Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Κυβέρνηση θα υπάρχει την επομένη των εκλογών - Ό,τι έχω πει θα ισχύσει και μετεκλογικά

Ανδρουλάκης: Κυβέρνηση θα υπάρχει την επομένη των εκλογών -  Ό,τι έχω πει θα ισχύσει και μετεκλογικά
«Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας, αλλά ακινησίας και κοινωνικής παρακμής», σύμφωνα με τον Ν. Ανδρουλάκη
Σχετικά Άρθρα
«Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών δεν είναι ο κίνδυνος της ακυβερνησίας, αλλά ο κίνδυνος της ακινησίας, της θεσμικής και κοινωνικής παρακμής που μας καταδικάζει η τοξικότητα και ο άγονος ανταγωνισμός μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η κατάκτηση της εξουσίας», δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, εκτιμώντας ότι «Κυβέρνηση θα υπάρχει την επομένη των εκλογών», αλλά το θέμα είναι αν θα είναι μια κυβέρνηση που χαϊδεύει τους ισχυρούς ή που θα λειτουργήσει προς όφελος του λαού και του δημοσίου συμφέροντος.
Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία» ένα 24ωρο πριν από την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ανδρουλάκης, «μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διασφαλίσει στους πολίτες την σταθερότητα και ταυτόχρονα με το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στη νέα γενιά να δημιουργήσει, ώστε να μην είμαστε μία χώρα χαμηλών προσδοκιών».
Ξεκαθαρίζει δε, πως «ό,τι έχω πει προεκλογικά, θα ισχύσει και μετεκλογικά».

Προγραμματικές συγκλίσεις σημαίνει και πρόσωπα κοινής αποδοχής

Κληθείς να εξηγήσει αυτό που αναφέρει πως οποιαδήποτε συνεργασία θα προκύψει θα είναι αποτέλεσμα προγραμματικών συγκλίσεων, ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει πως «με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό από την πρώτη Κυριακή θα έχουμε και πρόοδο και σταθερότητα. Προγραμματικές συγκλίσεις σημαίνει και πρόσωπα κοινής αποδοχής. Δεν θα επιβάλλω κανέναν. Θα συμφωνήσουμε. Σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, για παράδειγμα, θα βάλουμε υπουργό Εξωτερικών κάποιον που προωθεί ως ιδέα τις “Πρέσπες του Αιγαίου”; Ή υπουργό Υγείας κάποιον, που δεν πιστεύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας;».

Για Μητσοτάκη και Τσίπρα

Προσθέτει ότι «οι κ. κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν είναι δυο ουδέτερα πρόσωπα, αλλά φέρουν τη φόρτιση της αποτίμησης των πολιτών για τα πεπραγμένα τους. Και οι δυο μαζί με τον κ. Βαρουφάκη στοιχήθηκαν στο αντιμνημόνιο καταψηφίζοντας τη δανειακή σύμβαση του 2010 για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία, που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση Καραμανλή.
Στοχοποίησαν τον Ανδρέα Γεωργίου για τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και δεν του ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη όταν δικαιώθηκε από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Επιτέθηκαν με τον ίδιο ζήλο στις ανεξάρτητες αρχές και τη δικαιοσύνη. Ο πρώτος συγκάλυψε τον ανιψιό του στην υπόθεση των υποκλοπών και ο δεύτερος έβαλε πλάτη στον καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο κολλητό του».
Σχολιάζοντας το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» του Α. Τσίπρα, σημειώνει πως «η Αλλαγή δεν είναι απλά μια λέξη προς πάσα χρήση. Έχει περιεχόμενο με το οποίο αντιστοιχίζονται γενιές Ελλήνων, που με την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ έκαναν πράξη τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις όπως το ΑΣΕΠ και το ΕΣΥ, την ανοδική κοινωνική κινητικότητα με ευκαιρίες προκοπής στους πιο αδύναμους, την ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη. Το έργο, η ιστορία και η κοινωνική ρίζα είναι αυτά, που κάνουν το ΠΑΣΟΚ να διαφέρει».
Υποστηρίζει ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης επιστρατεύει fake news για να «φοβίσει» τους κεντρώους ψηφοφόρους και απευθύνεται με απαξιωτικό τρόπο στο ΠΑΣΟΚ που έχτισε τον φράχτη στον Έβρο και στήριξε τα εξοπλιστικά προγράμματα ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας. «Επί δύο εβδομάδες λασπολογούσε το ΠΑΣΟΚ ταυτίζοντάς το με τον Γιάνη Βαρουφάκη», είπε.
«Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας αναρωτιέμαι πως θα εμπνεύσει το αντιδεξιό μέτωπο με τον κ. Αντώναρο και τα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτιά του», συμπληρώνει.

Οι 12 προτεραιότητες


Περαιτέρω, κάνει αναφορά στις 12 προτεραιότητες για ένα σύγχρονο κράτος με κοινωνική δικαιοσύνη που πρόσφατα παρουσίασε.
«Πρωτεύουσα θέση έχει η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους», σημειώνει και προσθέτει πως «πρέπει να ρίξουμε το βάρος στη μείωση του κόστους ζωής άμεσα, με μείωση των φόρων στην εργασία και του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Έχουμε έτοιμη νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.
Οφείλουμε να επενδύσουμε στην ισχυρή Παιδεία με προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την κάλυψη των μαθησιακών κενών, έμφαση στο ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πιστοποίηση ξένης γλώσσας και υπολογιστή ως την Γ’ Γυμνασίου και την καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η εισαγωγή στα ΑΕΙ θα γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και με βάση τον βαθμό, που συγκεντρώνει κάθε μαθητής, ως αποτέλεσμα γραπτών και προφορικών εξετάσεων στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου στα μαθήματα της κατεύθυνσης και πανελλαδικής εξέτασης, που γίνεται με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Έτσι, το μέλλον του νέου δεν κρίνεται μόνο από μια εξέταση και επιπλέον αναβαθμίζεται το Λύκειο, που με το σημερινό σύστημα, υποκαθίσταται από τα φροντιστήρια», σημειώνει.
Για τη νέα γενιά , μεταξύ άλλων, αναφέρει πως η στήριξη των νέων ζευγαριών είναι προτεραιότητα.

Για τη Θεσσαλονίκη

Κληθείς να απαντήσει γιατί επέλεξε η Α’ Θεσσαλονίκης να είναι η μια από τις τρεις περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιος, απαντά ότι «πιστεύω στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, στις δυνατότητές της, στους ανθρώπους της και αυτό ήθελα να υπογραμμίσω. Γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να γίνει πρωτεύουσα των Βαλκανίων αν εκμεταλλευτούμε σωστά τη γεωστρατηγική της θέση διασυνδέοντάς την με τις γειτονικές χώρες.
Η σημερινή πραγματικότητα, δυστυχώς , στερεί από τη χώρα ΑΕΠ, θέσεις εργασίας, πλούτο και αφαιρεί από τη δυνητική μας οικονομική εξωστρέφεια», υστερεί σε βασικές υποδομές με ευθύνη Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούν σχεδόν μια δεκαετία τώρα. «Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι πρώτα και κύρια οι αστικές συγκοινωνίες της πόλης, που είναι επί σειρά ετών σε απαράδεκτη κατάσταση», αλλά και μια σειρά μεγάλων παρεμβάσεων που μπορούν να ενισχύσουν τη δυναμική της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης