Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Αποστειρωμένο το debate στις 10/5 - Ο Μητσοτάκης φοβάται μια ευθεία ερώτηση για τις υποκλοπές

Τσίπρας: Αποστειρωμένο το debate στις 10/5 - Ο Μητσοτάκης φοβάται μια ευθεία ερώτηση για τις υποκλοπές
Ο Κ. Μητσοτάκης είναι πολύ πειθαρχημένος στα όσα του λένε οι επικοινωνιολόγοι, σχολίασε ο  Α. Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα
«Αποστειρωμένο» θα είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, το debate των 6 πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Τετάρτης 10/5, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι επέμενε να γίνουν «παράλληλοι μονόλογοι 1,5 λεπτού» χωρίς να έχουν ούτε οι δημοσιογράφοι δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις.
Ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», ανέφερε ότι το debate δεν μπορεί να κάνει την διαφορά και πως φοβάται ότι «μπορεί να βαρεθεί ο κόσμος», για να συμπληρώσει χαριτολογώντας ότι «στο MEGA μπορεί να βγει σε καλό, να έχει παραπάνω τηλεθέαση επειδή έχει Champions League εκείνη την ώρα».
Κληθείς να σχολιάσει τη μη αποδοχή από τον πρωθυπουργό της πρόσκλησης του συγκεκριμένου καναλιού για μια τηλεμαχία μεταξύ τους, σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ πειθαρχημένος στα όσα του λένε οι επικοινωνιολόγοι.
Όπως είπε, «του το λένε οι επικοινιωλόγοι του. Είναι συνήθως σαν τον μαθητή στο πρώτο θρανίο. Καλοδιαβασμένος. Αύριο θα έχει κουτάκια. Αν δεν είχε, θα έπρεπε να απαντήσει γιατί παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα. Αύριο δεν θα του τεθεί αυτή η ερώτηση. Αν την θέσω εγώ, θα γίνει εκτός πλαισίου. Κ αν το κάνω δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει. Γλιτώνει. Είναι ικανός άνθρωπος. Δεν τον υποτιμώ. Τα τελευταία χρόνια περάσαμε πολλά ως χώρα. Έχει δυσκολία να απαντήσει σε πολλά. Δεν τα έχει πάει καλά με τους νέους, με την πανδημία, με την ακρίβεια».
Συμπλήρωσε ωστόσο πως αν ήταν στη θέση του δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση.
Σημείωσε δε, ότι ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε μειονεκτική θέση γιατί την τελευταία τετραετία κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες, όπως την πανδημία, την ακρίβεια και τα θέματα κράτους δικαίου και «δεν τα πήγε καλά».
Για τη μάχη της κάλπης, σημείωσε πως «βλέπουμε βουβό κλίμα αλλά ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει.  Και οι νέοι θα πάνε. Πρέπει να τους λέμε αλήθειες. Πρέπει να τους λέμε όχι μόνο τι να κάνουν αλλά να δίνουμε και ένα όραμα».

Για το 2015 και τον Βαρουφάκη

Κληθείς να απαντήσει τι θα έλεγε στον Τσίπρα του 2015, είπε «θα του έλεγα δεν έχεις ιδέα τι θα τραβήξεις. Θα του έλεγα να προσέχεις παραπάνω τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου».
Σε σχέση με τον Γ. Βαρουφάκη, ανέφερε ότι «είχα κάποιον δίπλα μου που είχε το σχέδιο του Schäuble επί της ουσίας. Γενικά όμως δεν φτάνει να έχεις ικανότητα, αλλά και να επιλέγεις σωστούς ανθρώπους».

Δεν έχουμε πρίγκιπες στο κόμμα

Για τα κριτήρια επιλογής συνεργατών, εξήγησε ότι «δεν είναι διαφορετικά τα κριτήρια από αυτά που επιλέγουμε να συμπαθήσουμε κάποιον, να τον κάνουμε φίλο. Από κάποια χρόνια εμπειρίας στην πολιτική, δεν εκτιμώ πια μόνο τα βαριά βιογραφικά, αλλά την ταπεινότητα. Πρέπει να συνάδουν με την συλλογικότητα.
Ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν, αλλά που έχουν ταπεινότητα να βάζουν το εγώ κάτω από το εμείς».
«Οφείλω να ομολογήσω γιατί είμαι ευτυχής, γιατί δεν κυβέρνησα την χώρα μέσα από εκβιασμούς ισορροπιών. Δεν έχουν βαρονίες- εκβιασμούς. Έχουμε άλλα. είμαστε άναρχοι γιατί η πολιτική μας ουσία είναι το όραμα. Δεν έχουμε πρίγκιπες που γεννήθηκαν για να μπουν στην πολιτική. Μπορεί να ακούγονται πολλές φωνές, αλλά εγώ το προτιμώ από την επίπλαστη σιωπή. Αν χάσει ο Μητσοτάκης θα στραφούν εναντίον του. Ενώ εγώ αν χάσω θα ακούσω κριτική», πρόσθεσε.

Για το TikTok, τα παιδιά του και τη σύζυγο

Ερωτηθείς για τα Social Media, ο κ.Τσίπρας, αφού σημείωσε πως έχει αλλάξει ο τρόπος που γίνεται η επικοινωνία, ανέφερε τι ανεβάζει μόνος του τα βίντεο του στο TikTok, μέσα από το αυτοκίνητο, λέγοντας «δεν είμαι tictoker. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κόσμος μας αλλάζει».
Περαιτέρω, απάντησε σε ερωτήσεις για τη σύζυγό του και τα παιδιά του, λέγοντας πως «οι γιοι μου έχουν μανία με Luben και ράδιο αρβύλα».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «όταν είμαι με φίλους δεν την παλεύω να μιλάω για πολιτική. Συζητάω για ποδόσφαιρό, κοινωνικά».

Περιοδεία στην Α΄ Πειραιά

Στις 17:00 ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των μέσων σταθερής τροχιάς στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ, στον ηλεκτρικό του Πειραιά. Στις 17:45 θα επισκεφθεί δομή συσσιτίου του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος.
Στη συνέχεια, στις 18:00 θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά και στις 18:30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Γηροκομείο Πειραιά.
Τέλο, στις 19:00 ο κ. Τσίπρας θα συνομιλήσει με πολίτες στο Cafe Liberty (πεζόδρομος Παλαιολόγου και Ηρώων Πολυτεχνείου, πλατεία Τερψιθέας).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης