Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να γίνουμε υπουργοί του Τσίπρα - Η πρόταση Τσακαλώτου κουμπώνει με το «Δήμητρα»

Βαρουφάκης: Δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να γίνουμε υπουργοί του Τσίπρα - Η πρόταση Τσακαλώτου κουμπώνει με το «Δήμητρα»
Σχετικά Άρθρα
«Δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να γίνουμε υπουργοί του κ. Τσίπρα», τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης, εξηγώντας πως η συζήτηση για συνεργασία «τελείωσε πολύ πιο πριν, και την τελειώσαμε εμείς. Εμείς που πιστεύουμε στην απλή αναλογική, την αγαπάμε, την εκτιμούμε, θέλουμε να την τιμήσουμε στην πράξη».
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης , μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «αν στην Ελλάδα υπήρχε ένα Σύνταγμα όπως της Γερμανίας θα μπορούσαμε να κάτσουμε 3 – 3,5 μήνες που είχε υπηρεσιακή καγκελάριο τη Merkel. Εδώ το Σύνταγμα μας λέει τρεις μέρες, δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή συζήτηση. Δύο χρόνια προσκαλούμε για να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι» και πρόσθεσε ότι «είπαμε ότι τελικά δεν γίνεται αυτή η συνεννόηση, από τη στιγμή που μας λέει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καλά το ΠΑΣΟΚ το ξέκοψε από την αρχή, η ηγεσία είπε «ελάτε μετά την Κυριακή», δηλαδή να πάρουμε κανένα υπουργείο». «Ε, δεν μας ενδιαφέρει, δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να γίνουμε υπουργοί του κ. Τσίπρα».
Ξεκαθάρισε πως «θέλαμε προεκλογικό ανοιχτό διάλογο. Ας αποφασίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αν θέλουν συνεργασία ή όχι. Εδώ και δύο χρόνια ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25. Εάν θέλουν να συνεργαστούν, θα πρέπει να μας μιλήσουν».

Για το σύστημα «Δήμητρα»

Κάνοντας αναφορά στο σύστημα «Δήμητρα», επεσήμανε ότι το δουλεύει επιστημονικά πάνω από 20 χρόνια, «ήταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα τον Ιούνιο του 2019 και πάγια θέση του κόμματός μας», ενώ δήλωσε πως «είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι. Είναι το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών παγκοσμίως. Είναι το μέλλον. Είναι καλό να γίνει αυτή η συζήτηση».

Για Τσακαλώτο

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τοπικά νομίσματα μόνο με το «Δήμητρα» κουμπώνει.
Όπως ανέφερε, «η ιδέα των τοπικών νομισμάτων είναι μια πολύ παλιά ιδέα. Λειτουργεί στην Ελβετία, σε χώρες, όπως η Αυστραλία, είναι περιορισμένης σημασίας. Αλλά μπορεί π.χ. σε ένα χώρο σαν τη Βόρεια Ελλάδα ή τη Θράκη ή την Ήπειρο, να δημιουργήσεις ένα σύστημα σαν το «Δήμητρα», αλλά στη βάση του δήμου Ιωαννίνων π.χ. συναλλαγές με τοπικό νόμισμα, που σημαίνει ότι κρατάς αξία στην περιοχή, βοηθώντας να γίνονται πιο πολλές συναλλαγές στον τόπο, δεν είναι κακό. Αλλά αυτό πρέπει κάπου να κτιστεί. Ένα σύστημα «Δήμητρα» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό. Άλλα είναι περιορισμένης σημασίας αυτό μπροστά στη σημασία που έχει το «Δήμητρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης