Πολιτική

Πέτσας: Υπαρκτός ο κίνδυνος να ψηφίσεις Ανδρουλάκη και να σου βγει Τσίπρας

Πέτσας: Υπαρκτός ο κίνδυνος να ψηφίσεις Ανδρουλάκη και να σου βγει Τσίπρας
"Με όσα φαίνονται να λένε στις προγραμματικές τους θέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, είναι προφανές ότι είναι πιο κοντά", σημείωσε ο Στ. Πέτσας
Σχετικά Άρθρα
«Ο κίνδυνος να ψηφίσεις Ανδρουλάκη και να σου βγει Τσίπρας είναι υπαρκτός», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τη ΝΔ, Στ. Πέτσας, τονίζοντας πως «με αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα έργα που έχουν δρομολογηθεί θα είναι τέτοια που θα αλλάξουν την όψη όλης της Ελλάδας».
Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019 στην οικονομία».
Όπως είπε, «το ΑΕΠ της χώρας θα φτάσει φέτος τα 224 δισ. ευρώ, όσο ήταν το 2010, 45 δισ. ευρώ πάνω από το 2018. Το δημόσιο χρέος της χώρας θα είναι 40 μονάδες κάτω από το κορυφαίο του επίπεδο, μεγαλύτερη μείωση χρέους στην Ευρωζώνη. Και η εισαγόμενη ακρίβεια, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών νοικοκυριών σήμερα, θα φθίνει όσο προχωράει και όσο εμείς αυξάνουμε τους μισθούς και μειώνουμε φόρους και εισφορές».

Για μετεκλογικές συνεργασίες

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «πρέπει να είναι καθαρό το δίλημμα».
Όπως ανέφερε, «μία εβδομάδα πριν την προσφυγή στην κάλπη, με όσα λέει ο κ. Ανδρουλάκης συνεχώς, με όσα φαίνονται να λένε στις προγραμματικές τους θέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, είναι προφανές ότι είναι πιο κοντά. Ο κίνδυνος να ψηφίσεις Ανδρουλάκη και να σου βγει Τσίπρας είναι υπαρκτός».

Για τα προγράμματα των κομμάτων

Αναφορικά με την κοστολόγηση των προγραμμάτων, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η ΝΔ έδωσε «πάνω από 53 δισ. ευρώ στην ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Γιατί είχαμε εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη έχει ένα πρόσωπο: Το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη που ό,τι είπε το έκανε.».
Πρόσθεσε ότι «το Σύνταγμα, οι Νόμοι προβλέπουν όταν ένα κόμμα - που δεν είναι κυβέρνηση - καταθέσει μία πρόταση Νόμου, να έχει τη δυνατότητα το ΓΛΚ να την κοστολογήσει και να επισυνάψει την έκθεσή του για το δημοσιονομικό κόστος. Γιατί να μην κάνουμε κάτι αντίστοιχο για τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων. Το ΓΛΚ είναι μία αρχή που έχει αποδείξει την αξία του. Επομένως, θα μπορούσαμε όλοι μαζί να συμφωνήσουμε πριν την παρουσίαση των προεκλογικών προγραμμάτων, να έχουμε μία τέτοια δυνατότητα».
Σημείωσε δε, πως η κοστολόγηση των προγραμμάτων «είναι μία προϋπόθεση Δημοκρατίας, να είμαστε διαφανείς σε αυτά που υποσχόμαστε και να μην είναι κενό γράμμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης