Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα – Δεν διαπραγματευόμαστε θέματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα – Δεν διαπραγματευόμαστε θέματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας
"Προσωπικός μου στόχος να είμαι και πάλι η δυνατή φωνή της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Αθήνα", τονίζει ο Μ. Βαρβιτσιώτης
«Η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο και όραμα και αυτό μόνο μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό μπορεί να το εγγυηθεί», τονίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ, Μ. Βαρβιτσιώτης.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για το μέλλον της χώρας. Στις 21 Μαΐου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν αν θα γυρίσουμε στο παρελθόν ή αν θα πάμε μπροστά με ακόμα μεγαλύτερη τόλμη και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς. Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα το σχέδιο μας για μια ισχυρή και κοινωνική Ελλάδα», υπογραμμίζει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Today Free Press» ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Προσθέτει ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερή και αξιόπιστη Κυβέρνηση, ένα κυβερνητικό σχήμα που χαρακτηρίζεται από συνοχή και θα ακολουθεί τις ίδιες αρχές και θα υπηρετεί κοινούς στόχους.
«Ο κ. Ανδρουλάκης βάζει προϋποθέσεις, όπως το να μην είναι Πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, που όχι μόνο παραβιάζουν την απλή λογική , αλλά βρίσκονται και απέναντι στη βούληση των ψηφοφόρων. Κάτι που επανέλαβε και στο πρόσφατο ντιμπέιτ. Η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να γίνει απ’ όλους σεβαστή. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο και όραμα και αυτό μόνο μια Κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό μπορεί να το εγγυηθεί. Όσον αφορά στον κ. Βελόπουλο δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας», συμπληρώνει.

Για Τουρκία

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Βαρβιτσιώτης δηλώνει ότι «επιδιώκουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από τις πάγιες εθνικές μας θέσεις» και επαναλαμβάνει ότι «δεν διαπραγματευόμαστε θέματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας».
Εκτιμά δε, πως δεν θα υπάρξουν δραματικές μεταβολές στην τουρκική εξωτερική πολιτική.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Περαιτέρω, ασκεί έντονη κριτική στο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια, κάνοντας λόγο για «ασέβεια» απέναντι σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους για την προσπάθεια που έχουν κάνει.
«Πρόκειται για απόπειρα εκμαυλισμού συνειδήσεων 17χρονων παιδιών, στα οποία λέει "κλείστε τα βιβλία και εγώ είμαι εδώ για να με ψηφίσετε"», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δυτική Αθήνα

Τέλος, αναφερόμενος στην εκλογική του περιφέρεια, τη Δυτική Αθήνα, ο κ. Βαρβιτσιώτης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες που ανοίγονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας και επισημαίνει σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί στα Δυτικά, όπως η επέκταση του Μετρό, η υπογειοποίηση των καλωδίων στο Αιγάλεω και στην Αγία Βαρβάρα και οι αναδασώσεις στο Ποικίλο Όρος.
Για την επόμενη τετραετία, «έχουμε ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο, για να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, να στηρίξουμε τους νέους μας, τις γυναίκες, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Αθήνας, να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στόχος μας είναι να μπορεί ο Έλληνας να έχει σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία και όχι να πληρώνει υψηλούς φόρους, όπως συνέβαινε την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικός μου στόχος να είμαι και πάλι η δυνατή φωνή της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Αθήνα. Στόχος όλων μας το βράδυ των εκλογών η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτη στα Δυτικά. Η Δυτική Αθήνα να έχει χρώμα γαλάζιο!», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης