείς συμμάχους. Αυτή είναι η καθαρή θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».
«Σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας με αποκλίνουσες προσεγγίσεις και στην εξωτερική πολιτική -θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ- πόσο χρόνο θα χρειάζονται άραγε οι κυβερνητικοί εταίροι για να ομονοήσουν σε μια γραμμή αν -ο μη γένοιτο- υπάρξει μια νέα κρίση, διπλωματική ή στο πεδίο; Και αυτό πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι πολίτες προσερχόμενοι στις κάλπες», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόγραμμα Μητσοτάκη

Αφού ευχήθηκε «σ’ αυτές τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου να πρυτανεύσει η ηπιότητα και ο πολιτικός πολιτισμός. Η αντιπαράθεση να γίνει με επιχειρήματα και συγκεκριμένες προτάσεις, όχι με τοξικές επιθέσεις και υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος. Να γίνει διάλογος πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Και αυτά είναι η ακρίβεια, είναι οι θέσεις εργασίας με καλές αμοιβές, οι επενδύσεις, οι μειώσεις στους φόρους, η βελτίωση των υπηρεσιών του Κράτους, η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, η διασφάλιση περισσότερων ευκαιριών για τους νέους, τους πραγματικά χαμένους των επάλληλων κρίσεων που αντιμετώπισε η χώρα», αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, την Τρίτη 16/5 ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ θα θα βρεθεί στον Πειραιά όπου θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων γυμνάσιο όπου λειτουργούν ήδη οι νέοι διαδραστικοί πίνακες και το βράδυ θα δώσει συνέντευξη στον «ΑΝΤ1» και στο Νίκο Χατζηνικολάου.
Την Τέταρτη 17/5 θα επισκεφθεί την Δυτική Μακεδονία και το βράδυ θα μιλήσει στην Καστοριά, την Πέμπτη 18/5 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και θα μιλήσει το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση, ενώ την Παρασκευή 19/5 στο Θησείο θα ολοκληρώσει τις προεκλογικές περιοδείες και ομιλίες του ενόψει της κάλπης της 21η Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης