Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιμένει για τηλεμαχία με Μητσοτάκη ο Τσίπρας: Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος - Θα τον ξετρυπώσουμε μέχρι 21/5

Επιμένει για τηλεμαχία με Μητσοτάκη ο Τσίπρας: Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος - Θα τον ξετρυπώσουμε μέχρι 21/5
Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα,  αν ο κ. Μητσοτάκης είχε πειστικά επιχειρήματα για τους ψηφοφόρους θα δέχονταν την πρόσκληση
Σχετικά Άρθρα
Στην τηλεμαχία των δύο επιμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από τα Γρεβενά απηύθυνε νέα πρόσκληση για προσωπική τηλεοπτική αντιπαράθεση προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος».
Ένα 24ωρο μετά τις επιστολές τηλεοπτικού σταθμού προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς και τη θετική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και ενόψει του debate των πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00, ο κ. Τσίπρας μιλώντας σε πολίτες των Γρεβενών μίλησε εκ νέου για φόβους του Μητσοτάκη, δίνοντας την υπόσχεση ότι μέχρι τις εκλογές θα τον βγάλει από το καβούκι του.
«Όσο κι αν φοβάται ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ένα πράγμα. Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος. Και εμείς θα τον βγάλουμε από το καβούκι του, θα τον ξετρυπώσουμε, μέχρι τις 21 του Μάη. Μην έχετε αμφιβολία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο Μητσοτάκης θα δεχόταν αν είχε πειστικά επιχειρήματα για τους ψηφοφόρους

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αν ο κ. Μητσοτάκης είχε πειστικά επιχειρήματα για τους ψηφοφόρους θα δέχονταν την πρόσκληση.
Όπως ανέφερε, «δεν έρχεται και έχει αποφασίσει να πάει, λέει στο debate όλων.
Βεβαίως, να πάμε στο debate όλων. Αλίμονο.
Αλλά ξέρετε τι κανονισμούς και τι όρους έβαλε σε αυτό το debate με τους έξι; Να μην μπορεί κανένας να ρωτήσει τον άλλον. Κανένας.
Να μην μπορεί ο δημοσιογράφος να κάνει ελεύθερη ερώτηση. Κανένας.
Γιατί; Γιατί, ε, θα έχει αποστηθίσει πέντε πράγματα, θα τα πει ο άνθρωπος, Εντάξει τον καταλαβαίνω».
Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκή χώρα, να θέλει κανείς να ξαναγίνει πρωθυπουργός και να μην δέχεται την πρόσκληση τηλεοπτικών καναλιών με τον βασικό του αντίπαλο, να καθίσουν σε μία ελεύθερη συζήτηση.
Και αναρωτιέμαι γιατί αυτή την πρόταση την έκανε μόνο τηλεοπτικός σταθμός MEGA; Kαι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ γιατί δεν την κάνει; O τηλεοπτικός σταθμός ANT1, ο Alpha, o STAR;
Πιστεύουν ότι δεν θα έχει τηλεθέαση μία τέτοια αντιπαράθεση;
Γιατί στη Γαλλία το κάνει ο Μacron, γιατί στη Γερμανία την έκανε ο Scholz, γιατί στη Βρετανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε όλες τις σοβαρές χώρες;».
Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών με την κυβερνητική πολιτική

Περαιτέρω, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η στρατηγική της είναι «να κερδοσκοπήσει με την περιουσία της μεσαίας τάξης» και προειδοποίησε ότι με την πολιτική της θα ακολουθήσει «τσουνάμι πλειστηριασμών» τους επόμενους μήνες.
Κάνοντας αναφορά στην υπόθεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ στα Γρεβενά, Ανδρέα Πάτση, επεσήμανε ότι «το μόνο που έκανε η κυβέρνηση στα τέσσερα τελευταία χρόνια, διότι ο νομός σας έγινε γνωστός από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Πάτση, ο οποίος αυτό που έκανε ήταν αυτό που γνώριζε καλά να κάνει και το γνώριζαν όταν τον έβαζαν στα ψηφοδέλτια. Δηλαδή το «κοράκι», όπως λένε στην καθομιλουμένη. Να κυνηγάει τους δανειολήπτες για να τους πάρει την περιουσία, για να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί ο ίδιος, παίρνοντας τις περιουσίες των άλλων.
Αλλά σήμερα από εδώ θέλω να είμαι δίκαιος και με τον κ. Πάτση και να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον κ. Πάτση. Διότι κάνουν πως δεν τον ξέρουν. Δεν τον ήξεραν όταν τον έβαζαν στα ψηφοδέλτια τους; Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Τι διαφορετικό κάνει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από αυτό που έκανε ο κ. Πάτσης που τον έβαλε στα ψηφοδέλτια του;».
«Η αλήθεια είναι ότι η σύγκριση των δύο ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει. Διότι ο μεν κ. Πάτσης είναι σαν να έχει ένα ψιλικατζίδικο. Ο κ. Μητσοτάκης με αυτά που έχει κάνει έχοντας δώσει 700.000 ακίνητα στα funds, 40 δισεκατομμύρια περιουσία για να ξεκινήσει ένα τσουνάμι πλειστηριασμών τους επόμενους μήνες, είναι σαν να έχει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο δίπλα στο ψιλικατζίδικο.
Γιατί αυτή είναι η στρατηγική τους. Δεν είναι κάτι το οποίο έτυχε. Η στρατηγική τους είναι να κερδοσκοπήσουν με την περιουσία της μεσαίας τάξης. Αυτή είναι η στρατηγική τους», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.
Μάλιστα, μίλησε για τη «Μητσοτάκης Α.Ε.» και σημείωσε ότι πρώτη η Φώφη Γεννηματά είχε χρησιμοποιήσει τον όρο «Μαξίμου Α.Ε.», σχολιάζοντας «πόσο δίκιο είχε».

Μητσοτάκης και δημοσκοπήσεις οι χαμένοι των εκλογών

Το βράδυ της 21ης Μαΐου δύο θα είναι οι χαμένοι, ο κ. Μητσοτάκης και οι δημοσκοπήσεις, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε μεγάλη, αποφασιστική και καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Όπως ανέφερε, «αυτή η συγκέντρωση μεσημέρι Σαββάτου στα Γρεβενά σημαίνει ότι αλλάζουν τα πράγματα, ότι θα τους εκπλήξουμε στις 21 του Μάη. Ότι στις 21 του Μάη θα πούμε "ως εδώ", είναι μήνυμα αλλαγής αυτό που βλέπω τελευταίες μέρες.
Όπου κι αν βρίσκομαι , ένα είναι το συναίσθημα των ανθρώπων ότι δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο με την αδικία, δεν πάει άλλο με τις ανισότητες, δεν πάει άλλο με αυτό που βλέπουμε καθημερινά να μας πνίγει».
Απευθυνόμενος και σε ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ, είπε πως « δεν ευθύνονται αυτοί που η ηγεσία του κόμματος τους έχει επιλέξει τον κ. Πάτση. Δεν ευθύνονται αυτοί που ο κ. Μητσοτάκης έχει οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία να είναι χειρότερη δεξιά από τη μεταπολίτευση, των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, των απευθείας αναθέσεων, της διαφθοράς της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Θέλω να τους μιλήσετε και να τους πείτε ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν».

Για τα Γρεβενά

Μιλώντας για το νομό Γρεβενών, υπογράμμισε ότι είναι αδικημένος, είναι ένας νομός που τείνει να εξαφανιστεί από τον χάρτη, που γερνάει και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα.
Η ανεργία έχει φτάσει το 35%, ο ένας στους δύο κατοίκους είναι συνταξιούχος και ο πληθυσμός του νομού μειώθηκε κατά 16% με βάση την τελευταία απογραφή, σημείωσε και δεσμεύτηκε για μέτρα στήριξης των γεωργών και των κτηνοτρόφων. Επανέλαβε δε, ότι αν γίνει πρωθυπουργός θα καταργήσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, σημειώνοντας πώς με την εφαρμογή της στα Γρεβενά πέρασαν 450 λιγότεροι φοιτητές.
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας περπάτησε στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών, όπου και συνομίλησε με πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης