Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καρφιά και προειδοποιήσεις Καραμανλή στον Μητσοτάκη στο Ζάππειο – Σκληρή γραμμή και από Σαμαρά για τα εθνικά θέματα

Καρφιά και προειδοποιήσεις Καραμανλή στον Μητσοτάκη στο Ζάππειο – Σκληρή γραμμή και από Σαμαρά για τα εθνικά θέματα
Οι καλά γνωρίζοντες του χαρακτήρα του Κ. Καραμανλή κατάλαβαν ότι στην χθεσινή του ομιλία πέταξε καρφιά κατά της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη
Πολλοί έμειναν στο γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο Μέγαρο και έστειλε μήνυμα ενότητας της ΝΔ ενόψει των εκλογών.
Θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά;
Όχι.
Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν θα έφερνε ποτέ τη διχόνοια και την εσωστρέφεια που ίδρυσε ο θείος του, ο Εθνάρχης.
Πόσο μάλλον την ώρα που διακυβεύεται η αυτοδυναμία της ΝΔ.
Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες του χαρακτήρα του κατάλαβαν ότι στην χθεσινή του ομιλία πέταξε καρφιά κατά της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καρφί για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην Υγεία

Καταρχάς, υπονόησε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει πάρει πολύ κακό βαθμό στα θέματα υγείας, στα θέματα Παιδείας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην απονομή δικαιοσύνης.
Στα θέματα υγείας η ΝΔ επέμεινε σε μέτρα που καταστρατήγησαν την αξιοπρέπεια του πολίτη, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, οι περιορισμοί και οι διακρίσεις σε όσους αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν αλλά και το υποχρεωτικό lockdown.
Επίσης, είναι γνωστό ότι τα έβαλα με τους ίδιους τους επιστήμονες γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ που τους υποχρέωσε να εμβολιαστούν και όσους δεν υπάκουσαν τούς έστειλε στην ανεργία.

Ζήτησε γρήγορη απονομή δικαιοσύνης

Αυτά τα μέτρα, ξεκάθαρα τσάντισαν και έδιωξαν από την ΝΔ, δεξιούς ψηφοφόρους. Όμως, ακόμα και πιο μετά η εικόνα της υγείας δεν καλυτέρευσε. Ξοδεύτηκαν απίστευτα εκατομμύρια για την πανδημία και το ΕΣΥ δεν καλυτέρευσε. Απεναντίας ακόμα και τώρα βλέπουμε ράντζα και μεγάλες ουρές στα επείγοντα περιστατικό των νοσοκομείων. Για την δικαιοσύνη το ίδιο, περνάνε χρόνια χωρίς να εκδίδονται δικαστικές αποφάσεις. Μεγάλες υποθέσεις και σκάνδαλα όπως π.χ το σκάνδαλο Folli Follie κινδυνεύουν να παραγραφούν επειδή είναι αργή η δικαστική διαδιδασία.

Μίλησε για τη δεξιά ατζέντα και την ασφάλεια του πολίτη

Στην ασφάλεια των πολιτών η κυβέρνηση δεν τα έχει πάει καλά. Τα άβατα δεν έχουν καταργηθεί, οι κλοπές και τα γκέτο σε περιοχές και πανεπιστήμια είναι φαινόμενα, το Κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο από συμμορίες και δεν υπάρχει έλεγχος της λαθρομετανάστευσης. Είναι ένας από τους λόγους που αυξάνεται ραγδαίως η εθνική ψήφος. Η ΝΔ δεν στήριξε τη δεξιά ατζέντα και αυτό το επισημαίνει ο Κ. Καραμανλής. Όσο για την παιδεία, αν εξαιρέσουμε τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία, θα πρέπει να γίνουν πολλά, όπως το να πείσει με το θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 16.

Μηνύματα για την ακρίβεια και την κοινωνική ανισότητα

Όμως, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που συνιστούν έμμεσα μηνύματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Καταρχάς, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τις κοινωνικές ανισότητες στις ευρωπαικές χώρες, σκιαγραφώντας φυσικά αυτό που υπάρχει και στην δική μας χώρα. Δηλαδή, ενώ πέφτει ο πληθωρισμός, ο δείκτης για τα τρόφιμα παραμένει πολύ υψηλός, υπάρχει αισχροκέρδεια και καθόλου έλεγχος της αγοράς. Ουσιαστικά, αυτό που είπε ήταν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ασπιρίνες και ότι πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση. Επέκρινε βέβαια και την ατολμία και υστεροβουλία της σημερινής Ευρώπης.

Στηλίτευσε τη στάση της κυβέρνησης στο Ουκρανικό ζήτημα

Παράλληλα, ο Κώστας Καραμανλής δια της πλαγίας οδού έστειλε το μήνυμα διαφωνίας του στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ρωσοουκρανικό πόλεμο.
Καταδίκασε μεν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι τώρα προέχει η κατάπαυση του πυρός και η επάνοδος στο τραπέζι την διαπραγματεύσεων.
Άρα η αποστολή όπλων και τανκς που αποφάσισε πολλές φορές η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι προς αυτή τη κατεύθυνση.
Ουσιαστικά, είπε ο Κ. Καραμανλής να καταδικάσουμε την εισβολή αλλά να μην πάρουμε μέρος στην σύρραξη. Μην ξεχνάμε ότι ο Κ.Καραμανλής θέλει να έρθει κοντά με τη Ρωσία θεωρώντας την συνεργασία αυτή ζωτική για τα ελληνικά συμφέροντα. Γι’ αυτό και έφερε πιο κοντά το ρωσικό αέριο με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη γεγονός που δεν ήθελαν οι Αμερικάνοι με τη γνωστή κατάληξη. Ο Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά τον κατήργησε…

Προειδοποίηση να τηρήσει την εθνική γραμμή στο θέμα της Τουρκίας

Άλλο ένα ζήτημα μέσω του οποίου ο Καραμανλής έστειλε προειδοποιήσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να μην διανοηθεί να απεμπολήσει τις εθνικές γραμμές στα ζητήματα με την Τουρκία.
Το ίδιο, μάλιστα, είπε στην εκδήλωση και ο Αντώνης Σαμαράς.
Να μην διανοηθεί η επόμενη κυβέρνηση να πάει σε διαπραγμάτευση για τα ζητήματα του Αιγαίου και τόνισε ότι μόνο μία είναι η διαφορά, αυτή με την ΑΟΖ.
Όλα αυτά γίνονται διότι στο παρασκήνιο υπάρχει μία συζήτηση για διαπραγμάτευση με την Τουρκία για την μοιρασιά στο Αιγαίο, για «επώδυνες» αποφάσεις που θα φέρουν τις «Πρέσπες του Αιγαίου».
Ηταν, θα λέγαμε, μία αυστηρή προειδοποίηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει πλέον συμβούλους από το ΕΛΙΑΜΕΠ και άλλα κεντρoαριστερά think tank που θέλουν ένα συμβιβασμό με την Τουρκία.

Η αναφορά στον Εθνάρχη και το υπονοούμενο για υποκλοπές

Τέλος, ο Κ.Καραμανλής έκανε μία αναφορά στον θείο του Κωνσταντίνο Καραμανλή και στους δημοκρατικούς θεσμούς που εδραίωσε στην Ελλάδα η παράταξη της ΝΔ.
Δεν ήταν μία απλή αναφορά.
Ήταν, για πολλούς, ένα καρφί στην σημερινή ηγεσία για το θέμα των υποκλοπών που στιγμάτισε τους θεσμούς στη χώρα.
Μπορεί να μην θέλει να δώσει συνέχεια, μπορεί να απέχει από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, όμως, η θέση του για τις υποκλοπές είναι γνωστή, ζήτησε από το Μαξίμου να μην κρυφτεί πίσω από το απόρρητο των συνομιλιών και να φανερωθεί ποιος έδωσε την εντολή για τις παρακολουθήσεις πολιτικών, στρατιωτικών και πολιτών στην Ελλάδα.
Άλλωστε, είναι μία υπόθεση που δεν έχει διαλευκάνει η Δικαιοσύνη ακόμα.
Για όλα αυτά τα παραπάνω, ο Κώστας Καραμανλής αν και απέχει από τη ΝΔ, έστειλε τα καρφιά και τα μηνύματά του στον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ.
Έθεσε τις δικές του κόκκινες γραμμές προς τον Κ. Μητσοτάκη και του ζήτησε να μην αλλοιώσει το dna της Νέας Δημοκρατίας με τις αθρόες μεταγραφές κεντροαριστερών στο κόμμα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης