Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαψεύδει ο Σκέρτσος: Ανοιχτό ζήτημα για την Ελλάδα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Διαψεύδει ο Σκέρτσος: Ανοιχτό ζήτημα για την Ελλάδα οι γερμανικές αποζημιώσεις
Δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία ζητούσε από τον Κ. Μητσοτάκη την αποπομπή του κ.Σκέρτσου
(upd) Στη διάψευση του σημερινού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Δημοκρατία» προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος υποστήριξε πως για την Ελλάδα οι γερμανικές αποζημιώσεις παραμένουν ανοιχτό ζήτημα.

Το δημοσίευμα

Η εφημερίδα Δημοκρατία στο σημερινό της φύλλο με πρωτοσέλιδο «Ξεχάστε τις γερμανικές αποζημιώσεις» υποστηρίζει πως ο κ.Σκέρτσος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου Σωτήρη Πολύζου για τις διεκδικήσεις από τις φρικαλεότητες των ναζί, υποστήριξε πως «αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα που αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη με το μέλλον».
«Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν να αντιμετωπίσουν μείζονες προκλήσεις, όπως η κλιματική κρίση, η ψηφιακή εποχή και οι επενδύσεις» φέρεται να είπε ο κ.Σκέρτσος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο κάνει λόγο για απίστευτες δηλώσεις και καλεί τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να τον αποπέμψει.

Η απάντηση Σκέρτσου

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιχειρώντας να το διαψεύσει.
«Η θέση της Κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι καθαρή και εκφράστηκε στην τελευταία συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Καγκελάριο Scholz.
Παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα, ειδικά το κατοχικό δάνειο, και προσβλέπουμε σε συζήτηση και επίλυση με την Γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις νομικές εκκρεμότητες.
Το ότι δεν έχουμε βρει λύση δεν σκιάζει τις ελληνογερμανικές σχέσεις και προοπτικές.
Όλες οι άλλες ερμηνείες είναι εκ του πονηρού και δεν απηχούν την πραγματικότητα» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ.Σκέρτσος.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως, το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που αναφέρεται στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι απαράδεκτο και ανιστόρητο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαξιώνει τον διαχρονικό αγώνα της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις ως δευτερεύον και παρωχημένο ζήτημα, δίνοντας μήνυμα παραίτησης από τη διεκδίκησή τους και μάλιστα επειδή αποτελούν "ζήτημα του παρελθόντος".
Κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο ξεκάθαρο πόσο η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τα εθνικά συμφέροντα.
Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ως κυβέρνηση προώθησε ενεργά την ιστορική αυτή απαίτηση, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για Έκθεση-Πόρισμα Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (17/4/2019) και είναι το μόνο κόμμα που ρητά την περιέλαβε στο κυβερνητικό του πρόγραμμα (παρ. 8.1.11 του κεφαλαίου για την εξωτερική πολιτική) τονίζοντας ότι θα πρέπει να εκπονηθεί εθνική στρατηγική σε αυτήν τη βάση» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
121.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης